Telegraaf: ‘Politie durft niet te praten over onruststokers’

De Nationale Politie wil geen interview geven aan De Telegraaf over de onruststokende jongeren die enkele wijken in Den Haag en Utrecht al avondenlang op zijn kop zetten. Dat stelt journalist Mick van Wely op Twitter. De relschoppers zijn geen autochtone Nederlanders en dat maakt het voor de politie lastig, meent Mick. Hij krijgt hen niet aan het praten. “Ligt vanwege de achtergrond van de relschoppers te gevoelig. Dat hoor ik al van alle kanten binnen de politie.

Mick vindt dat jammer. “Toen de jeugd zich in de eerste coronafase uitstekend gedroeg, gaf de politie hierover dolgraag een interview. Nu jongeren met rellen twee steden op z’n kop zetten, weigert de Nationale Politie een interview. Slappe hap.

De journalist wijst zijn volgers op beelden van de relschoppers (zie onderstaand). Het zit allemaal in de categorie petje op en nep-schoudertasje van Gucci. “Nou, hier hoef je geen daderanalyse meer op los te laten…“, zegt hij.

Veel mensen ergeren zich aan deze jongeren. “Daar sta je dan. Als politieagent. Omdat je de samenleving veilig wilt houden. Op je zaterdagavond. Ter vervanging van vaders die afwezig zijn. Om moedeloos van te worden“, zegt Sywert van Lienden bijvoorbeeld.

RTL Nieuws-journalist Roderick Veelo gaf afgelopen week aan zich te ergeren aan media die het Marokkanenprobleem wegmoffelen. Vaak wordt er over ‘jongeren’ of ‘raddraaiers’ gesproken.

Story-baas Guido den Aantrekker moet dan ook lachen om het NU.nl-artikel ‘Haagse Schilderswijk toneel van rellen: wie veroorzaakt de onrust en waarom?’. Tja, wie zouden dat nou zijn, denkt Guido. “Haha, dit stukje. Joe.

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen