Shownieuws durft bikinifoto’s Máxima niet aan

Ze zijn dit weekend het hele internet over gegaan, maar de traditionele media durven ze niet te vertonen: de bikinifoto’s van koningin Máxima. Als ze dat wél doen zet koning Willem-Alexander ze op een zwarte lijst en zijn ze nooit meer welkom. Ook Shownieuws geeft schoorvoetend toe aan de door de royals opgelegde mediacode. “Deze foto’s mogen we niet laten zien in verband met de mediacode“, zei de ietwat geërgerde showdeskundige Bart Ettekoven, tevens baas van de Weekend.

De Shownieuws-kijkers moesten het doen met portretten van het koningspaar. “Je hoort de mensen thuis denken: waarom hebben jullie die archieffoto’s achter Airen en achter Bart, maar die foto’s mogen we niet laten zien vanwege de mediacode. Wat is erop te zien? Een intens gelukkig echtpaar die aan het genieten zijn van een vakantie.”

Bart vindt de vakantiefoto’s van het koninklijk paar top. “Ik vond het wel heel leuk. Ik smul wel van dat soort foto’s en ik vind het nog steeds jammer eigenlijk dat we dat niet kunnen laten zien.”

Wél liet Shownieuws de vakantiefoto zien waarop Willem-Alexander en Máxima de 1,5-meter-regel overtreden. “Er is één foto die we kunnen laten zien. Deze kunnen we wel laten zien, omdat de koning en de koningin hier de 1,5 meter niet aanhouden en dus de coronaregels overtreden. Dan is er sprake van een publiek debat en als een foto daar dan toe kan bijdragen, mag je hem wel laten zien. Men heeft het erover: is het slim van de koning en de koningin om samen met iemand zo close op de foto te gaan?

Al met al vindt Bart de mediacode ‘heel jammer’, vooral omdat Máxima volgens hem een ‘fantastisch lichaam’ heeft.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen