Sander Schimmelpenninck boos op Frans en Shula

Sander Schimmelpenninck ergert zich aan het geklets van NPO-bazen Shula Rijxman en Frans Klein. Ze moeten eens beter naar zijn podcast luisteren. Dat briest hij in zijn Zelfspodcast. Shula en Frans vinden dat Sander zich heel erg denigrerend heeft uitgelaten over het presenteren van de talkshow Op1. “Het is een beetje ja-knikken, empathisch meedoen en autocue lezen“, zei hij volgens de NOS en zijn eigen Volkskrant. Zo’n trap na vonden ze bij de NPO niet zo sympathiek.

Shula en Frans lieten zich daarom kritisch uit voor de camera van De Telegraaf. “Ik denk dat dat aan hem is. Hij heeft het zo ervaren. Ik denk dat je daarmee de talkhosts en de anchors tekort doet. Het gaat natuurlijk over veel meer dan dat“, zei Frans, die daarna min of meer liet doorschemeren dat het maar goed is dat Sander is opgehoepeld.

En Shula: “Misschien was het voor hem empatisch kijken en autocue lezen. Ik zie bij andere presentatoren dat het veel meer is dan dat.

‘Luister eens wat ik zeg!!!’

Die kritiek van die NPO-bazen valt niet in goede aarde bij Sander. Hij wijst erop dat hij die uitspraak over dat ja-knikken nooit heeft gedaan, maar dat de NOS en de Volkskrant die woorden in zijn mond hebben gelegd.

Sander tegen zijn podcastmaatje Jaap Reesema: “Ik vond het een dieptepunt dat op de NOS-teletekstpagina 101 stond: ‘Sander Schimmelpenninck stopt ermee’ en dan halen ze een fragment eruit wat jij nota bene hebt gezegd, van: ‘Ja, hij vindt het alleen maar autocuelezen en ja-knikken.’ Dat wordt dan in mijn mond gelegd.”

Shula en Frans zijn daar ingetrapt, omdat ze te lui zijn om naar zijn podcast te luisteren, meent Sander. “Toen gingen dus de bazen van de NPO daarop reageren van: ‘Ja, hij zegt dat het alleen maar autocuelezen is. Nou, voor andere presentatoren is dat niet zo.’ Ze gingen daar helemaal op reageren, terwijl: luister nou eens wat ik zeg, jongens!!!

Lange tenen

De NPO-bazen waren overigens niet de enigen die aanstoot namen aan de uitspraken van Sander. Ook Tijs van den Brink liet zich er kritisch over uit. Hij werd daarna keihard aangevallen door Sander.

Sander: “Ze doen alsof ik dat serieus heb gezegd en dan zijn er allerlei mensen met lange tenen die zich aangevallen voelen en zeggen: ‘Ja, het is toch een vak en dat jij het nou niet serieus neemt!’ Jongens, luister nou wat ik zeg.”

Ontslagen

Al met al ligt Sander er sinds donderdag uit bij Op1. Hij onthulde zijn vertrek afgelopen maandag in een extra aflevering van zijn podcast, terwijl de NPO het eigenlijk op dinsdag wilde onthullen tijdens de najaarspresentatie.

Daar ging Sander niet mee akkoord. “Toen dacht ik: ja, hallo, dan neem ik een enorm risico, want dan krijg je allerlei verhalen van: wat is er gebeurd? Voor je het weet heb je het verhaal dat ik er uit ben gegooid ofzo. Al die vijanden willen natuurlijk graag horen dat ik ben ontslagen en dit en dat en dat het te maken heeft met de Alexia-rel“, zegt hij, wijzend op zijn uitspraken dat hij Alexia (15) ‘lekker’ vindt.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen