Paul de Leeuw en RTL 4 verbreken exclusieve contract

Opvallend tv-nieuws: Paul de Leeuw en RTL verbreken per 14 oktober hun exclusieve contract. Dit is een jaar eerder dan beide partijen overeengekomen waren. Dat heeft de zendergroep laten weten. Paul kan zijn ei niet kwijt bij RTL. “De afgelopen tijd is er bij mij een sterke drang ontstaan om zonder verplichtingen na te denken over mijn toekomst. Ik ben op het punt gekomen in mijn carrière dat ik reflectie en verdieping zoek“, aldus de presentator, die voor lijkt te sorteren op een VARA-comeback.

De presentator wil andere dingen doen. “Ik vraag me steeds vaker af of er nog plek is voor mijn manier van tv maken. Er zijn nog zoveel andere manieren om mijn talent in te zetten.”

Paul wil met meerdere partijen m tafel kunnen. “Om dat te onderzoeken wil ik onafhankelijk van welke partij dan ook en met andere makers in gesprek. Ik ben blij dat RTL mij die ruimte gunt.

RTL en Paul blijven op projectbasis met elkaar samenwerken. Hij is voorlopig sowieso nog te zien met Ranking The Stars en als jurylid bij Holland’s Got Talent.

RTL-directeur Peter van der Vorst zegt respect te hebben voor het verzoek van Paul en wil ook in de toekomst blijven samenwerken, al is het op een andere manier.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen