Rob Goossens: ‘SBS 6 laat spierballen rollen’

Geplaatst op vr 14 aug 2020 om 8:20

Rob Goossens vindt dat SBS 6 spierballen toont door maandag – zo’n twee weken voor de traditionele start van het tv-seizoen – al te beginnen met De 5 Uur Show. Dat zei hij gisteren in RTL Boulevard. Bij twee progressieve dames uit de VPRO-hoek die ineens het campingpubliek van SBS 6 moeten gaan vermaken, denken de meeste mensen aan de Titanic die op een ijsberg afraast, maar tv-kenner Rob heeft het dus over spierballen. Hij is onder de indruk van de concurrent.

Rob vindt het indrukwekkend dat SBS 6 met enkele titels een paar weken eerder start dan de concurrentie. “Ik vind het wel leuk. Het is gebruikelijk om het tv-seizoen in de laatste week van augustus te beginnen. SBS 6 begint gewoon wat eerder. Het is eigenlijk een vorm van spierballen rollen. Ik heb ze niet, maar SBS 6 dus wel in het tv-landschap.”

Het lijkt wel of Rob in een vlaag van verstandsverbijstering dacht dat hij weer 6 Inside-corvee had. “Ze laten eigenlijk zien van: we hebben zó veel dat we met gemak wat eerder kunnen beginnen. De reden dat de anderen pas later beginnen is dat ze simpelweg te weinig programma’s hebben om maanden achter elkaar met grote knallers te komen.”

Veel mensen hebben inmiddels het idee dat het met SBS 6 echt nooit meer wat gaat worden, ook niet onder leiding van miljardair John de Mol. Het is het vaak allemaal net niet, net als de sterren die er werken.

Nog niet iedereen staat in de basis, merkte Rob op. “Een naam waar ik nog wel benieuwd naar ben wat er voor hen aan de hoek komt, is bijvoorbeeld Jan Versteegh. Hij had natuurlijk 6 Inside vorig jaar en daarna Lingo gekregen. Lingo is echter naar de reservebank verplaatst en daarmee Jan ook. Ik heb Jan vandaag even gebeld, maar hij kon niet opnemen vanwege opnames. Hij wilde niet zeggen wat het is, maar hij is dus onder de pannen.

Of dat ook geldt voor Merel Westrik weten we niet. Het is onduidelijk of Ladies Night terugkomt.”

Lees ook: Rob Goossens begon carrière bij Dagelijkse Standaard (zondag)

Foto: RTL
27 Reacties op “Rob Goossens: ‘SBS 6 laat spierballen rollen’”


 1. Petronella

  Rob Goossens natuurlijk geen woord over slechte RTL cijfers.

  Hij is veel te bang om te moeten stoppen achter de desk bij leugenrubriek RTL Boulevard.

  Jut & Jul zijn goed maar niet gek.

 2. Trui

  Wat een regen gisteren, de hele camping stond onder.

 3. Curryworst

  Over RTL en SBS gesproken: Olcay Gülsen maakt de overstap van RTL naar SBS omdat ze daar meer de ruimte kreeg voor eigen programma’s. Behalve een Shownieuws invalbeurtje mag ze nu samen met haar Ruudje schaapherder spelen. Met haar trendy outfitjes over de hei banjeren…
  Wat een afgang.

 4. WEST*

  Wat nou campingzender? RTL 4 heeft toch ook de smaak te pakken met zijn kampbewoners , Geen stijl om SBS6 altijd te kleineren, terwijl ze wel met veel nieuwe programma`s komen, of tenminste een betere programmering hebben in de zomer dan RTL we moeten wel objectief blijven! en sbs6 niet altijd in het verdom hoekje zetten

  Zo goed meneer de Mol? of moet ik het nog wat aandikken ?

  Mijn vergoeding kunt u weer op het bekende banknr overmaken!

 5. Chelsey

  John de Mol en Linda de Mol zijn als ervaren tv programma makers natuurlijk heel goed in staat om in samenwerking met anderen uit het vak programma’s te ontwikkelen voor hun eigen zendergroep. Paul Römer, Erland Galjaard en Marco Louwerens hebben als directeuren bij andere grote tv ondernemende natuurlijk ook hun sporen verdiend. Het heeft niet echt met het laten zien van spierballen te maken maar meer met het vakmanschap in huis hebben om anno 2020 gewoon een 100% Nederlands commercieel zendergroep op te bouwen die er terecht wezen mag, een land waarvan best wel veel tv programma formats de Wereld zijn overgegaan omdat vele tv stations daar brood in zagen. Het team van Talpa tv zal natuurlijk conform de huidige omstandigheden rond corona en de daaropvolgend crisis naar programma’s blijven zoeken die in het huidige beeld en tijdsgeest passen. Een creatief team dat ondanks of juist dankzij de crisis in ontwikkeling blijft om programma’s vóór de kijker te maken binnen een in verandering zijnde commerciële tv verdien model!

 6. WEST*

  @Chelsey kijk uit wat je schrijft hoor! Anders worden de RTL fans weer kwaad op je
  en klagen je aan voor heiligschennis
  Op mij hebben ze al jaren de pik op me, je mag niet voor SBS zijn, je hoort verplicht RTL te kijken als het aan de RTL fans zou liggen , en naar de NPO kijken is een doodzonde !

 7. Bart

  Robje stond weer een hoop onzin te blaten. Hij meent de kijkers te moeten uitleggen hoe het allemaal werkt in de tv wereld maar blijkt zelf juist steeds de gene te zijn die het bij het verkeerde eind heeft. RTL als dit de uiteindelijk opvolger van Albert Verlinde moet voorstellen stop er dan gewoon mee! Dit kan gewoon echt niet!

 8. Kanjer.

  Rob Goossens ….wat ben je een vreselijke engerd, ik begrijp niet wat jij nog op de tv doet….Je bent werkelijk om te kotsen.

 9. Rob zit zelf op de de RTL Titanic

  Heeft dat alleen nog niet door……

  Geen woord gisteravond over de dramatisch slechte situatie bij de RTL Group.

  Iedereen deed of er niets aan de hand is.

 10. WEST*

  EEN heerlijke gedachte is wel dat we zeker nog vele jaren van SBS en TALPA kunnen genieten, en als de winst en cashflow van RTL blijft dalen en op 0 komen te staan, eens kijken of iedereen hier TALPA nog staat uitlachen !

  Zo ome john ik heb mijn bijdrage weer geleverd

  10 minuten werk a 100 euro per minuut = 1000 euro plus btw 210
  plus stroom en verplaatsing kosten 50 euro , maakt totaal 1260 euro ! kunt u overmaken op het bekende banknummer

 11. Linda de Mol

  Jinek begint volgende week ook al en nieuwe programma ’s op rtl4

 12. Jan van Eerten

  Talpa is niks was niks en wordt niks
  Die Welmoed heeft een paar goeie borsten

 13. WEST*

  @Rob zit zelf op de RTL Titanic , RTL staat wel op alle voorpaginas van alle dagbladen in de wereld , als het schip ten onder gaat , mooie publiciteit kun je niet krijgen

 14. WEST*

  @ jan van Eerten ,VANDAAR DAT U ALTIJD RTL KIJKT

 15. WEST*

  ZO… nu is het wel weer genoeg geweest om mijn dagelijkse negatieve portie aangaande RTL hier rond te strooien

  Ik ga nu wat lolligs doen !!

 16. Huismaker

  Voor bejaarden en wanhopige huisvrouwtjes.
  Trouwens: die categorie stapt steeds meer over naar Netflix.

 17. Dieren Burgers Zoo overwegen overname RTL Group

  Bijzondere tijden in Hilversum tegenwoordig.

 18. Tim

  Die Rob moet niet zoveel roddelen en wat meer eten, dat kinderlichaampje op je 30ste kan echt niet.

 19. Dr Fail

  Jan heeft nu nieuw een quizprogramma ‘iedereen is van de wereld’

 20. Harry

  “Hij kon niet opnemen vanwege opnames. Hij wilde niet zeggen wat het is…”

  ?????

 21. Merel

  @Harry…. haha, jij wint de koelkast vandaag! Scherp.

 22. Teuntje

  Waardeloze zender SBS

 23. Super Stoom Boot

  Trouwens die Titanic raakte niet een ijsberg, maar een andere boot. Die boot was met opzet op de koers gezet om een aanleiding te geven om de waterkraan open te zetten. (Het was een aanslag op een conservatieve elite die niet mee wilde doen aan het Federal reserve system, het geld druk systeem van december 1913). En hiermee was in effect de deur open gezet om WW1 te financieren. En zijn gevolg iets later…Hallo A-DOL-F. Het heeft niet lang hoeven duren 1912-04 tot 1933-01. 20,75 jaartjes maar.

 24. Lau

  SBS kan veel beter scoren als aan de vooravond een soap om 19.30 uur wordt toegevoegd.
  Kijk naar de introductie van Utopia, met bijna een jaar lang tussen de 800.000 en miljoen kijkers. Het kan dus wel, maar het kost wat.
  Verder vooral nieuwsachtige programma’s, dat scoort nou eenmaal in de vroege vooravond. Daarom heel benieuwd naar Wat vindt NL? Zou, mits goed uitgevoerd, best wel eens een goed programma kunnen zijn.

  Linda moet snel met Ik hou van Holland aan de slag. Maak daar Ik hou van …(jaartal).. van. Misschien met PCL overleggen of Miljoenenjacht naar de zaterdag kan.
  Revival van Love Letters, programmeer dit handig om 21.30 als BzV is afgelopen.

  Kijk naar wat er vroeger scoorde. Zo deed Recht van Nederland het meer dan prima op de late zondagavond. Het werd verpest toen het later in de vooravond werd toegevoegd.
  Peiling Express kan met de juiste mensen de Expeditie Robinson/WIDM van 6 worden. Start dan toch ook maar met BN-ers…
  Het Blok kan ook prima op 6, zodra het rustiger is rondom Corona Mijn Tent is Top.

 25. Verleden Tijd

  @ Lau

  Je leeft in het verleden.
  Talpa en RTL zijn de Jurassic Park van de tv geworden.

 26. AlexF

  Chelsey
  vr 14 aug 2020 om 8:53

  Je bent echt een consument toch, totaal geen know how over het echte wereld.

 27. AlexF

  Jan van Eerten
  vr 14 aug 2020 om 9:17

  jawel Talpa was een soort frietkraam die ranzige fricandellen verkocht. Echter soms kwam er een klant waar hij met de eigennaar sprak en wisselende zo nieuwe dingen uit. Waar van de kok aan de slag ging in de keuken en zo toch wat kwaliteit A fricandellen op de markt kon gooien.

  Na een tijdje omdat de consument niet terug kwam in zijn stalletje besloot de eigenaar een kennis in te schakelen die de consument kon en lied de kennis en de consument samen wat te gaan drinken om eens te kijken of de eigennaar wellicht nog andere soort snacks kan verkopen die nog veel beter zijn.

  Na een tijdje ging de Kennis en de consument wat drinken en de consument zag dat die kennis een klein apparaatje had waar een gesprek opgenomen zou kunnen worden en vroeg daar ook informatie. Nee zei die kennis is maar gewoon voor de lol hahaha. Na een biertje of 10 werd het gezellig en sprak de consument over nieuwe snack. Een waarbij de Snack kan Omdraaien dat is nieuw is niet eerder vertoond. de kennis wist maar niet hoe snel hij weg moest komen. Die kennis van de eigenaar kreeg wat ajax kaartjes omdat de eigenaar daar toch iemand heeft zitten in het bestuur. en omdat de kennis toch een boel kinderen heeft kon hij het geld wel gebruiken. dus hij vertelde aan de eigenaar over de nieuwe snack waar van hij gehoort heeft. Middels kon de snackbar reuzel op huisnummer 10 uitbreiden wereldwijd werd deze snack gelanceerd.

  Na een tijdje belde de eigenaar de consument op met de vraag, weetje wat. Jou snack brengt zoveel geld op. Ik zeg gewoon in het openbaar dat jij het idee hebt verzonnen van het omdraaien echter ik zit nu op locatie 1 en je moet in 15 minuten op locatie b zijn want anders maak ik een andere persoon eigenaar van het omdraaien. De consument verklaarde aan de eigenaar dat niet gaat lukken omdat deze alleen beschikte over een fiets. Nou zei de eigenaar ik zie je van zelf wel anders weetje je wat er gaat gebeuren.

  Na aantal jaren dacht de eigenaar, ik trek me stouten schoenen aan en ik bel de consument eens hoe het gaat. de eigenaar stelde zich voor en vroeg of hij nog meer leuke snacks had. Ja zei de consument echter er zou nu toch eens wat betaald mogen worden voor deze nieuwe snacks. de eigenaar foeterde hem uit , en belde een dag later weer bood zijn excusses aan en vroeg weer of hij nieuwe snacks had. de consument zei weer sorry maar gewoon betalen. boos hangde de eigenaar op.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.