Wendy bezorgt SBS 6 grootste zomeruitglijder tot nu toe

Geplaatst op do 06 aug 2020 om 8:15

Het zomerse herhalingencircus van RTL 4 en SBS 6 wordt meer dan ooit afgestraft door de kijker nu er zo veel ander entertainmentaanbod is: de kijker blijft echt niet meer zitten voor programma’s in de derde herhaling. Zenderster Wendy van Dijk bezorgt SBS 6 nu de grootste zomeruitglijder tot nu toe: Flirty Dancing, dat het afgelopen najaar tijdens de eerste uitzending al beroerd deed, gleed gisterenavond om half tien weg tot een erbarmelijk slechte 94.000 kijkers (2,8 procent).

SBS 6 wist met Wendy van Dijk dus nog geen 3 procent van alle tv-kijkers te bedienen. Ter vergelijking: het gemiddelde avondmarktaandeel van de zender kwam gisteren uit op 8,3 procent.

Toen Wendy in beeld kwam, zapte tweederde van de kijkers weg: Steenrijk Straatarm trok direct ervoor 313.000 kijkers (8 procent). Hart van Nederland erna kwam uit op 563.000 kijkers (17 procent).

‘Echt versus nep’

Het is voor Wendy wel heel erg pijnlijk. Met Flirty Dancing kreeg ze afgelopen najaar het mooiste tijdslot op SBS 6, namelijk direct na de Linda de Mol-hit Miljoenenjacht, maar ze presteerde het om wegzaprecords te verbreken. Wendy joeg 71 procent van Linda’s kijkers weg.

Waarom scoorde Linda wel en Wendy niet? “Het is vrij simpel: het is echt versus nep” , beweerde Angela de Jong. “Als Wendy in Flirty Dancing als gezellig buurmeisje over straat huppelt en ‘oh lief’ kweelt tegen de deelnemers, komt dat net zo bedacht over als de dans van haar kandidaten.

‘Moet groeien’

Na het floppen van Flirty Dancing zat John de Mol aan tafel bij DWDD. Met het schaamrood op de kaken beweerde hij dat het toch wel meeviel. “Qua kijkcijfers valt het ietsje tegen. Ietsje, let op de nuancering. Het is wel een timeslot waarin je concurreert met sport op Nederland 1.”

Het programma an sich is fantastisch. Ik vind het echt een fantastisch programma, dus daar gaan we ook zeker mee door. Het moet even een kans krijgen, het moet even groeien.

Vorige maand was Johns knecht Paul Römer in het AD een stuk minder enthousiast. “We maakten Flirty Dancing met Wendy van Dijk. Als product is het een geslaagd programma: mooi gemaakt, vol emotionele momenten. Maar als je het eenmaal ziet, denk je toch: dit staat net te ver weg van dat ‘dichtbij gevoel’. Het was te gelikt. Daar word je dan op afgestraft, want het scoorde niet genoeg.

Oftewel: Wendy en haar Flirty Dancing-team kunnen in polonaise naar de uitgang.

Foto: SBS
32 Reacties op “Wendy bezorgt SBS 6 grootste zomeruitglijder tot nu toe”


 1. Frenske

  De mensen die nu nog televisie kijken zijn toch niet de consumenten die veel geld uitgeven en die je als commerciële omroep wil bereiken.
  De mensen die nu nog naar lineaire televisie kijken zijn mensen die dagelijks drie keer naar de AH strompelen om hun eenzaamheid te bestrijden en voor 1,19 euro iets kopen.

 2. Mathilde

  Er was voetbal op RTL7 (246.000)

  2153
  VOETBAL EL RUST
  1,5 7,2 247.000

  In de rust trok het veel kijkers weg bij SBS6

  Werden er moppen vertelt in de rust?

 3. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Als corona het einde betekent van RTL en de campingzender dan kunnen we gerust stellen dat corona ook z’n mooie kanten heeft.

 4. Talpahahaha

  Goede score van Wendy.

 5. Op zwart gaan is goedkoper

  Waarom wil SBS nog door de weeks uitzenden in de zomer?

  Maak er een sterke weekend zender van (vrijdag tm zondagavond)

 6. Gerard Cocks

  Het is dan ook een van de meest belachelijke programmaconcepten van het afgelopen tv-seizoen. En dat nog eens gaan herhalen ook. Snel begraven in de diepste televisie-archieven met het schaamrood op de kaken.

 7. WEST*

  Moet wel toegeven dat de televisie in de vorige eeuw weel leuker was !

 8. Minder of Mirjam

  Waar is die gozer die iedere ochtend hetzelfde zegt?

  “NPO, wat een kwaliteit
  Talpa, mooi stabiel voor een heerlijke zomer maandagavond
  RTL, gelukkig hebben ze het nieuws nog. Naar al dat andere kopie/plak/jatwerk kijkt anno 2020 geen hond meer naar.”

  Nou, ‘Ruud’ (of welke naam je die dag ook verzint)
  94.000 KIJKERS VOOR SBS6. Naar al dat SBS6 kopie/plak/jatwerk kijkt anno 2020 dus geen hond meer naar. HAHAHAHA

 9. Sjaak trekhaak

  Alsjeblieft zeg, de naam al. Flirty dancing.

 10. RelaX

  Minder of Mirjam

  Ik denk dat de dagbesteding of de sociale werkplaats in haar/zijn omgeving weer is opgestart.

 11. Wendy's dealertje

  Begin eens met Wendy te ontslaan en er een nieuw poppetje op te zetten, die iets minder gespeeld en kinderlijk overkomt. Vervolgens script loslaten en gewoon dingen laten gebeuren.

 12. Ratjetoe

  @Frenkse
  Jij begrijpt het nog niet helemaal he. Reclame is gericht op mensen die lineaire tv kijken die dat ook weer uitgeven aan die producten. De meeste mensen met Netflix en Disney+ zijn mensen in de ww, bijstand of lager inkomen. Omdat ze geen sociaal leven hebben.

 13. Guttegut

  Dat er nog 94000 mensen zijn die met dit mooie weer kijken. Dan moet je leven wel heel treurig zijn

 14. Hansje

  @Guttegut. Niet veel treuriger dan ‘wij’, de MC lezers zijn.

 15. Sjoerd

  200 duizend meer kijkers voor HIT kwis

 16. robb

  Doe niet zo verwaand Frenske ,die mensen waar jij het over hebt hebben vaak een beter leven als jij die zitten niet om 8.23 , die mensen zijn bij de ah en bakkie doen en lekker kletsen dat doen ze in de middag weer en dan lekker genieten voor de tv ,die maken zich niet druk om Frenske die in haar toren naar netflix zit te kijken net of dat zoveel beter is.

 17. wg

  Met temperaturen van 30-35 graden en het halve land op vakantie ga je dit nog 1,5 week lang zo houden. Dus veel plezier met je dagelijkse portie herhaling op MC. Ik ga lekker de zon in.

 18. Bep

  Wendy mist de gunfactor.Ze is niet geliefd.
  Haar kringetje ook niet Erland en Ronald.

  Er zijn van die mensen waar je gelijk bij wegzapt.Gordon, Jeroen v d Boom, Arie Boomsma, Bridget Maasland.

 19. Sip

  Wendy heeft niet de gunfactor en het is gewoon een kinderprogramma.

 20. Mark

  Er hebben nog veel minder mensen naar Flirty Dancing gekeken. Als je die 94.000 deelt door het aantal kijkkastjes, dan hebben er hooguit één à twee mensen gekeken (oftewel: één kastje).

  Verder is het een weekendprogramma, hoort op een vrijdag of zaterdag. Door de week meer human interest doen. RTL 4 maakt ook van die uitglijers, zoals Ranking op woensdag, terwijl het op een zaterdag 50% meer kijkers trekt.

 21. Britt Scholte Lover

  Morgenavond geen We want more op de vrijdag! dit gaat ze kijkers kosten

 22. Teuntje

  Hoe ze erbij staat dat gratepakhuis ze denkt dat ze nog 18 is… alles flopt bij dat mens Verwendy al die kruiwagens van haar man Geiljaard helpt niet

 23. jaja

  Talpa mooie stabiele cijfers voor een woensdagavond

 24. Anita

  Ik neem flirty dancing juist op en kijk de volgende dag zodat ik de reclames kan doorspoelen. Ik moet optijd naar bed dus als ik wel ga kijken heb ik te weinig nachtrust. Ik moet smorgens vroeg op. Dus Wendy kom om 20:30uur op tv dan heb je sowieso mij als kijker. Ik kende flirty dancing nog niet. Dus mijn man en ik kijken ernaar. Groetjes van Ton en Anita

 25. Kabouterpost

  Snuifje en Errie.
  Dat is een bijzonder stel.

 26. X

  @Britt Scholte Lover: Dit hoef je ook niet meer te kijken want de winnaar is al bekend vrees ik, nl. de dakloze surinaamse Andre Hazes Sr. Ik gun het die man van harte, maar laat hem eens wat anders zingen dan Hazes. Dr is geen hol meer aan.

 27. M.

  Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar ik ben toch anoniem op dit forum dus ik klaap vandaag exclusief uit de school hier op Mediacourant.

  In januari van 2015 heb ik Wendy leren kennen tijdens TV opnames. Ik zat in het publiek en na de opname was er gelegenheid tot foto’s maken en handtekeningen verzamelen. We raakte aan de praat en Wendy vroeg of ik dat weekend zin had om hun huis te komen bekijken. Die Erland stond er bij en vond het wel een leuk idee, hoewel hij benadrukte het normaal nooit te doen etc.

  Dat weekend ben ik dus richting Nigteveen gegaan en heel bizar, het werd een bukkake party met wendy van dijk. Er waren daar meer mannen aanwezig (misschien betaald, misschien hetzelfde als ik opgepikt bij TV opnames). Een herlijke avond, maar wel te bizar voor woorden. Er is gezegd dat als ik niets zou zeggen dat ze dan mij nog een keer zouden uitnodigen. Ze hadden immers mijn telefoonnummer.

  Nu ik nog steeds niet ben uitgenodigd vond ik het wel kunnen om uit de school te klappen.

 28. Donald Dumb

  94.000 kijkers. Toevallig ongeveer het aantal inwoners van Blaricum en de dorpen daarom heen.
  Wordt dus alleen echt bekeken in de kringen rond Galb ak en De Mol…
  Ach Wendy huilt even uit op de schouders van haar ‘Errie’en krijgt een nieuw programma…

 29. Joop

  Wat een leuk en spontaan programma. Totaal niet ongeloofwaardig. Ook zo origineel en dan die oprechte Wendy er bij. Dit zou toch miljoenen kijkers moeten fascineren.

 30. Frank

  Denk dat het tijd wordt voor een ander baantje voor haar????

 31. Mar

  Kan die Wendy van Dijk nou eindelijk niet eens van de buis? Wat voegt ze nou eigenlijk toe? Ze is zo gemaakt als wat. En er is toch allang bewezen, dat ze niet geliefd is bij de kijkers? Dus opzouten!

 32. Ben

  Snuifje heeft een “neus” voor wat goed scoort. De concurrentie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.