Sander Schimmelpenninck: ‘Humberto, je lult maar wat’

Sander Schimmelpenninck vindt het niet leuk dat Humberto Tan zijn uitspraak over prinses Alexia heeft veroordeeld. Hij lult maar wat. Dat zegt de Quote-baas in zijn schandaalpodcast. Sander lag onder vuur toen hij Alexia (15) het ‘lekkerste’ prinsesje noemde. Hij bood niet zijn excuses aan, maar schold zijn critici uit voor ‘domrechts’. Dat vindt Humberto echter een zwak verweer. “Los van die vijanden: je kan over een prinses die zo jong is niet zeggen: ‘Die is lekker!’“, zei hij vorige week.

Humberto deed die uitspraak in gesprek met Jaap Reesema, het podcastmaatje van Sander. Jaap zei daarop: “Als je dat leest, denk je: het kan niet. Hij zei iets van: ‘Oh dat is toch die lekkerste?’ Dat kan ook niet en dat heeft hij ook gezegd. Hup, door. Maar als je het in de context hoort… Er is niemand over gevallen en pas een week later hebben ze een beetje gezocht. Ze zoeken ook wel een beetje naar dingen.”

Achteraf gezien baalt Jaap dat hij Humberto niet steviger van repliek had gediend, zegt hij in de Zelfspodcast. “Ik was bij Humberto Tan op NPO Radio 1. Achteraf baalde ik er wel een beetje van dat ik jou niet genoeg heb verdedigd. Ik zei: ‘Ja, de lekkerste kon eigenlijk ook echt niet, het was een onhandige woordkeuze.’ Zo heb ik er een beetje omheen gepraat.

Eng

Toen Jaap naar de studio reed, had hij al ingestudeerd wat hij zou gaan zeggen over de Alexia-rel. “Ik merk best wel dat ik van tevoren een idee heb van dingen, van: als dat komt, dan ga ik wel even wat zeggen. Wat ik bijvoorbeeld had bedacht is dat Roelof de Vries heel wat jaren geleden in De Krokante Leesmap ‘dat lekkertje’ heeft gezegd over Alexia. Nou, daar viel natuurlijk helemaal niemand over.”

Jaap had ook willen zeggen dat ‘lekkerste’ in hun vocabulaire iets anders betekent. “Het woord ‘lekkerste’ is in onze taal en onze vriendengroep heel iets anders.”

Hij zei dat allemaal niet. “Ik heb wel gezegd dat het zo niet bedoeld was, maar ik ben er niet fel op in gegaan van: ‘Luister, kom op Humberto.’ Ik heb wel gezegd dat hij het in de context moet luisteren, maar ik heb het niet genoeg voor je opgenomen. Ik vind het altijd wel eng om die discussie aan te gaan. Ik probeer dat te vermijden.”

‘Lult maar wat’

Sander zat ook voor de radio. “Ik heb het gehoord, ik heb het teruggeluisterd. Ik denk wel dat het goed is dat we staan voor onze zaak en dat we kunnen zeggen wat we willen, maar ik begrijp het heel goed, want de sfeer was heel vriendelijk.”

Hij merkt dat Humberto maar gewoon wat lult. “Je voelt aan alles in zo’n Humberto of Michiel Vos die erbij zat dat ze niet hebben geluisterd. Die weten niet wat er precies is gezegd en lullen ook maar wat mee met wat ze hebben gelezen in de krant.”

Ook Sander wijst op de vroegere uitspraken van Roelof de Vries: “Ze pakken hem dus daar niet op en mij wel. Dat zegt natuurlijk al het een en ander.”

Foto: RTL, NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen