Jeroen vd Boom klopt zichzelf op borst over tv-succes

Jeroen van der Boom heeft een flinke egoboost gekregen van de hoge kijkcijfers van zijn SBS 6-talkshow Hoge Bomen. Hij klopt zichzelf vandaag in De Telegraaf uitgebreid op de borst over zijn tv-succes. Dat is te lezen in de kiosk. Jeroen is helemaal perplex van zijn grote aantrekkingskracht. “Ik sta er nog steeds versteld van dat ik met dat programma gemiddeld iedere avond rond de miljoen kijkers heb getrokken. Het format is in positieve zin ingeslagen als een bom“, vertelt hij.

Nederland keek massaal, zegt Jeroen. “Toen ik Sylvie Meis vroeg hoe ’echt’ ze was, ging dat vraaggesprek viraal. Of de uitzendingen met Rachel Hazes en Louis van Gaal, waarover half Nederland een dag later nog niet was uitgesproken.

Iedereen vond dat hij het heel goed deed, zegt de zanger. “Achteraf wist ik niet wat me overkwam. Ik kreeg heel veel complimenten.

Jeroen heeft het idee dat Nederland hem nu pas écht op waarde schat. “Blijkbaar word ik door het grote publiek nu anders bekeken. Misschien iets serieuzer. Als mens ben ik geen spat veranderd. Ik heb onbewust de verdieping opgezocht.

Hij heeft er door zijn SBS 6-show naar eigen zeggen enorm veel fans bijgekregen. “Er is een grote schare mensen bijgekomen die mij heeft ontdekt. Die hadden een ander beeld van mij. Ikzelf ben niet veranderd“, zegt hij. “Daar ben ik natuurlijk heel blij mee, met die waardering.

Tweede seizoen

Hoge Bomen krijgt een vervolg op SBS 6. “Door het succes van de eerste reeks Hoge Bomen ligt de lat opnieuw heel hoog“, zegt hij. “Dat de eerste serie zo spraakmakend was, dat konden we ook niet voorspellen.”

Het was ook zeker niet mijn intentie om er een veel bekeken talkshow van te maken. Ik begin pas net en ben nog lang niet op het niveau van de gevestigde namen.

Hoge Bomen is een talkshow waarin BN’ers aan de piano hun levensverhaal vertellen, terwijl ze worden opgehemeld door vrienden en familie. Naar verluidt heeft Jeroen daarom aanvankelijk gesmeekt of hij niet gewoon gast kon zijn in plaats van presentator.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen