Radio 1-heibel: Jurgen vindt Dionne Stax niet zo goed

Geplaatst op za 15 aug 2020 om 13:00

Alsof Dionne Stax nog niet genoeg was weggezet als overschat non-talent, krijgt ze vandaag ook nog eens haar eigen NPO Radio 1-collega Jurgen van den Berg over zich heen. Dat is te lezen in Het Parool. Jurgen maakt bij Radio 1 de derde meest beluisterde ochtendshow van Nederland, maar als geheel trekt de zender nu minder luisteraars dan een jaar geleden. En dat terwijl we in de coronacrisis zitten. “Dat valt mij ook tegen, ja“, zegt de radiojournalist in gesprek met de krant.

Dan begint Jurgen de programmering van Radio 1 te analyseren. “Eigenlijk moet je dat aan onze zenderbaas vragen. Maar in zijn algemeenheid: de ochtend op Radio 1 gaat best wel goed. Spraakmakers met Ghislaine Plag, dat na ons komt, is een hartstikke leuk programma en wordt goed beluisterd.

Daarna wordt het steeds minder. “Tussen de middag is het nog oké, maar daarna zakt het in. Eigenlijk is dat al een paar jaar zo.

’s Middags is tegenwoordig een nieuw duo met Dionne Stax te horen. “Sinds begin dit jaar hebben Dionne Stax en Toine van Peperstraten samen een programma in de namiddag. Je kunt je afvragen of dat nu al goed genoeg is om het allemaal vlot te trekken. Maar ook dat is een vraag voor de zendermanager, niet voor mij“, zegt Jurgen.

Miauw! Hij vermomt het aardig, maar het is natuurlijk duidelijk dat hij het middagprogramma van Dionne en Toine helemaal niets vindt. Sterker nog: daarna noemt hij een alternatief voor het tijdstip waarop zij uitzenden.

Jurgen: “Als ik morgen de baas van Radio 1 zou zijn en alles mag omgooien, zou ik er een heel andere zender van maken. Stel: je hebt een hele goede interviewer in huis, type Tijs van den Brink. Waarom zou die niet een talkshowachtig programma kunnen krijgen tussen 14 en 16 uur?

Lees ook: Daniël Verlaan ergert zich aan ‘nitwit’ Dionne Stax (25 juni)

Foto: NPO
52 Reacties op “Radio 1-heibel: Jurgen vindt Dionne Stax niet zo goed”


 1. RobbieDoorzon

  Alsferefent radio 1 luisteraar ben ik het hier helemaal mee eens. Die dionne heeft het gewoon niet. Zet de laatste tijd ook vaak de radio op een andere zender als Dionne erop is.

 2. Observator

  Inderdaad is ze niet de slimste. Maar als je als dom meisje met een Amerikaanse r spreekt en bij het NOSjournaal hebt gewerkt dan duurt het wat langer voordat iedereen dit doorheeft.

 3. Genderneutraal

  Ze zou zo goed pijpen hoorde ik.

 4. Jean Paul

  Toine en Stax is ook een dramatisch programma. 5 uur show op de radio, waarbij zij de gezondheidsnieuwtjes mag doen. En daar vaak maar half uitkomt. Echt tenenkrommend.

 5. M@rk - Etten-Leur

  Jurgen van den Berg trekt zeker wel volle zalen? Boring type!

 6. Chelsey

  Jürgen van den Berg heeft het over het type programma als geheel, inclusief beide presentatoren, dus niet specifiek over de kwaliteiten van Dione Stax. Zolang Dione nog steeds geen goede kans gekregen heeft om het vak in de praktijk te mogen leren, eventueel met een interview cursus bij Jeroen Pauw, valt er nog niets daarover te zeggen. Ze moet vind ik wel de kans krijgen om in Op1 te mogen proeven aan het vak om te kijken of daar groei in kan komen en kan zij zelf ervaren of het iets is om daarin verder te willen gaan? Anders zijn er sowieso voor haar meerdere opties mogelijk zowel binnen de NPO of bijvoorbeeld Talpa Network.

 7. Kuis

  Stax en Toine is geen goed radio duo.
  De luisteraar krijgt niks mee van een leuke chemie, als die er al is. Voelt allemaal plichtmatig…
  Vaak zijn ze niet eens allebei tegelijk in de studio.
  Allebei beetje zeurderige radio stemmetjes.
  Weinig interessante onderwerpen.
  Veel van hetzelfde.
  Logisch dat mensen afhaken.

 8. Woody

  Ach ja dionne heeft geluk dat ze niet op iti lijkt. Kan daardoor vet meer bereiken dan de rest

 9. HansR

  ze heeft gewoon een te lief stemmetje en niet in staat tot enige stemverheffing. Bij sommige interviews is dat ook niet van belang, maar vaak denk ik ; Kom op Dionne pak hem/haar even stevig aan. Hoeft geen Kockelmannetje worden maar wat meer pit erin!

 10. Kleutertje Luister

  Ach, Jurgen van den Berg. Hij werd ooit (in 2016) op zijn nummer gezet door Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant. En Waar ging het om? Juist, om de teloorgang van Radio1. Wat volgde was een woeste reactie oftewel een tirade van deze hypocriete Van den Berg. Hilarisch.

  Zie: https://joop.bnnvara.nl/nieuws/radio-1-presentator-woest-op-volkskrant

 11. Petronella

  Jurgen kan gillen want hij stopt toch.

  Achterbaks van hem.

 12. Humberto Tan

  Altijd nog liever Dionne Stax dan dat domme gekleurde wicht van de hitkwis

 13. Huismaker

  Mee eens dat Stax het niet haalt, maar die Van de Berg is het prototype van de Gristenunie. Alle (vooruit geschoven) kindjes in Griekenland zijn zielig en moeten allemaal naar Nederland komen (en daarna alle gezinnen). Trump, Trump, Trump en Trump. Die-Wilders. Wees bang voor corona. BEGREPEN ? En Trump, Trump, Trump en Trump. Geheel volgens het protocol van Radio1. De zender DIE WIJ betalen.

 14. Huismaker

  Trouwens. Jurgen ? Alsjeblief. Gebruik Kukident. Dat rammelen van je gebit is irritant.

 15. Petronella

  De slechtste uurtjes op radio 1 zijn de uurtjes op vrijdagmiddag met Tan.

 16. Richard

  Laat radio 1 (en ook BNR) eens wat doen aan de wegvallende verb

 17. H. Tan ☑️

  Belachelijk hoe Dionne wordt weggezet. Een hele getalenteerde journaliste, belachelijk gemaakt door jaloerse vrouwen die alleen maar kunnen dromen van haar looks en aantrekkingskracht. SCHAAM JULLIE DIEP!!!!!

 18. By the way

  Eens met een aantal reacties hierboven. Het programma van Toine en Dionne is inhoudelijk onvoldoende, er is geen chemie tussen de presentatoren en individueel ontbreekt het de presentatoren aan goede interview kwaliteiten. Beiden lijken zich onvoldoende voor te bereiden op de gesprekken en onderwerpen.

  Het programma ontstijgt het niveau van lokale omroep niet (met alle respect voor laatstgenoemde!)

 19. joost

  Die Jurgen van den Berg wordt schromelijk overschat.Misselijk mannetje ook.
  Natuurlijk zijn de Nederlanders benieuwd naar nieuws op de vroege morgen.
  Daarom zet men het nieuws aan op de radio. Maar de kwaliteit is matig.

  Maar die man gedraagt zich meer als een diskjockey dan als iemand met verstand van nieuws brengen via de radio. Hij kikt meer op muziek, laat mensen zelden uitpraten en vindt zichzelf belangrijk.
  Als ik die van den Berg hoor, schakel ik altijd direct over naar BNR nieuws van de veel deskundiger en sympathieke Bas van Werven, die is top!
  v.d. Berg mag niet eens van die man in de schaduw staan.

  Van mij mag Dionne Stax het radiojournaal presenteren,veel aardiger en een leuke stem.

 20. arie

  Jurgen van de Berg is een plaatjesdraaier en heeft geen verstand van nieuws brengen.
  Z.s.m. vervangen die muziek man.

  Ook ik vind BNR nieuws een klasse beter.

 21. Teuntje

  Mokkel kan alleen getrouwde kerels wippen

 22. HadieDave

  Radio is een totaal ander vak dan tv.

 23. Gert-Jan

  De kritiek op het radio 1 journaal v.w.b. de muziekdraaier van den Berg vind ik juist.
  Teveel muziek en te weinig nieuws.
  Als je b.v. naar nieuws op de radio luistert en die v.d. Berg NOS 1 journaal hoort en je zit in de auto naar je werk, kan het gebeuren dat hij meer muziek draait dan nieuws brengt en je zo nieuws mist.
  Een nieuws journaal moet actueel nieuws brengen en geen muziek uit de jaren 80 draaien, want dat doet hij tot zijn eigen genoegen ook.
  Weg met die v.d. Berg.

 24. Edwin Evers

  In de wandelgangen ook wel Tonnie en Donnie. Toine is een prima tv sportpresentator en op de radio een matige talentvolle ouderwetsche DJ met een toontje. Donnie kan goed het journaal voorlezen maar zonder voorleescherm en varende op eigen kwaliteit en inhoud al weer moeilijker. Dit is niet wat Radio 1 nodig heeft. Een fris Radio 1 had in tijde van Corona bij de Top 3 van het land moeten staan. Er was en is een enorme behoefte aan informatie. Zie ook de geweldige kijkcijfers voor het NOS journaal. Werk aan de winkel.

 25. Robert

  Wat zijn dat toch van misbaksels die tegen Dionne Staks zijn .

 26. Ernestine

  Leuk middagprogramma van Dionne en Toine👍🏻. Who the F is Jurgen van de Berg een zichzelf overschattende NPO1 presentator of zo🤢

 27. bb

  Klopt niet MC , dit heeft hij niet gezegd en de kop van dit artikel is behoorlijk suggestief . Klikbeetje.?

 28. Jan

  Dus Jürgen van den berg (type oude witte saaie man) ziet dat de nieuwe generatie (is dionne stax) kansen krijgt op radio 1 en raadt vervolgens een andere oude witte saaie man aan (tijd van den brink) aan. Wat sneu. Nog even en het is exit Jürgen

 29. Ronald

  Jürgen heeft bij Miss Podcast (jawel, ook een radio 1’progtamma) al gezegd dat hij wil stoppen. Je collega’s zo publiekelijk afvallen lijkt me een goede manier om de weg naar de uitgang wat te versnellen

 30. Jantje

  Ik luister sinds kort tijdens het werk middags ook weer naar Radio 2. Beide geen persoonlijkheden en stellen vraagjes die de redactie heeft voorbereid. Maar ook de hele opbouw van de middag is een zooitje om dat 1 vandaag er ook nog tussen gewurmd moet worden. Niet de luisteraar staat centraal maar de omroepen, anders maak je niet dit soort rare keuzes.

 31. Jantje

  Alleen Jurgen en Chylaine hebben voldoende journalistiek gewicht. Die dames die bij Jurgen zitten is vaak van bedroevende kwaliteit. Totaal gebrek aan algemenen ontwikkeling en interesse.

 32. John

  Joost

  Je hoeft niet weg te schakelen hij zit er iedere dag van maandag
  tot vrijdag.
  Je wilt wel erg slim over komen maar dat ben je niet!
  Je weet niet ’t verschil tussen een disjocky en presentator!!!

 33. Christa

  @Jantje
  za 15 aug 2020 om 18:27

  Over algemene ontwikkeling gesproken.
  Veeg voor je eigen deur, dombo.

 34. MolTalk

  Haar tetten mogen er wezen!

 35. Ome Cor

  Ik moet bekennen dat ik hun programma op NPO Radio1 nog nooit heb gehoord; ik kan beiden alleen afzonderlijk beoordelen.
  Toine is (zoals Edwin Evers hierboven al opmerkte) een radio presentator met een fake toontje in de stijl van (tegen luisteraar aan de telefoon) “ …. zegggggg, was je vroeger ook zoooo verliefd op die zanger en hing die poster ook boven jouw bed…. jaaaaa, vast wel….. goed, bedankt en okeeeeeej, blijf luisteren want hier komt jouwwwww nummerrrrr. En dat dan doorspekt met die vreselijke Tilburgse ‘r’.
  Dionne heeft HET niet; het is zoooo monotoon, droevig, saai, slaperig en emotieloos.

 36. Taalkundige

  @Ome Cor

  Niks mis met een Tilburgse r. Alles beter dan een Amerikaanse Gooise kak r die Dionne Stax gebruikt om haar Brabants accent te verdoezelen.

 37. A

  Ik hoor Jurgen ’s ochtends altijd met veel plezier.
  Over de invulling van de zender na het middaguur : misschien met zijn bazen etc. overleggen ? Past hem niet om er zo over te praten, is niet zijn rol. Ben ook niet zo’n Dionne fan (ze praat op een bepaalde manier, of de luisteraars kleuters zijn). Maar de voormiddag is het moeilijkste deel van de dag !
  Je hebt je portie info dan wel gehad, je ‘redt’ het nog net tot en met enen. Maar dan wil je muziek, of iets heeeel anders. Of je zet hem uit !

 38. A

  @ Gert Jan.
  Twee liedjes per uur.

 39. Biery Twalet

  Met een kleine aanpassing gaat dit programma weer lopen als een tierelier:
  Stax & Tan!

 40. cor

  Wat een onzin. middagprogramma wat luchtiger is juist prima. als je chemie tussen Staxxx en Toine niet hoort heb je zelf geen humor want is er juist wel. vooral als ze bij ebigszins genant onderwerp de bal naar elkaar sprlen om met voorbeelden uit privesfeer te komen. zet jurgen na 12hr en luistert ook geen hond.

 41. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Deze man zei toch ook dat hij mattie en marieke op q music posters in vrijwel ieder bushokje zag hangen?

  Wat een ontzettend kut leven heb je dan, als je met het OV moet… Ik heb gelukkig auto’s. Een met een dik 2 liter 4 cylinder blok en de ander is een dikke v8 van 4.1 ltr, en straks komt er nog een v6 bij van 2.3 ltr.

  Lekker co2 uitstoten! En ja, ik word gereden! Zelf rijden is voor knuppels!

 42. Ben

  Zij is de typische npo vertegenwoordiger niet goed genoeg. Kan alleen ja en amenknikken en klakkeloos meewerken. Opzouten!

 43. Kereltje

  Dionne is verreweg van goed. Mijn dochter werkte lang geleden met haar samen en ze deed alles om maar carrière te maken. Ze was de hele dag meer bezig met zichzelf om mooi te zijn dan met werken….dat ging ook vaak via het bed delen met haar meerderen….

 44. Theo

  Dionne is een dom kind die gezinnen kapot maakt.
  Weg met die “vrouw”

 45. 😷Paulus

  😷Zeker een blauwtje opgewezen toen hij een nummertje met haar wilde maken.

 46. @ Paulus hierboven

  Dat is onmogelijk , Dionne doet niet zo moeilijk.
  Daar staat ze toch om bekend dat heeft iedereen kunnen lezen.

 47. Cobweb

  Ze is ook niet om aan te horen, wij zetten het af als zij erop komt.

 48. Sjaak Trekhaak

  Je wordt bij Radio 1 en de NPO helemaal plat gegooid met Identity shit, dat is de reden waarom mensen weg zappen, ik ben er ook helemaal klaar mee. Ik luister wel BNR

 49. Smerig Zwijntje Geronimo

  Dionne was bijna een stiefmoeder.

 50. Seb

  Jurgen is een prima journalist, maakt een goed programma in de morgen: voor het werk begint weet je wat er aan de hand is. En aan het eind van de dag Lara Rensen met nieuws en co, dat is ook een prima programma.

 51. fred

  @Seb
  Helemaal gelijk. Jurgen, Lara en Simone (die invalt als Jurgen vrij is) zijn de perfecte presentatoren voor het Radio 1 Journaal.
  Kundig, op de hoogte van de feiten, en heel belangrijk: Ze laten mensen uitpraten. Dat zouden vele andere ook eens moeten doen. Ik zet de radio altijd direct op een andere zender als Sven Kockelmann komt. Die man is zo verschrikkelijk irritant. Laat namelijk niemand uitpraten.

 52. Ivo

  Geen kwaad woord over niemand; Als ik s’morgens om half vijf radio 1 aanzet gaat het acht van de tien keer over corona, BLM of iets anders wat negatief in het nieuws is. Met de middag ben ik er al lang klaar mee maar luister het 12 uur journaal nog even. Dan gaat er gauw een andere zender op om misschien nog een beetje positiviteit op te doen i.p.v. depressief thuis te komen. Kortom: als Jurgen op het tijdstip zou zitten van Toine en Dionne met de onderwerpen van deze tijd wil ik wel eens zien wat het verschil zou zijn.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.