Angela de Jong teleurgesteld in Peter van der Vorst

AD-diva Angela de Jong had veel meer verwacht van Peter van der Vorst als programmadirecteur van RTL. Het valt eigenlijk behoorlijk tegen wat er allemaal uit zijn koker komt. Dat schrijft ze vandaag in haar beruchte column. RTL 4 brengt volgens Angela ‘nul vernieuwing’ voort en dat gaat volgens haar een probleem worden. Ze had dit nooit verwacht van Peter. “Het valt me zo tegen van Van der Vorst. Toen hij anderhalf jaar geleden aantrad had ik hoge verwachtingen.”

Angela wijst erop dat Peter RTL ‘ademt’ en dat hij dankzij het vertrek van ‘vergane glorie’ naar RTL (lees Wendy van Dijk en Gordon) een ‘écht frisse wind kon laten waaien’.

Het begon allemaal zo veelbelovend met het binnenhalen van Eva Jinek. “Maar dan hebben we zijn belangrijkste wapenfeit ook meteen gehad. De rest lijkt hij een beetje vergeten.”

Prime time bestaat volgens Angela uitsluitend uit oude meuk dat niet meer verrast, wijzend op onder meer Rooijakkers over de Vloer, Chantal Komt Werken en Ontvoerd. Nieuwe titels zijn er nauwelijks, zegt ze.

Van der Vorst redt het niet met Jinek alleen. Ze mag dan de beste interviewer van Nederland zijn, zonder goede lead-in zijn haar kijkcijfers geen schim van haar oude NPO-scores.

De pittige column van Angela de Jong met de titel ‘RTL-baas Van der Vorst laat z’n paradepaardje Jinek ernstig in de steek’ kunt u hier lezen.

Foto: NPO, RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen