Story-Guido slaat terug naar Quote-Sander

Story-baas Guido den Aantrekker en Quote-baas Sander Schimmelpenninck zijn zo’n beetje elkaars tegenpolen: Guido vindt hem neerbuigend, Sander vindt zijn collega domrechts. De twee delen regelmatig sneren naar elkaar uit op Twitter en Guido haalde een paar maanden geleden ook de Volkskrant-column van Sander, nadat hij een Story-oorlog tegen Femke Halsema had aangekondigd. Sander vond die oorlogsverklaring buitengewoon lachwekkend.

Sander schreef: “Zelden in de geschiedenis van de mensheid steeg er een kleinere hoeveelheid macht naar iemands hoofd.

Best een geinige uitspraak. “Ja, maar naar verluidt wel ‘geleend’ van een Engelse schrijver“, reageert Guido in een interview met Villamedia.

Guido is niet zo onder de indruk van de schrijfkunsten van Sander. “Ik denk ook dat Sander met het Prisma Deftige Woordenboek op schoot zijn columns tikt. Hij wil graag goed meekomen in de grachtengordel, ondanks zijn in die kringen dubieuze baan als hoofdredacteur van Quote.”

Wat Guido écht niet leuk vindt aan Sander is zijn dedain naar de gewone man. “Sander trapt vooral heel erg naar de gewone mensen. Dat vind ik niet zo leuk aan hem. Hij heeft het ook helemaal niet nodig.”

Maar is hij nou domrechts zoals Sander beweert?  “Ik ben, het zal je niet verbazen, eerder rechts dan links. De laatste keren heb ik op CDA’er Pieter Omtzigt gestemd.

Deze week haalde Sander overigens ook uit naar Guido’s tv-programma Shownieuws. Hij vindt dat een ‘kutprogramma‘.

Foto: SBS, NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen