Wendy van Dijk walgt dat ex-gymbuddy kids erbij haalt

Wendy van Dijk vindt het echt walgelijk dat haar ex-sportmaatje Robbert Boekema zijn kinderen betrekt in hun zakelijke Disq-ruzie. Dat zegt ze in gesprek met Telegraaf TV. Tot een jaar geleden werd het fitnessapparaatje Disq nog bejubeld door bekend Nederland, maar nu hangt er één grote brok aan negativiteit omheen. De oorzaak is de ruzie met Disq-bedenker Robbert, met wie ze een bedrijf had. Dat bedrijf is nu failliet en Wendy gaat er nu met de Disq vandoor.

Woest zocht Robbert vorige maand de publiciteit via de Weekend. Door de beslaglegging op zijn huis vreesden zijn kinderen op straat te komen te staan, riep hij.

Robbert: “Mijn kinderen vragen mij: ‘Gaat Wendy van Dijk ons huis afpakken?’ Ze zijn heel bang dat we er uit moeten. Je kunt je voorstellen hoe dat voelt. Het is een héél heftige tijd.

Heel erg fout, vindt Wendy dit. “Ik vind het heel, heel pijnlijk dat hij daarvoor zijn kinderen inzet en het slachtoffer speelt. Als je zo dapper bent om onrechtmatig een heel bedrijf leeg te trekken, dan moet je ook mans genoeg zijn om de consequenties onder ogen te zien. Dan moet je niet het slachtoffer gaan spelen, wat hij nu aan het doen is.”

Dat is spijtig, zegt Wendy. “Maar weet je: het is out of my hands. Het ligt nu bij de curator.”

Wendy’s Mobile Gym

Die curator zorgt ervoor dat Wendy nu verder kan met de Disq, al heet het bedrijf niet meer zo. “Het is op dit moment Wendy’s Mobile Gym. Ik ben er blij en opgelucht over dat het de curator is gelukt om dat vonnis bij de rechter te krijgen. Dat is heel belangrijk. Er is onrechtmatig een voorraad en geld weggehaald uit het bedrijf.”

Robbert heeft zijn Disqs uit het bedrijf gehaald. “Uiteindelijk heeft hij het faillissement aangevraagd en dat is met een gedachte, namelijk dat hij zelfstandig door wilde gaan, maar dat gaat niet met de voorraad waar ik ook heel veel aan betaald heb. Het is ook onrechtmatig weggehaald. Godzijdank heeft de curator goed haar pleidooi gehouden en heeft de rechter besloten dat het terug moet.”

Het blijft wel Robberts uitvinding. “Hij bracht het apparaat, maar wij brachten het idee van online training en het hele programma eromheen. Dat is ook heel belangrijk, de uitstraling ervan.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen