Rob Goossens: ‘SBS 6 laat spierballen rollen’

Rob Goossens vindt dat SBS 6 spierballen toont door maandag – zo’n twee weken voor de traditionele start van het tv-seizoen – al te beginnen met De 5 Uur Show. Dat zei hij gisteren in RTL Boulevard. Bij twee progressieve dames uit de VPRO-hoek die ineens het campingpubliek van SBS 6 moeten gaan vermaken, denken de meeste mensen aan de Titanic die op een ijsberg afraast, maar tv-kenner Rob heeft het dus over spierballen. Hij is onder de indruk van de concurrent.

Rob vindt het indrukwekkend dat SBS 6 met enkele titels een paar weken eerder start dan de concurrentie. “Ik vind het wel leuk. Het is gebruikelijk om het tv-seizoen in de laatste week van augustus te beginnen. SBS 6 begint gewoon wat eerder. Het is eigenlijk een vorm van spierballen rollen. Ik heb ze niet, maar SBS 6 dus wel in het tv-landschap.”

Het lijkt wel of Rob in een vlaag van verstandsverbijstering dacht dat hij weer 6 Inside-corvee had. “Ze laten eigenlijk zien van: we hebben zó veel dat we met gemak wat eerder kunnen beginnen. De reden dat de anderen pas later beginnen is dat ze simpelweg te weinig programma’s hebben om maanden achter elkaar met grote knallers te komen.”

Veel mensen hebben inmiddels het idee dat het met SBS 6 echt nooit meer wat gaat worden, ook niet onder leiding van miljardair John de Mol. Het is het vaak allemaal net niet, net als de sterren die er werken.

Nog niet iedereen staat in de basis, merkte Rob op. “Een naam waar ik nog wel benieuwd naar ben wat er voor hen aan de hoek komt, is bijvoorbeeld Jan Versteegh. Hij had natuurlijk 6 Inside vorig jaar en daarna Lingo gekregen. Lingo is echter naar de reservebank verplaatst en daarmee Jan ook. Ik heb Jan vandaag even gebeld, maar hij kon niet opnemen vanwege opnames. Hij wilde niet zeggen wat het is, maar hij is dus onder de pannen.

Of dat ook geldt voor Merel Westrik weten we niet. Het is onduidelijk of Ladies Night terugkomt.”

Lees ook: Rob Goossens begon carrière bij Dagelijkse Standaard (zondag)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen