Jim Bakkum kotst op Nieuwe Revu: ‘Schaam jullie!’

Geplaatst op vr 14 aug 2020 om 8:45

Jim Bakkum, de ietwat saaie huispapa die op z’n Jan Versteeghs af en toe nog zijn shirt uittrekt om wat bakvisjes te laten gillen, is helemaal woest op de Nieuwe Revu. Dat laat hij weten op Instagram. Het tijdschrift geeft columnist Herman Brusselmans elke week een podium om een bekende Nederlandse vrouw af te kraken en ditmaal is Jims ietwat mollige vriendin Shirma Rouse aan de beurt. Jim las de column en bleek daarna ineens toch wat temperament in zijn lijf te hebben.

De uitspraken van Herman zijn niet mals. “Ze is zo dik dat ze in haar eentje een bergrit in de Ronde van Frankrijk kan uitbeelden“, zegt hij over Shirma. “Ze is zo dik dat, als ze twee levende kippen inslikt, deze hoenders mekaar in haar maag nooit meer terugvinden. Ze is zo dik dat ze bij een sprong in de Noordzee ongeveer drie landen onder water zet.”

En zo gaat het nog wel even verder. De hele column van Herman gaat over het dik-zijn van Shirma. “Nee, een slank meisje is ze niet“, besluit hij zijn stukje.

Jim uit zijn plaat

Jim gaat he-le-maal uit zijn plaat. Hij is woest. “Ik ga hier niet zien column laten zien. Maar hoe dieptriest en laag kan je zinken om zó’n column te schrijven op basis van iemands uiterlijk“, zegt hij, in zijn originele bericht met capslock aan.

Hij is er echt klaar mee. “En al helemaal over Shirma Rouse die én zo keihard werkt aan haar gezndheid, maar ook als mens de goedheid zelve is.

De Nieuwe Revu speelt ook een kwalijke rol, vindt Jim. “Nieuwe Revu, dit kan niet, dit kon niet en beter gaat dit ook nooit meer gebeuren. Bij niemand. Schaam jullie.

Hij is helemaal klaar met het tijdschrift. “Dat een individu iets zegt over een bepaald uiterlijk; oké. Nou ja, niet oké. Maar het gebeurt en dat is niet tegen te houden. Maar als de media hierin ook al niet het juiste voorbeeld laat zien, hoe moeten nieuwe generaties dit dan overnemen?

Pijn en verdriet

Mensen hebben al genoeg pijn en verdriet, zegt Jim. En in Shirma’s geval; bloed, zweet en tranen in úren training zitten. Training om haar gezondheid op peil te krijgen. En wat heeft ze al een transformatie ondergaan. Shirma is sterk. Heel sterk. Maar er zijn zoveel mensen die minder sterk zijn. En dan kan één opmerking, één woord en in dit geval één column fataal zijn.”

Nieuwe Revu, doe hier iets aan. En ga je diep schamen.

Foto: Filmposter
73 Reacties op “Jim Bakkum kotst op Nieuwe Revu: ‘Schaam jullie!’”


 1. Geox

  Herman Brusselmans doet dit bewust om de woke-waanzin, waaronder de bodypositivity-movement, te jennen.

  Geweldig dat er nog mensen in de positie zijn om zich de woede van de woke kudde te kunnen veroorloven. Schijt aan alle moord en brand schreeuwende kwetsmensjes.

 2. Xavier

  Goed zo, bel de adverteerders, censuur is goed, jouw mening is de juiste.

 3. Herman Brusselmans

  De volgende column gaat over Djim.

 4. Zalmneusje

  Jim mist het punt van de column idd volledig. Maar goed, heb de beste jongen nog nooit op humor of een vrolijke lach kunnen betrappen.

 5. Gerard Cocks

  Verschrikkelijk matig getalenteerde arrogante tuthola die Shirma, maar erg makkelijk om haar op haar uiterlijk te pakken. Nogmaals: Brusselmans is zelf een viezige, one trick pony.

 6. Marjan

  Ik heb niks met Jim Bakkum, maar hier heeft hij volkomen gelijk in. Schandalig dat de nieuwe Revue dat publiceert. Obesitas is een ziekte die vaak gepaard gaat met veel leed. En waarom? Onbegrijpelijk.

 7. Danny

  Jim Bakkum is toch dat omhoog geschreven jochie die net niet won met vals zingen.

 8. Dartsfan

  Dit zal gerust grappig bedoeld zijn, maar hier kwets je echt iemand mee. Bovendien vind ik Shirma een hele sympathieke vrouw, maar dit kan zo pijn doen voor een zwaar persoon, onacceptabel!

 9. Mink Vaillant

  Herman Brusselmans is geniaal, geweldig. Ook dit stukje is raak. Maar ik kan me voorstellen dat het de betrokken personen raakt. Het kan een begin zijn. Van een succesvol dieet bedoel ik.

 10. Tsja

  Nieuwe Revu, het weekblad van de bange, boze witte man die de wereld ziet veranderen. Ik zou hier geen aandacht aan schenken.

 11. Bart

  @Zalmneusje Ja wat een saaie lul is dat zeg!

 12. Televisieman

  Het is allemaal ontzettend grappig totdat onze moeder of dochter wordt uitgescholden. Dan zijn we ineens heel empathisch. En aub nooit meer het woord WOKE gebruiken. Zo een stom woord.

 13. Pauline

  Jim is een beetje dom En weet niet dat een columnist in een krant of tijdschrift Mag schijven wat zijn of haar mening is. De redactie heeft daar geen invloed op en dat is goed enne in dit geval moet je je een beetje in Brusselmans verdiepen en die heeft humor en dat kan ik van mislukte BNer Jim niet zeggen.

 14. Gondorf

  In 2003 zagen 5 miljoen TV-kijkers Jamai de eerste editie van Idols winnen. Jamai versloeg Jim in de finale. Het winnende liedje, Step Right Up, was de meest verkochte single in 2003.

 15. Laura Selhorst

  Woke!

 16. Ben Zine

  Als Herman Brusselmans in de spiegel kijkt kon de spiegel weleens gaan emigreren. Herman is 60+ die denkt dat hij 30- is. Qua uiterlijk een vieze man.

 17. Annie van Achteren

  Tja. Revu.
  Het was niks, het is niks en het wordt niks. Onnodige, haatzaaiende column.

 18. Bart M.

  Vreemd dat iets wat er zelf niet uitziet commentaar mag leveren op anderen.

 19. Gerda

  Die vieze man, daar reageer je toch niet serieus op?

 20. idioot

  de nieuwe Revu…koop ‘m snel want zoveel mogelijkheden zullen er niet meer komen. Blad is volledig overbodig en zit alleen nog in de leesmap

 21. Jan de 💩

  Onze correcte deug-BN’er Jim Bakkum zet zichzelf weer voor lul .

 22. Remi

  Volstrekt unieke en onafhankelijke figuur, Brusselmans !!

 23. Chantal

  En stinken dat ze doet!

 24. Pollo

  Dit doet ie al 5 jaar, lekker op tijd Jim Bakkes

 25. Arie B

  Shirma is toch die bolle die net als Glennis alleen maar covers zingt en profiteert van de nummers van andere zangers?

 26. Dion

  Jim begint zicht steeds meer te manifesteren als de volgende ‘Arie Boomsma’, een echte deuger als het ware waar de rest van Nederland zo langzamerhand een hekel aan begint te krigen

 27. Vonzipper

  Dat er nog steeds Thijs Zonneveld achtige imbecielen zijn die zich hier boos over maken.. iedere keer dezelfde column maar het toch persoonlijk nemen en vingerwapperen…. humor mensen..

  Brusselmans is een absolute koning.. lees al zijn 100 boeken!!

 28. Viola

  @Gerard Cocks

  HELEMAAL MET JE EENS.

 29. John

  Brusselmans is een onbeschofte vent !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 30. Jantien Visser

  Overduidelijk dat Jim in zijn bovenkamer niet veel meubels heeft staan. Het siert hem wel dat hij Shirma zo wil verdedigen.

 31. Victor

  De befkoning van Vlaanderen slaat weer toe. Politiek incorrect tot op het bot. Pijnlijk voor Shirma, maar zó grappig.

 32. Vonzipper

  Haha… De straaljager der Nederlandse letteren…

 33. BushBush

  Jim neem jezelf niet zo serieus….

 34. Hopsakees

  Enorm grappige opmerkingen van Brusselmans.
  Als je er niet tegen kan… niet lezen. Opgelost.

 35. Pettie Fart

  Deugmietje Jim. Ontzettend boos worden om iets dat een lelijke Belg al zoveel jaren doet. Beetje selectief, nietwaar? Waar was je boosheid al die andere jaren, Jimmie? Nou? Waar was je?!

 36. Elk nadeel heeft een voordeel

  Was iedereen maar zo dik. Als de Shirma Rouse en burgemeester Bruls met hun buikjes tegen elkaar staan, dan houden hun hoofdjes zich ruimschoots aan de anderhalvemeternorm.

 37. Winterklaar

  Was de Nieuwe Revu maar half zo dik.

 38. delta

  Shirma heeft die kilo’s er toch zelf aangevreten. Wat pathetisch van Djim om het dan weer stoer te noemen als zij 3 weken niet vreet.

 39. Kim Wieft

  Als de Titanic Shirma aan boord had gehad was het blijven drijven.

 40. Smulpaap

  Die vrouw is al 50 kg kwijt, stop met janken

 41. Logicus

  @Marjan
  Daarom moet je extreem dikke mensen geen podium geven en een suiker- en vettaks invoeren.

 42. Fikkie

  @Logicus…Jij bent niet goed in de bovenkamer, laat die eens goed nakijken.

 43. Teuntje

  Ja is wel de waarheid

 44. rec

  Hoe humoristisch is het nu eigenlijk om 5 jaar lang vrouwen af te maken met teksten die absoluut niet leuk zijn maar alleen maar zo kwetsend mogelijk. Als je denkt dat dat werkelijk humor is, is het niet best met je gesteld. Sterkte dan verder met je leven. Het wordt niets meer met je.

 45. tilanus

  @rec,

  Dat heet gewoon vrouwenhaat. Waren ze in 1900 en daaromtrent ook heel goed in. Brusselmans zelf is nog minder waard dan een uitgescheten stuiver.

 46. jesse

  En dat van iemand die er zelf uit ziet als een gebruikt condoom.

 47. Babs74

  Uhm…knap dat ze aan het afvallen is, maar ze heeft het toch zelf er allemaal aan gegeten. En ja .. ze was dik, is nog steeds dik. Hoop dat ze het blijft volhouden.

 48. Harold

  Hé Bolle Babs74, hoe weet je dat ze het eraan heeft gegeten? Ben je haar dokter? Ik moet bij dat soort aannames altijd denken aan Edo Brunner die op tv ging uitzoeken waarom hij zo dik was. Werd hetzelfde gezegd: te veel eten. Hijzelf zei helemaal niet zoveel te eten. Ook zo’n deskundige madam wist het haast wel zeker, kwam via het mondje. Tot ze de uitslag zag van de door haarzelf uitgevoerde testen. Moest ze het toch terugnemen. Zat in de genen.

 49. Logicus

  @Fikkie
  Mensen die niet inhoudelijk reageren zijn dom. Hetzelfde geldt voor mensen die anderen beledigen.
  Veel mensen die de dodelijke ziekte obesitas hebben, zullen bij nog veel dikkere mensen zoals Rouse denken: Het valt wel mee met mijn overgewicht. Zij heeft dus een ‘voorbeeldfunctie’ die eerder leidt tot meer dikke en nog dikkere mensen. Alhoewel ze (tijdelijk) 50 kilo is afgevallen is ze nog bij lange na niet uit de gevarenzone.

 50. Mark

  Mensen, dit is satire, snap dat dan. Is hetzelfde als de columns van Youp. Tókkie Nederlanders en reaguurders met een IQ van een pinda snappen dat niet. Jim Bakkum valt daar een beetje tussenin…

  Vorige week was het hier op MC hetzelfde gezeur met die column van Herman over Sophie Hilbrand. Ik lag alvast dubbel. Zowel om de column als om al het achterlijke gezwets op MC.

 51. Jim Bakkum

  Ik kan alleen nog maar klaarkomen als ik mijzelf op televisie zie.

 52. Hans

  Ik wist niet dat Shirma de vrouw van Jim was

 53. Master Beert

  Inmiddels is Shirma Rouse meer dan 50 kilo afgevallen en dat is te zien op recente foto’s. Ik ken Shirma verder niet maar Jim Bakkum heeft wel degelijk een punt. Natuurlijk is Shirma een vet volgevreten varken maar, daar komt de maar, ze doet er wat aan om daar verandering in te brengen.

 54. Kip Assen

  Sinds wanneer mag je feiten niet meer benoemen?
  Volgens mij moet Shirma er ook om lachen.
  Want humoristisch is het wel.
  Blijkbaar kan tegenwoordig helemaal niks meer.
  Een wereld die verzuurt en bitter wordt.
  Hou toch eens op met je beledigd voelen
  en je als slachtoffer presenteren.

 55. BB

  Geweldig, zeer grappig. Jim is een weke slappe schlemiel.

  “Ze is zo dik dat ze in haar eentje een bergrit in de Ronde van Frankrijk kan uitbeelden“, zegt hij over Shirma. “Ze is zo dik dat, als ze twee levende kippen inslikt, deze hoenders mekaar in haar maag nooit meer terugvinden. Ze is zo dik dat ze bij een sprong in de Noordzee ongeveer drie landen onder water zet.”

 56. Umfufu

  Ach

  Jimmie, je komt uit een andere tijd.
  En je komt zo vaak in de USA
  En dan heb je nog nooit van “Yo Momma so fat” gehoord
  Zal wel komen omdat je totaal beschermd wordt daar en hooguit een tripje WDW doet.
  Shirma is geweldig.
  Sterk
  Brusselmans is een schrijver
  Hij wordt voor veel geld naar Nederland gehaald, roept “k ut”, “be ffen” en gaat dan weer naar huis, de simpele Hollander in een stuip achter latend, een paar duizend euro rijker
  Laat gaan knul
  Laat gaan

 57. ye

  @Mark,

  Als jij zo kromligt om die columns van Herman Brusselmans, is het vrees ik met je eigen intelligentie niet al te best gesteld. Om niet te zeggen; je bent vrij dom.

 58. SnaphetNiet

  Het begint mij op te vallen dat dikke mensen tegenwoordig als groot slachtoffer -van wat eigenlijk?- gezien dient te worden. Niet alleen gedragen ze zichzelf als groot slachtoffer van hun eigen vreetbuien, ook buitenstaanders menen te denken dat ze een verslaafde moeten beschermen. Waarom is dat?

  Hoe anders is dat bij rook of alcohol verslaafden [ik noem maar iets] die met de nek aangekeken en uitgekotst worden door de maatschappij.
  Ook een vreetverslaafde is een junk! Waarom zijn zij zielig en worden bedolven onder ´respect’ waar een andere junk vaak letterlijk dood mag neervallen?

 59. Smerig Zwijntje Geronimo

  Lieve reactie van Jim. Die foto hier is daarentegen wel een tikkie homo-erotisch.

 60. Boerenverstand

  Tjee he, De Nieuwe Revu. Ik dacht dat dat blaadje allang terziele was.

 61. AxelF

  Gewoon een questie van gewicht in de strijd gooien.

 62. Lingua

  @SnaphetNiet

  Even feiten en fabels uit elkaar houden a.u.b. Tabakverslaafden worden helemaal niet met de nek aangekeken. Er zijn wel steeds minder plaatsen waar gerookt mag worden, maar dat is iets totaal anders. Al doen sommige rokers graag alsof hen onterecht allerlei vrijheden wordt afgenomen. Maar van die ziekte hebben meer mensen last.
  Alcoholisten kunnen met de nek worden aangekeken als ze onder invloed allerlei rotzooi uithalen. Een aantal dingen die ik ken van alcoholisten die ik ken: hun kinderen mishandelen, rijden met een slok op. Mensen die dat soort gedrag vertonen worden uiteraard met de nek aangekeken.
  Wat mensen met overgewicht betreft, loop eens een volle dag mee met iemand die flink overgewicht heeft. Een oude buurman van me had dat en die werd op straat geregeld nageloerd, uitgelachen en beschimpt. Dat heb ik nog nooit meegemaakt als ik met iemand liep die de hele dag met een sigaret in zijn mond liep, hoor.

 63. AxelF

  Ach djimmetje. Je kent de klappen van de zweep toch wel?

  Anders pak je de boot met Jamai ,vind die best weer eens lekker.

 64. Arie

  Je mag er van alles van vinden maar als Nieuwe Revue zich gaat bemoeien met de inhoud van een column of deze zelfs ronduit weigeren te plaatsen dan is daarmee het hele idee van een column om zeep.

  Ik sluit niet uit dat Nieuwe Revue ‘geruisloos’ zal ingrijpen door een tijdelijk contract niet te verlengen. Dit is natuurlijk een van de rattenstreken die Nieuwe Revue nog achter de hand heeft. Ze zullen ongetwijfeld “verandering” opvoeren als argument om een column-contract niet te verlengen maar de werkelijke reden is een ‘in het verkeerde keelgat geschoten’ columnpje.
  En wordt ongetwijfeld opgevolgd door een zoutloze colomninst.

  Dit gaat specifiek over Nieuwe Revue maar geldt natuurlijk voor de gehele mediawereld.

 65. AxelF

  Ach Arie

  De wereld leeft tegenwoordig in een enorme echo.

  Tijd voor wat veranderingen. Ik ga binnenkort weer eens brainstormen.

  In de jaren 95 had ik toen nog een kleine EU was gemaild dat ze moesten investeren in internet. Kreeg een mail van de EU (echt gebeurd) dat ze in internet geen brood zagen en dat deze hoost binnenkort wel eens over kan zijn.

  Het probleem met de maatschappij is dat veel geleide mensen geen talent hebben maar wel naar voren geschoven zijn.

  Om talent te ontdekken. Moet je zelf over talent beschikken. Anders. Ben je aan het vissen zonder een hengel.

  Net zoals een zeer goede piano. Zonder talent en goede bladmuziek heb je er niks aan. Ja je kan er na kijken.

  Djinnetje is een ontzettende lieve man. Die moet je koesteren. Soort Elvis die eigenlijk in het buitenland moeten gaan. Alleen dat is destijds tegengehouden tegen me advies. Hij beschikt echt over talent. Iets wat hij altijd wel heeft gehad en nog steeds. Hij zou weer terug naar de basis moeten gaan . Wellicht (John de Mol let op!) Tijd word dat djimmetje in de voice zou moeten zitten en weer muziek zou moeten.maken.

  En (Albert Verlinde Let op!) Tijd dat er een musical zender erbij komt. Iets wat ik hoop van de ende voor gestelt heb. Nee ik zie er geen brood. In zei Joop. Nee tv10 wel dan.

  In de beste zangers heeft musical wel bewezen met de vertolking van Phantom of the opera. Als dnimmetje na de voice nu eens by musical tv aan de slag kan gaan. Waar mensen thuis de shows live zou kunnen zien zou mooi zijn.

  En dan komt bij djim alles weer goed. En dan is alles weer blauwer dan blauw.

 66. Logicus

  @Ye
  Dus als je Brusselmans columns grappig vindt ben je dom. Weer wat geleerd. Ik vind mensen dom die satire niet herkennen.

 67. Bastiaan

  en ik kots op JIM

 68. Geilneef

  Ach,ze heeft toch een olifantenhuid.

 69. Caramba

  The roast of Shirma Rouse zal dus er wel niet van komen. Ik roep alle adverteerders op om Jim Bakkum te boycotten omdat hij die arme Shirma Rouse de kans op enige zelfspot heeft ontnomen.

 70. Donald Dumb

  Jim. O ja het nasaal klinkende gewezen idooltje, die het nu moet hebben van in zijn blote bast op t podium staan…

 71. snoezigkleinhertje

  Die Brusselmans is ook woke want dat zwartewijf is walgelijk vet.

 72. Tvbubble

  Van de 30 leden die Revu nog had heeft door deze column de helft opgezegd

 73. Marianne Markus

  over ziektes praten enzo. dat is zo triest, zelfs voor het nieuwe revu.

  laten ze aub over de zangkwaliteiten van meneer Bakkum praten, daar zit meer humor in…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.