Radio 1-heibel: Jurgen vindt Dionne Stax niet zo goed

Alsof Dionne Stax nog niet genoeg was weggezet als overschat non-talent, krijgt ze vandaag ook nog eens haar eigen NPO Radio 1-collega Jurgen van den Berg over zich heen. Dat is te lezen in Het Parool. Jurgen maakt bij Radio 1 de derde meest beluisterde ochtendshow van Nederland, maar als geheel trekt de zender nu minder luisteraars dan een jaar geleden. En dat terwijl we in de coronacrisis zitten. “Dat valt mij ook tegen, ja“, zegt de radiojournalist in gesprek met de krant.

Dan begint Jurgen de programmering van Radio 1 te analyseren. “Eigenlijk moet je dat aan onze zenderbaas vragen. Maar in zijn algemeenheid: de ochtend op Radio 1 gaat best wel goed. Spraakmakers met Ghislaine Plag, dat na ons komt, is een hartstikke leuk programma en wordt goed beluisterd.

Daarna wordt het steeds minder. “Tussen de middag is het nog oké, maar daarna zakt het in. Eigenlijk is dat al een paar jaar zo.

’s Middags is tegenwoordig een nieuw duo met Dionne Stax te horen. “Sinds begin dit jaar hebben Dionne Stax en Toine van Peperstraten samen een programma in de namiddag. Je kunt je afvragen of dat nu al goed genoeg is om het allemaal vlot te trekken. Maar ook dat is een vraag voor de zendermanager, niet voor mij“, zegt Jurgen.

Miauw! Hij vermomt het aardig, maar het is natuurlijk duidelijk dat hij het middagprogramma van Dionne en Toine helemaal niets vindt. Sterker nog: daarna noemt hij een alternatief voor het tijdstip waarop zij uitzenden.

Jurgen: “Als ik morgen de baas van Radio 1 zou zijn en alles mag omgooien, zou ik er een heel andere zender van maken. Stel: je hebt een hele goede interviewer in huis, type Tijs van den Brink. Waarom zou die niet een talkshowachtig programma kunnen krijgen tussen 14 en 16 uur?

Lees ook: Daniël Verlaan ergert zich aan ‘nitwit’ Dionne Stax (25 juni)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen