Sander Schimmelpenninck: ‘Humberto, je lult maar wat’

Geplaatst op zo 30 aug 2020 om 10:30

Sander Schimmelpenninck vindt het niet leuk dat Humberto Tan zijn uitspraak over prinses Alexia heeft veroordeeld. Hij lult maar wat. Dat zegt de Quote-baas in zijn schandaalpodcast. Sander lag onder vuur toen hij Alexia (15) het ‘lekkerste’ prinsesje noemde. Hij bood niet zijn excuses aan, maar schold zijn critici uit voor ‘domrechts’. Dat vindt Humberto echter een zwak verweer. “Los van die vijanden: je kan over een prinses die zo jong is niet zeggen: ‘Die is lekker!’“, zei hij vorige week.

Humberto deed die uitspraak in gesprek met Jaap Reesema, het podcastmaatje van Sander. Jaap zei daarop: “Als je dat leest, denk je: het kan niet. Hij zei iets van: ‘Oh dat is toch die lekkerste?’ Dat kan ook niet en dat heeft hij ook gezegd. Hup, door. Maar als je het in de context hoort… Er is niemand over gevallen en pas een week later hebben ze een beetje gezocht. Ze zoeken ook wel een beetje naar dingen.”

Achteraf gezien baalt Jaap dat hij Humberto niet steviger van repliek had gediend, zegt hij in de Zelfspodcast. “Ik was bij Humberto Tan op NPO Radio 1. Achteraf baalde ik er wel een beetje van dat ik jou niet genoeg heb verdedigd. Ik zei: ‘Ja, de lekkerste kon eigenlijk ook echt niet, het was een onhandige woordkeuze.’ Zo heb ik er een beetje omheen gepraat.

Eng

Toen Jaap naar de studio reed, had hij al ingestudeerd wat hij zou gaan zeggen over de Alexia-rel. “Ik merk best wel dat ik van tevoren een idee heb van dingen, van: als dat komt, dan ga ik wel even wat zeggen. Wat ik bijvoorbeeld had bedacht is dat Roelof de Vries heel wat jaren geleden in De Krokante Leesmap ‘dat lekkertje’ heeft gezegd over Alexia. Nou, daar viel natuurlijk helemaal niemand over.”

Jaap had ook willen zeggen dat ‘lekkerste’ in hun vocabulaire iets anders betekent. “Het woord ‘lekkerste’ is in onze taal en onze vriendengroep heel iets anders.”

Hij zei dat allemaal niet. “Ik heb wel gezegd dat het zo niet bedoeld was, maar ik ben er niet fel op in gegaan van: ‘Luister, kom op Humberto.’ Ik heb wel gezegd dat hij het in de context moet luisteren, maar ik heb het niet genoeg voor je opgenomen. Ik vind het altijd wel eng om die discussie aan te gaan. Ik probeer dat te vermijden.”

‘Lult maar wat’

Sander zat ook voor de radio. “Ik heb het gehoord, ik heb het teruggeluisterd. Ik denk wel dat het goed is dat we staan voor onze zaak en dat we kunnen zeggen wat we willen, maar ik begrijp het heel goed, want de sfeer was heel vriendelijk.”

Hij merkt dat Humberto maar gewoon wat lult. “Je voelt aan alles in zo’n Humberto of Michiel Vos die erbij zat dat ze niet hebben geluisterd. Die weten niet wat er precies is gezegd en lullen ook maar wat mee met wat ze hebben gelezen in de krant.”

Ook Sander wijst op de vroegere uitspraken van Roelof de Vries: “Ze pakken hem dus daar niet op en mij wel. Dat zegt natuurlijk al het een en ander.”

Foto: RTL, NPO
66 Reacties op “Sander Schimmelpenninck: ‘Humberto, je lult maar wat’”


 1. Curryworst

  Humberto vond Dionne Stax de lekkerste.
  Maar ja, hij is weer terug bij af bij zijn vrouwtje
  Het kan verkeren.

 2. Blinde Herdershond

  Jaap had ook willen zeggen dat ‘lekkerste’ in hun vocabulaire iets anders betekent. “Het woord ‘lekkerste’ is in onze taal en onze vriendengroep heel iets anders.”

  Lol. Als dat slappe verweer het enige is waar je mee op de proppen kunt komen ben je af.

 3. Rubicon

  wederom spijker op kop van Sander. Podcast was ook weer heel onderhoudend. Gasten maken er wel wat van

 4. Ome Cor

  @Curryworst
  Ik denk dat je bij de sex met Dionne in slaap valt.

 5. Robin

  Wat een gezeur om niets.

 6. Sem

  Je lul in een andere vrouw dan je echtgenote steken, dat is daarentegen gepast he Humberto.

  Hypocriete omhooggevallen opportunist met je black privilege.

 7. ikweethetbeter

  Het was ook tactloos om dat te zeggen over een meisje van 15 .

 8. Leo knots

  Ben het zomaar een keer eens met Humberto. In deze heeft hij gelijk

 9. Black Panther rip

  Interessante podcast.
  De ene is een mislukte zanger die van tevoren al bedenkt wat hij gaat zeggen en discussies uit de weg gaat, de andere een narcastische elitaire viespeuk die graag discussies heeft maar ze allemaal verliest en alleen maar domrechts kan roepen.

  Welke tokkies met een achterstand luisteren naar die podcast.

 10. Bart

  Humberto die anderen de maat gaat nemen. Het moet niet gekker worden. De uitspraak van Sander is helemaal uit zijn verband gerukt.Humberto heeft duidelijk de Podcast van Sander en Jaap niet (nog nooit) geluisterd. Slecht voorwerk weer van meneer Tan. Zoals eigenlijk altijd het geval is. Zijn talkshow was eigenlijk niets anders. Het vragen stellen aan de hand van fragmenten en opgelepelde vragen van zijn redactie. Kletste Tan zeg vast dan ging hij naar een fragment. RTL Late night draaide maar op een ding en dat was de grote Humberto show. Tan liep na een jaar al meters naast zijn schoenen. Hard gevallen en denkt nog steeds relevant te zijn. Echt heeft de man voor de rest van zijn leven een imago probleem. En dan heb ik de affaire Stax en de rest nog niet eens genoemd. Schandalig naar de kijker en luisteraar toe dan RTL hem daarna op de buis heeft gehouden en dat AVROTROS hem een radioshow heeft gegeven.

 11. Curryworst

  Sander maakt meer vijanden in medialand dan Wilfred Genee. Ook een prestatie…

 12. grenzen

  Die Schimmelpenning is gewoon een tokkie die denkt dat hij een elitebrein heeft. Een enorme hufter bovendien.

 13. Sander Schimmelpenninck

  Natuurlijk bedoel ik heel wat anders met “lekker” dan de gewone domrechtse proleet. Als iedereen nou eens al mijn podcasts volledig zou luisteren zouden ze hiervan op de hoogte zijn. Het is belachelijk dat heel Nederland niet naar mijn podcast luistert.

 14. Nou ja zeg!

  Bart,
  Het is algemeen bekend dat Tan vlak voor tijd de studio in kwam lopen en achter de desk plaats nam. Andere talkshowhosts bereidden zich goed voor en namen alles door met de redactie.
  Zijn laksheid zal wel te maken hebben met zijn Suri roots.

 15. Wilfred Degens

  Je zegt dat uitsluitend als je bij dat lekkerste aan seks denkt. Niet aan of zij volgens de kanibalistische smaaknormen het lekkerst smaakt. Hierdoor is de auteur van deze woordkeus in deze context glashelder door zijn eigen camouflage van zijn hijmelijke verlangens gevallen. Daar helpt zijn infantiele en doorzichtige verbale gevecht tegen zijn ongewilde onthulling alleen maar averechts bij. Zijn imago is hierdoor levenslang door hemzelf getorpedeerd. Zal ook zijn familie “blij” mee zijn.

 16. Humberto steekt hem overal in

  Niet dat Sander Schimmelpenninck mijn favoriet is.
  Maar Humberto kan beter zijn bek houden.
  Sander zegt het alleen maar.
  Maar Humberto zegt niets maar steekt hem overal in.
  Ze zouden Humberto van de buis moeten trappen ,maar dat kunnen ze niet maken met dat gelul over discriminatie.
  Want dan staan al de chocolade poppen als Akwasi weer te bleren als schapen

 17. Onze Held Geert

  Gewoon sorry zeggen , ik bedoelde het niet zo, nogmaals sorry.
  Dan waren we er klaar mee.
  Maar die Sander is zo’n ongelooflijke narcist die de zelf overschatting heeft uitgevonden, dat zoiets simpels niet in zijn onvoldoende gegroeide brein voorkomt.
  Liever “dom” rechts dan een linkse imbeciel.

 18. Jaap Aap

  Hou er nou maar over op hoor.

  Heel die vent is niet interessant met z’n narcistische gewauwel, ondersteund door een schaker van 600 kilo die 3 stoelen nodig had om op te zitten. Josti’s.

 19. Dries Roel Vink

  Die Scinmelpick kan wel heel slecht tegen kritiek …

 20. JanH

  MC blaast zich nog steeds de longen leeg om het vuur onder dit allang gebluste relletje aan de gang te houden. Lukt niet. Relletje is kletsnat.

 21. q8

  ten eerste, k vind Sander een afschuwelijke man,
  maar moet jaap wel gelijk geven,
  bij ons in oost Nederland zeg je heel gemakkelijk ;dat is een lekker ding,
  kan heel veel betekenissen hebben
  b.v een heerlijk bijdehandje,
  er zit niks sexueel getint aan,
  en laat Sander nou ook uit oost Nederland komen, en t vrouwtje van jaap ook,
  ik vind niet dat Sander dit verdient,[ al vind ik m een kwall ]

 22. Sander’s vriendin

  Voor mij is een bh dragen hetzelfde als iemand die geen voeten heeft en sokken draagt.

 23. Sander’s vriendin

  Wanneer vraagt hij mij ten huwelijk? Wil die zich niet vastleggen?

 24. Fox Mulder

  Goedenafund, Stax doet alleen aan planking.

 25. Henk Baské

  Als de huidskleur maar correct is. De rest is niet interessant. Zo consequent zijn de schreeuwers die zo toeteren niet. Ze moeten geopereerd worden. Een moeilijke operatie met risico’s op invaliditeit. Nu zijn er 2 chirurgen beschikbaar; een blanke met ruime ervaring en inzicht en een zwarte die net afgestudeerd is en bleu is! Wat kiest de deuger? Precies, zolang het maar niet te dichtbij komt! Skijnheiliger ken nie!

 26. Jantje met de pet

  Sander Schimmelpenninck alleen op de wereld.

 27. Fredje

  Humberto die Sander terecht wijst op een verkeerde uitspraak.. gevalletje pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.. (alle BLM aanhangers, kom er maar in)

  Zoals andere ook opmerken; Humberto loopt nog steeds zover naast zijn schoenen, dat hij de rest van zijn leven nooit meer schoenen zal hoeven dragen. Tijdens het interview was het duidelijk dat hij zich baseerde op kranten en niet op de podcast zelf… slappe tosti..

 28. Falco Buteo

  Nanojort zal wel denken: ik heb maar vijf vrienden nodig op de hele aarde. Een om te neuken en vier om mijn kist te dragen.

 29. Arie B

  Fredje, natuurlijk baseren mensen zich op kranten. Alsof mensen die podcast zitten te beluisteren?? 2 jeugdvrienden. Normale mensen op straat hebben nooit van die podcast gehoord.

 30. aammehoela

  Sander zou gewoonweg nergens op moeten reageren. Hij deed een uitspraak die achteraf niet handig uitpakte, maar bedoelde op zich niets bijzonders mee. Iedere hetero man heeft zo zijn gedachten wel eens als hij een knap meisje ziet zonder bijbedoelingen. Dus nergens op reageren is het beste. Op deze manier lijkt hij een beetje op Trump, het voorbeeld van domrechts.

 31. Henry

  Die Tan moet zijn mond houden. Zoiets van de pot verwijt de ketel……

 32. azijnzeiker

  Nu zien we in Sander een soort van linkse god?, eerst werd hij zijn graf in getypt om vervolgens op een voetstuk te worden geplaatst. Ik doe daar niet aan mee, ik blijf Sander een domme zwijn vinden.

 33. Endra Hezas

  ik heb een nieuwe plaat uitgebracht met allemaal slechte en mislukte covers van coverbands. Verwacht dat deze naar de eerste plaats wordt gehyped door shownieuws en boulevard. Goud zonder dat iemand hem geluisterd laat staan gekocht heeft

 34. Bart

  @Arie B Een host van een degelijk programma als Humberto heeft hoort zich niet te conformeren aan iets wat alleen aan de krant staat. Hij had voor uitzending dus die Podcast moeten luisteren (sowieso omdat hij Jaap Reesema te gast had) en anders had hij gewoon zijn mond moeten houden over het voorval.

 35. Anna

  Deze overspannen pedo kutkabouter kind van een hoogbejaarde moeder die op een kat lijkt met het syndroom van Down en een hoogbejaarde veenlijk van een vader dier er uitziet alsof hij reeds is overleden, vind ik een: (dat is wat deze arrogante strontvlieg over anderen zegt die het wagen kritiek te geven):

  Dit is wat engnek Sander zelf is:
  onbenul
  geraniummoralist
  tokkiefluisteraar
  muts
  onmeunig dom
  een halve kabouterzool
  full of shit
  smerige hitser
  zolderkamerdebieltjes (dat vind ik van zij familie)
  tassendragertje van domrlinks
  NSB-mentaliteit net als zijn vriend en collega NSB’er Arie Boomsma
  Laffe Haas
  droevige, bange man (lees kutkabouter)
  volslagen getikt (narcistische persoonlijkheidsstoornis)
  jankerd
  bibberende bedplasser
  domme lul
  geraniumterrorist
  boerenlul
  onnozele stemmingmaker
  domme heikneuter
  full-time engnek
  vroegbejaarde Fristidrinker
  bange oude man
  kneus
  Calimero
  sneuneus
  onbenul
  ontzettende joker
  trekt zich af voor zijn dikke beste vriend
  net als zijn oude lelijke moeder lijkt hij op een kat met het syndroom van Down
  droeftoeter
  zielige mislukte volksmenner en een boerenlul

  Fijn dat deze micropiemol is opgerot.

 36. Marijke

  Beste Jaap, wanneer heeft je maat daar dan excuses voor aangeboden? Jaap spreekt de woorden uit die we al wekenlang van Sander verwacht hadden. Treurig man, spring niet zo voor hem in de bres. Valt me trouwens mee dat Humberto, iemand van de incrowd, zegt waar het op staat. Was getekend, slimlinks.

 37. Ferdie

  Sander vind ik een irritante overspannen dwerg die denmt perfet te zijn terwijl hij dat niet is, integendeel het is een falende schlemiel. Die glimmende vleespet vind ik een hypocriet en neem ik net als die dwerg niet serieus.

 38. Ferdie

  Sander Schimmelpenis vind ik een irritante overspannen dwerg die denkt perfect te zijn terwijl hij dat niet is, integendeel het is een falende schlemiel. Die glimmende vleespet vind ik een hypocriet en neem ik net als die maffe dwerg niet serieus.

 39. M

  Curry wanneer mag er weer aan je worst worden gelikt, het wordt weer eens de hoogste tijd voor mij.

 40. R.groenberg

  Ik vind dat Sander zijn excuus moet maken.
  Ik vind het ook een LAFFE streek om weg te duiken voor jouw stoer en racistisch gedrag.
  Als het heet wordt, dan hoor je altijd, zo bedoelde ik het niet en meer van dat gedoe.
  En om te zeggen, dat Humberto lukt, is ook niet fatsoenlijk.
  SANDER JE BENT EEN SCHANDE VOOR JEZELF.

 41. Bright Eyes

  Sander is de keizer van de jijbak.
  Niemand kan daar aan tippen.
  Niemand wil nog in zee gaan met ‘m.

 42. Beau ter Ham

  Sander heeft afgedaan en heeft zijn eigen graf gegraven..

 43. Maarten

  Lulletje rozenwater Sander Schimelpenninck heeft afgedaan. Deze boosaardige smurf is niet meer gewenst.

 44. Wilfred Degens

  @SS 11.14u, heel Nederland die jou lezen, begrijpen niet je kromme verdedigings uitleg van “de lekkerste meid”, doch wat in die context jij klip en klaar zegt! Ieder woord wat jij aan deze waarheid voor de nuchtere lezers hierover nog kronkelend en belachelijk briezend aan besteed, graaft je dieper in je imago-afgrond. Niet zo verstandig ventje nog wel uit het rode boek.

 45. Ben

  Plotseling hebben ze de gekleurde borsato weer uit de vuilnisbak gehaald. En dit engerdje denkt dan dat hij weer commentaar op anderen moet en mag hebben.
  En ook deze “borsato” heeft nog lang niet alles opgebiecht.
  Zeg maar dat de v. Nieuwkerkroute hem ook niet vreemd is heb ik gehoord.

 46. Jellesbode

  Die Sander heeft een heeeel klein pikkie. Het is moeilijk maar daar is ie op getrapt.

 47. Jan

  Dat slappe kleine lulletje Sander mag wel oppassen. Hij wordt een keer in elkaar geslagen. Zijn bek is te groot en dat wordt een keer goed afgestraft.

 48. Dorine

  Als bijna heel Nederland over het kind Schimmelpenninck rolt, moet je toch een keer gaan nadenken. Dit ventje wordt als zeer onsympathiek gekwalificeerd, waardoor het bijna niet meer uitmaakt wat hij eruit kraamt.
  Dan ligt er echt wel iets aan de grondouding van deze puber. Wie in zijn omgeving gaat hem dat nu eens vertellen ipv met hem mee te heulen, Jaap! Een echte vriend durft kritisch te zijn. Maar of dit aankomt bij het pedante mannetje vraag ik mij af.

 49. rooie Rinus

  Vergelijkbare non talenten gaan elkaar vertellen wie wat fout doet. Prima artikel!

 50. ICU

  Humberto kan zich maar beter bezig houden met zijn wittevrouwenfetish.

 51. Smerig Zwijntje Geronimo

  En maar blijven wrijven in de inktvlek. Zou een ankermanagementtraining wat zijn voor Schimmelpancake?

 52. Het allerlekkerste

  Wat ik het allerlekkerst vind, is een graaf, die in zijn eigen vet gaar smoort.

 53. Postbus 51

  Een lekkere meid is op haar verkrachting voorbereid.

 54. Gerda Jansen

  Durft Schimmeltje te zeggen over Humberto Tan dat hij maar wat lult. Nou, dan mag hij eerst eens naar zichzelf luisteren. Die lult constant uit zijn nek. Arrogant mannetje.

 55. William Raaf

  Twee talentloze linkse nitwits die een fittie hebben Sad.

 56. Nana Mouskouri

  Humberto, heb ik al gezegd dat hij dezelfde ziekelijke aandachttrekjes heeft als Romy?

 57. Joop

  Sander misdraagt zich als een puber van middelbare leeftijd. Hij mag dan van adel zijn maar deze viezerik hoort thuis bij het grof vuil.

 58. Samantha

  “Hij bood niet zijn excuses aan, maar schold zijn critici uit voor ‘domrechts’.”

  Na die neppe ‘zwartepietendiscussie’ is het einde een beetje zoek, ik kies partij voor Sander.

 59. Het Ware Woord

  Bart Mmmm, ‘door de redactie opgelepelde vragen stellen’ is mij bij Tan niét zo pijnlijk duidelijk opgevallen als ávond aan ávond bij Jinek!! Erger, die rátelt ook nog, diep voorovergebogen, ellebogen breeduit op tafel, túrend op de papieren die standaard voor haar neus liggen, met die door mérg en been gaande schelle stem, door de redactie bedáchte en uitgeprinte teksten op…. En dat is nog lós van het oortje en wrs. de autocue. tja… Bij mij gaat het geluid trouwens diréct zachter als die krijsende haaibaai haar mond opent!! Soort van interactief TV kijken, hahaha.

 60. geraniumterrorist

  Sander is weg en dat moeten ze vooral zo houden. Er is iets goed mis met deze kleine meneer. Ik vermoed dat hij te weinig neuqt en teveel snuift.

 61. Alexia

  Hoi Sander, ik heb het ook niet geluisterd maar ik vind het nog steeds heel leuk dat je mij de lekkerste vindt. Wanneer gaan we weer biologiehuiswerk oefenen op mijn prinsessenkamertje?

 62. jules

  Gestoorde misogiene gast die Sander. Wegwezen, pedo.

 63. Polderman

  Als Ali B dit had gezegd, o o o…

 64. Dally

  Sander Schimmelpenninck mag weer Coke gaan scoren dat is het enige
  Wat hij in het weekend doet. Dan kan je weer een slachtoffer zoeken

 65. Teuntje

  Vieze Tan die alles pakt nog jonger dan zijn dochters en denkt dat hij heel wat is die vleespet

 66. Alle Kamphuis

  De grootste lul en lulla ben jij Sander. Dat types als jij nog steeds een platvorm krijgen om onzin uit te kramen is al erg nog.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.