René van der Gijp bezorgd: ‘Thierry Baudet is niet goed wijs’

René van der Gijp begint zich oprecht enige zorgen te maken over het welzijn van de gevallen politicus Thierry Baudet. De VI-ster heeft het idee dat hij niet helemaal goed is.

René van der Gijp © Veronica Inside

Veronica Inside zat aanvankelijk behoorlijk in het Forum voor Democratie-kamp. Johan Derksen fungeerde net als Harry Mens als een soort halve lijstduwer, maar plotseling was de liefde over. De VI-ster is sindsdien behoorlijk kritisch over Thierry Baudet en maandag noemde hij hem nog een ‘op hol geslagen gek‘. Gisteren gaf ook René van der Gijp zijn mening.

Niet goed wijs

René denkt dat Thierry echt niet helemaal lekker meer is. “Ik vind het gewoon jammer. Laten we wel zijn: bij die Provinciale Statenverkiezingen heeft die jongen het gewoon hartstikke goed gedaan. Als er toen iemand tegen hem gezegd had: ‘Hou je koest, doe het goed’, dan had hij misschien wel de eerste partij van het land geworden.”

Die kansen zijn nu echt volstrekt verkeken, aldus René. “Nu vind ik het best wel zonde – en dat heb ik niet snel met iemand – dat als ik nu naar hem kijk, dat ik af en toe het idee krijg: hij is niet goed, joh, hij is niet lekker. Hij is niet goed wijs, nee. Echt waar, af en toe heb ik echt dat idee.”

Genaaid

Johan Derksen is nu vooral boos. “Ik kreeg in de loop van de week een beetje medelijden met hem. Ik voel me echt ontzettend genaaid door die gozer. Ik was een van die Nederlanders die naar een partij zocht met een goed partijprogramma en ze boden een aantrekkelijk partijprogramma. Het enige dat me niet aanstond is dat ze Europa uit wilden, maar dat heeft hij toen met rust gelaten.”

Hij vervolgt: “Dat partijprogramma zag er goed uit en dan haalt hij de meest spectaculaire overwinning in de verkiezingen en meteen erna komt hij met een speech waar geen touw aan vast te knopen is. Daarna heeft hij alleen maar domme dingen gedaan.”

Domme dingen

Welke domme dingen? “Dan gaat hij koketteren en dineren met een facistische meneer uit Amerika, hij gaat met die Willem Engel roepen dat corona een complot is en de laatste dagen is hij elke avond op tv geweest met elke avond een ander verhaal. Hij sprak zichzelf ook steeds tegen”, zegt Johan.

“Een man die zo’n rotzooi maakt van zijn eigen partij, kun je in dit land geen enkele verantwoordelijkheid geven. Hij zal ongetwijfeld met een splinterpartij doorgaan, want anders heeft hij geen baan, maar hij kan niemand wat kwalijk nemen. Hij had de macht voor het grijpen en heeft alles wat hij opgebouwd heeft, afgebroken.”

Beau

René en Johan zijn het overigens eens met de kritiek op het interview van Beau van Erven Dorens met Thierry. “Ik vond het een kutinterview met die Thierry.”

Johan: “Het is de vriendelijke oom. Bij Beau kun je risicoloos gaan zitten, want dan krijg je een leuk gesprekje en daarom is hij bij Beau aangeschoven. Bij Jinek was hij er niet zo van af gekomen.”

Tot slot: wat vindt Wilfred Genee ervan? Ook hij gelooft niet meer in Thierry. “Ik kan me niet voorstellen dat je er nog vertrouwen in kan houden.”

De hele VI kunt u terugzien op KIJK.nl. Het fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen