‘Ruud de Wild wil zes ton voor overstap naar Veronica’

Ruud de Wild, die met succes de middagspits-show van marktleider NPO Radio 2 maakt, heeft gesprekken gevoerd over een overstap naar Radio Veronica van Talpa Radio. Dat meldt oud-Veronica-dj Patrick Kicken in een column bij Spreekbuis. Het radiobedrijf van John de Mol zou Ruud in huis willen halen voor de ochtendspits, nu Giel Beelen is vertrokken naar de nacht van NPO Radio 2. Ruud schatte zijn marktwaarde echter veel en veel te hoog in, aldus Patrick Kicken.

Patrick vindt Ruud in de ochtend van Veronica geen slecht idee. “Zou een goeie match kunnen zijn, de brutale De Wild met een lekker stoer pop/rock format, als opvolger van Giel Beelen.”

Giel kan bij Radio 2 dan doorschuiven naar de middagspits. “Alleen Ruud schatte zijn marktwaarde íets te hoog in, volgens de ‘tam tam’ wilde hij 600.000 euro per jaar gaan verdienen.”

Ter vergelijking: Veronica’s middag-dj Wilfred Genee verdient 700.000 euro per jaar voor zijn radio- én zijn tv-werk. Om die 600.000 euro-eis van Ruud werd dan ook ‘hartelijk gelachen in Hilversum en Laren’, stelt Patrick. “En terecht, die prijzen zijn niet meer van deze tijd.

Patrick wijst erop dat 600.000 euro per jaar 50.000 euro per maand is. “Om een beetje ’s ochtends vroeg ‘goedemorgen’ te roepen en er weer drie door te starten.

Momenteel moet Ruud de Wild bij de NPO voldoen aan het salarisplafond van 201.000 euro. De vriendin van Ruud, Olcay Gulsen, werkt al voor Talpa Network.

De column van Patrick Kicken, waarin hij ook reageert op de sneer van Ruud aan zijn broer Henri Kicken en schrijft over geruchten dat Talpa Radio twee radiozenders zou willen verkopen, leest u hier.

Foto: NPO Radio 2

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen