Wendy bezorgt SBS 6 grootste zomeruitglijder tot nu toe

Het zomerse herhalingencircus van RTL 4 en SBS 6 wordt meer dan ooit afgestraft door de kijker nu er zo veel ander entertainmentaanbod is: de kijker blijft echt niet meer zitten voor programma’s in de derde herhaling. Zenderster Wendy van Dijk bezorgt SBS 6 nu de grootste zomeruitglijder tot nu toe: Flirty Dancing, dat het afgelopen najaar tijdens de eerste uitzending al beroerd deed, gleed gisterenavond om half tien weg tot een erbarmelijk slechte 94.000 kijkers (2,8 procent).

SBS 6 wist met Wendy van Dijk dus nog geen 3 procent van alle tv-kijkers te bedienen. Ter vergelijking: het gemiddelde avondmarktaandeel van de zender kwam gisteren uit op 8,3 procent.

Toen Wendy in beeld kwam, zapte tweederde van de kijkers weg: Steenrijk Straatarm trok direct ervoor 313.000 kijkers (8 procent). Hart van Nederland erna kwam uit op 563.000 kijkers (17 procent).

‘Echt versus nep’

Het is voor Wendy wel heel erg pijnlijk. Met Flirty Dancing kreeg ze afgelopen najaar het mooiste tijdslot op SBS 6, namelijk direct na de Linda de Mol-hit Miljoenenjacht, maar ze presteerde het om wegzaprecords te verbreken. Wendy joeg 71 procent van Linda’s kijkers weg.

Waarom scoorde Linda wel en Wendy niet? “Het is vrij simpel: het is echt versus nep” , beweerde Angela de Jong. “Als Wendy in Flirty Dancing als gezellig buurmeisje over straat huppelt en ‘oh lief’ kweelt tegen de deelnemers, komt dat net zo bedacht over als de dans van haar kandidaten.

‘Moet groeien’

Na het floppen van Flirty Dancing zat John de Mol aan tafel bij DWDD. Met het schaamrood op de kaken beweerde hij dat het toch wel meeviel. “Qua kijkcijfers valt het ietsje tegen. Ietsje, let op de nuancering. Het is wel een timeslot waarin je concurreert met sport op Nederland 1.”

Het programma an sich is fantastisch. Ik vind het echt een fantastisch programma, dus daar gaan we ook zeker mee door. Het moet even een kans krijgen, het moet even groeien.

Vorige maand was Johns knecht Paul Römer in het AD een stuk minder enthousiast. “We maakten Flirty Dancing met Wendy van Dijk. Als product is het een geslaagd programma: mooi gemaakt, vol emotionele momenten. Maar als je het eenmaal ziet, denk je toch: dit staat net te ver weg van dat ‘dichtbij gevoel’. Het was te gelikt. Daar word je dan op afgestraft, want het scoorde niet genoeg.

Oftewel: Wendy en haar Flirty Dancing-team kunnen in polonaise naar de uitgang.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen