Tim Hofman vindt Op1 naar meer smaken

Drie maandagen invallen bij Op1 smaakt naar meer voor Tim Hofman. Hij zou het leuk vinden om in de toekomst meer soortgelijke dingen te doen. Dat geeft hij aan in gesprek met het AD. Op de vraag of hij dit in de komende jaren vaker wil oppakken, antwoordt het 32-jarige televisietalent: “Een pak aan doen en vragen stellen, ja, dat ligt me wel. Vorig jaar heb ik er al aan geproefd toen ik voor Human de Staat van het Klimaat maakte. Ik lees al vijftien jaar elke dag de krant, ken veel dossiers.”

Wel moet hij de kans krijgen om te groeien, legt Tim uit. “Als ik echt goed wil worden moet ik daar elke week of elke dag gaan zitten.”

Hij neemt Matthijs van Nieuwkerk als voorbeeld. “Kijk naar Matthijs. Die was nog jonger dan ik nu en al hoofdredacteur van Het Parool. En Eva had al Het Journaal gedaan.”

Tim gaat hen graag achterna. “Ik heb een route en ambities, maar dat is wel lange termijn, hoor. Ik denk dat ik het wel zou kunnen, maar het moet gestaag. Laat mij eerst nog maar even meters maken.

Al met al was de combinatie van Tim en Op1 geen verkeerde. Hij kwam behoorlijk pittig uit de hoek. “Ik heb niet de pretentie dat ik Jeroen Pauw of Matthijs van Nieuwkerk ben. Maar als ik tegenover een beleidsmaker, politicus of machthebber zit en ik merk een inconsistentie in zijn verhaal, nou, sorry, dan ga ik niet voor een miljoen kijkers ja en amen zeggen.

Het AD-interview met Tim Hofman kunt u hier lezen.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen