SBS-journaliste Charlotte Nijs klaar met Hugo de Jonge

SBS 6-journaliste Charlotte Nijs, die bekend werd toen Mark Rutte een deur in haar gezicht smeet, wordt erg moe van zorgminister Hugo de Jong. Hij blaat en blaat maar, maar geeft nooit antwoord. Dat geeft ze aan in de Viva. Charlotte vindt het een vervelende minister om te interviewen en boycot hem soms. “Ik vind het lastig als ik geen antwoord krijg op mijn vraag. Dat heb ik soms bij Hugo de Jonge. In mijn documentaire zit een stukje waarin je ziet dat ik helemaal gek van hem word.

Waarom werd ze gek van hem? “Omdat hij gewoon niet op mijn vraag ingaat. Dat doet hij nooit, en dat vind ik gewoon naar. Je bent minister van Volksgezondheid en je hebt een superbelangrijke portefeuille, ga dan niet over andere dingen beginnen.

Haar ergernis aan Hugo de Jonge is zó groot dat ze heeft besloten om hem af en toe te boycotten. “Het is zo erg dat ik hem af en toe liever maar helemaal geen vragen meer stel.”

Even terug naar Charlotte’s doorbraak: denkt ze nog wel eens aan Rutte die zijn deur in haar snufferd smeet? “Als ik er zelf niet aan ­terug­denk, doen anderen dat wel. Toen Mark Rutte onlangs tien jaar premier was, haalde iedereen dat filmpje weer van stal. Dat snap ik wel, want ik moet er zelf ook nog steeds om lachen.”

Het was ook zo’n stom moment, hoe ik daar stond. Helemaal high omdat ik een paar vragen mocht gaan stellen aan Mark Rutte, die eigenlijk niet te interviewen is, omdat hij te goed is. En dan krijg je een deur in je gezicht, daar doe je niets tegen, haha.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen