Jan Dijkgraaf man achter biografie Martien Meiland

De biografie van Martien Meiland is geschreven door een onverwachte naam: Jan Dijkgraaf, de columnist die bij Radio Veronica opstapte omdat hij van Wilfred Genee en Talpa geen kritische column over Gordon mocht voorlezen. Hoe is dit zo tot stand gekomen? Jan legt het zelf uit: “Vorig jaar oktober verbleven mevrouw Dijkgraaf en ik drie dagen als gasten op jullie chateau en jullie hadden meteen ons hart gestolen (en mevrouw Dijkgraaf met haar botte eerlijkheid dat van jou).

Martien kondigde zijn biografie gisteren aan in de talkshow van Eva Jinek. Hij had het daar nog over ‘iemand die bij ons in het chateau verbleef’, maar noemde niet de naam van Jan. Aanvankelijk had Martien naar eigen zeggen geen oren naar een biografie, maar in coronatijd veranderde dat.

Jan: “Lang verhaal kort: in coronatijd heb ik wekenlang bij jullie op het chateau verbleven, jij, Erica en Maxime en later in Nederland ook Montana en je broer Jaap hebben álles, maar dan ook alles over jouw en hun leven verteld en gisteravond gaf je Eva Jinek de primeur: er komt een biografie uit. En ik mocht ‘m schrijven.

Erica en Jan hebben eerder deze maand samen de uitgeverij Osjato BV opgericht. “Zodat de Meilandjes en de Dijkgraafjes zelf aan de touwtjes trekken.”

De ‘gewone’ biografie is vanaf 31 oktober te koop. “Maar de 352 pagina’s dikke luxe editie, met foto’s uit jullie familiealbums en jullie handtekeningen, is in een gelimiteerde oplage nu al te koop via onze eigen website, zodat de Meilandjes en de Dijkgraafjes écht alles in eigen hand hebben.

Coming-out

Zelf zegt Jan over zijn coming-out als de biograaf van Martien: “Ik krijg, nu het nieuws bekend, is van talloze zeikerds die nooit Chateau Meiland kijken vast te horen dat ze jullie ‘niet echt’ vinden. Jullie krijgen van zeikerds over wie ik ooit een pittig stukkie schreef vast te horen dat ik ‘een vréselijke man’ ben.

Nou, jullie zijn hartstikke echt. De lezers van jouw biografie zullen dat straks allemaal beamen! En of ik een vréselijke man ben, mogen jullie beoordelen. Zelf vind ik dat ik in het echt wel meeval 🙂

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vanaf nu te koop, MARTIEN! Op de website hetboekvanmartien.nl. #biografie #martienmeiland

Een bericht gedeeld door Martien Meiland (@martienmeiland) op

Foto: Instagram

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen