RTL valt koningspaar aan: ‘Dat is geen 1,5 meter!’

RTL zat zich niet geliefd maken bij de royals. Het nieuwsprogramma van de zender, RTL Nieuws, heeft gisterenavond frontaal de aanval geopend op koning Willem-Alexander en koningin Máxima vanwege het niet goed naleven van de coronaregels. Het mediabedrijf, waarvan directeur Sven Sauvé al maanden bij iedereen om de Insta-nek hangt, wijst met een boze vinger naar het paar. ‘Koning en koningin schenden coronaregel tijdens vakantie in Griekenland’, luidt de kop van RTL Nieuws.

Er zwerven op internet meerdere vakantiefoto’s rond van de royals in Griekenland en op één daarvan poseren ze met de eigenaar van een Grieks restaurant, zónder afstand te houden.

De researchredactie van RTL Nieuws sloeg gelijk op tilt. “RTL Nieuws vond na onderzoek het restaurant waar de foto is genomen en nam contact op.

Daarop kreeg de redactie een medewerker van het restaurant te spreken, die de foto heeft genomen. “De foto was voor een privé fotoalbum“, zegt hij. Het schenden van de afstandsregel noemt hij ‘een foutje’.

Slippertje

RTL heeft ook aan de bel getrokken bij de RVD, maar die willen niet reageren. Kwalijk, vindt royaltyverslaggever Sander Paulus. “Je zou het een onschuldig vakantiekiekje kunnen noemen“, zegt hij.

Maar in een tijd dat premier Mark Rutte het Nederlandse volk keer keer op keer wijst op het naleven van de coronamaatregelen en het belang daarvan, kun je niet anders dan constateren dat de koning hier een slippertje maakt.

Stasi

GeenStijl-ster Bart Nijman vindt de berichtgeving van RTL Nieuws heel erg flauw. “Nou gofferdomme wat een topjournalistiek weer, geef die virusstasi van dienst een Tegel!“, zegt hij.

Sodemieter toch op met je klikgedrag.

Update 11.00 uur – De Oranjes betreuren de ontstane ophef: “In media verscheen een foto waarop we te weinig afstand houden. In de spontaniteit van het moment hebben we daar niet goed op gelet. Dat hadden we natuurlijk wel moeten doen. Want ook op vakantie is naleven van coronaregels essentieel om het virus eronder te krijgen.

De Insta-foto bekijkt u hier.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen