Clubs blijven dicht tijdens midlifecrisis Ronald Molendijk

Al maanden zit Ronald Molendijk te morren aan de desk van Shownieuws dat er van alles weer open mag, behalve de clubs en discotheken. Gisteren kwam het hoge woord eruit bij minister-president Mark Rutte: dit type horeca blijft voorlopig ook gesloten in de strijd tegen het coronavirus. Het komt voor Ronald en zijn dj-maatje Erland Galjaard op een wel heel ongunstig moment, omdat ze nog steeds middenin hun midlifecrisis zitten. Ronald is dan ook behoorlijk over de zeik.

Ronald heeft het echt een beetje gehad. “Ik vind het ronduit belachelijk eigenlijk. Het OMT stoelt dit beleid op dat het in het buitenland vaak mis is gegaan, bijvoorbeeld aan de Griekse kust. Maar als we de Albert Heijn en sportscholen kunnen uitleggen dat we afstand moeten houden, dan kun je tegen clubeigenaren ook zeggen: ‘Normaal mogen er 1.000 mensen naar binnen, nu 500, met inachtneming van de regels’”, briest hij.

Collega Evert Santegoeds: “Maar bij clubs zijn wel meer drank en drugs in het spel dan bij Albert Heijn.”

Ronald: “Prima, maar dan nog steeds.”

En Albert Verlinde: “Als je zo’n horde van 400 of 500 man in je club hebt staan en je weet niet wat ze op het toilet allemaal gepakt hebben en wat ze gezopen hebben en het gaat los, dat is toch niet te handhaven?

Ronald: “Voorlopig hoor ik dat we het met z’n allen samen moeten doen en dan denk ik: de hele tijd wordt de dancemuziek en de entertainmentindustrie separaat gezet. Er wordt de hele tijd gezegd: ‘Pas als er een vaccin is, kunnen we weer.’”

Laten we het gewoon eens proberen. We zitten nu onder de 1 met dat cijfers dat zo belangrijk is en ik heb de hele tijd het idee dat de mensen die in de dance-industrie werken niet voor vol worden aangezien. Alsof wij, de clubs, de festivals, niet een regel kunnen introduceren.”

Het is echt een schande wat er allemaal gebeurt, vindt Ronald. “Ik heb niet eerder meegemaakt in de historie dat je niet mag dansen.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen