Sander vertrokken bij Op1: ‘Uitblinken deed hij niet’

Sander Schimmelpenninck zwaaide gisteren voor het oog van 880.000 kijkers af als presentator van de late talkshow Op1. Hij interviewde in zijn laatste show onder meer Jort Kelder, die hem volgende week opvolgt als presentator. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Tv-kenner Rob Goossens denkt dat het goed is dat Sander vetrokken is. Hij denkt dat iedereen de afgelopen tijd wel heeft kunnen zien dat de Quote-baas niet echt uitblonk als presentator van de late talkshow.

De aanstelling van Sander bij Op1 is volgens Rob echt mislukt. “Hij is gehaald omdat hij een mening heeft, maar als presentator heb je niet zoveel aan je eigen mening. Waar hij wel in uitblinkt, kon hij eigenlijk niet zo doen. Hij zat in feite op de verkeerde plek aan tafel“, zegt hij bij Telegraaf TV.

Sander zorgde van de week voor enige ergernis door zich laatdunkend uit te laten over Op1. “Het is een beetje ja-knikken, empathisch meedoen en autocue lezen“, zei hij over zijn rol als presentator.

Collega Tijs van den Brink plaatste er een kritische tweet over en ook de NPO-top vindt het onnodig. NPO’s tv-directeur Frans Klein bij Telegraaf TV: “Ik denk dat dat aan hem is. Hij heeft het zo ervaren. Ik denk dat je daarmee de talkhosts en de anchors tekort doet. Het gaat natuurlijk over veel meer dan dat.

Wat vindt Frans van het vertrek van Sander? “Het is net als alle andere beroepen iets wat je moet liggen en wat bij je moet passen. Als dat niet zo is, dan moet je iets anders gaan doen.”

NPO-bazin Shula Rijxman: “Misschien was het voor hem empatisch kijken en autocue lezen. Ik zie bij andere presentatoren dat het veel meer is dan dat.”

Gelukkig had Welmoed Sijtsma gisteren nog wel wat lieve woorden over voor haar vertrekkende co-host: “Dankjewel, Sander, we gaan je ontzettend missen.

Al met al is Op1-Sander nu dus weer Quote-Sander. Hij zal zich vanaf nu weer gaan richten op het blad dat hij leidt en de schandaalpodcast die hij maakt met Jaap Reesema.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen