Peter van der Vorst: ‘Angela de Jong niet realistisch’

Peter van der Vorst vindt Angela de Jong niet realistisch met haar geklaag dat RTL 4 veel meer nieuwe formats zou moeten lanceren. Dat heeft de tv-directeur van RTL gezegd in Kunststof op NPO Radio 1. Angela roept nu al een paar dagen in haar columns dat RTL niet vernieuwend genoeg zou zijn, maar volgens Peter is het evident dat zij geen ervaring heeft als tv-directeur. Het is namelijk helemaal niet zo eenvoudig om heel veel nieuwe merken te lanceren op een tv-zender, zegt hij.

Peter ziet dat Angela die tv-kennis nog niet heeft. “Je kunt niet in één seizoen twaalf nieuwe formats lanceren. Die hebben allemaal aandacht nodig. Zo werkt het gewoon. Mensen hangen aan hun vertrouwde merken.

Kijkers willen met name vertrouwde titels zien, legt Peter uit. “We hebben heel veel programma’s die het hartstikke goed doen en waar mensen fan van zijn. Die moet je dan ook niet te snel vervangen. Dat zie je ook bij de NPO waar een programma als het Familiediner nu zijn 20-jarig jubileum viert.”

De meeste nieuwe programma’s floppen. “Je moet ook spaarzaam zijn met het introduceren van nieuwe merken, want die zijn moeilijk te bouwen. We hebben het vorig jaar in onze programmering gezien. Toen hadden we zeven nieuwe merken in het najaar, waarvan er maar twee gelukt zijn: Voor Hetzelfde Geld en Bureau Burgwallen.”

Toch heeft RTL best wel wat vernieuwd, zegt Peter. Hij wijst bijvoorbeeld op The Masked Singer. “Groot nieuw weekendamusement. En Lego Masters. Joling en de Buitenlanders komt er ook aan.”

Online is nu meer de proeftuin van RTL. “Videoland is echt ons platform waar we heel vernieuwende dingen doen, zoals Mocro Maffia en we komen nu met Drag Race Holland.”

Wat Angela zegt… Ik zou zeggen: kijk eens goed en kijk eens wat voor nieuwe programma’s er gelanceerd zijn en kijk ook wat we bij Videoland doen.”

Lees ook: Angela de Jong teleurgesteld in Peter van der Vorst (dinsdag)

Foto: RTL, NPO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen