SBS 6 brengt talentenjacht in Madurodam-sferen

SBS 6 komt met een talentenjacht in Madurodam-sferen. In het nieuwe programma Klein Maar Fijn gaat de zender dit najaar op zoek naar de beste miniatuurbouwer van Nederland. Dat heeft Talpa Network laten weten. Acht van de beste miniatuurbouwers van het land nemen het tegen elkaar op met miniatuurcreaties die ze zelf moeten maken. “Elke week krijgen ze twee opdrachten waarbij hun technieken én hun creativiteit op de proef worden gesteld“, aldus de zender.

Dit varieert van kleine opdrachten, zoals het beschilderen van figuren en het creëren van moderne poppenhuizen tot het maken van maquettes van miniatuurlandschappen en het namaken van mooie taferelen.

De deskundige jury, onder leiding van Dido Geluk, beoordeelt de werken. Dido Geluk is teamleider bij Miniworld Rotterdam, een soort slap aftreksel van Madurodam.

Elke week bepaalt de jury wie de minst presterende miniatuurbouwer is, totdat er in de finale nog drie kandidaten over zijn. Zij strijden tegen elkaar om te bepalen wie de beste miniatuurbouwer van Nederland is!

SBS 6 verwacht dat dit programma weleens zou kunnen gaan aanslaan. “Klein maar fijn staat bol van de nostalgie en het jeugdsentiment, maar is tegelijkertijd helemaal van nu. Het is verbazingwekkend wat mensen op kleine schaal kunnen maken en de herkenbaarheid is groot. Het maakt Klein maar fijn een show voor de hele familie.”

Klein Maar fijn is een format van Talpa Network en ITV Studios en wordt gezamenlijk geproduceerd. De eerste aflevering is in het najaar.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen