NPO 1-baas begrijpt geklaag Maurice de Hond niet

NPO 1-baas Remco van Westerloo begrijpt niet dat Maurice de Hond regelmatig moppert dat zijn geluid niet genoeg gehoord wordt in de talkshow Op1. Hij heeft er nota bene een paar keer gezeten. Dat zegt hij tegen NU.nl. Maurice luidde vroeg in de coronacrisis al de noodklok over de desastreuze maatregelen en klopte direct aan bij Op1. Daar was hij aanvankelijk echter niet welkom, gaf host Tijs van den Brink later toe. Twee weken lang werd hij geboycot door de tv-makers.

Hoewel Maurice één van de belangrijkste spelers is in het coronadebat – hij heeft onder meer de discussie over besmetting via aerosolen op de kaart gezet – hebben we hem daarna nog maar twee keer gezien in Op1. En dat terwijl Ab Osterhaus bij sommige huishoudens al is ingebrand in het tv-scherm.

Wat vindt Remco van de kritiek van Maurice? “Maurice heeft steen en been geklaagd dat hij te weinig podium kreeg in Op1, maar tegelijkertijd kreeg hij dat wel. En hij heeft op een aantal punten, naar nu blijkt, gelijk gekregen.”

De wetenschap ondersteunt hem nu breder, merkt Remco op. “Bijvoorbeeld als het gaat om het belang van ventilatie. Dat is een boodschap die hij al in Op1 kwijt kon, voordat het RIVM ermee aan de slag ging.”

Hij snapt de voorzichtigheid die Op1 betracht bij het samenstellen van de gastenlijst. “Een redactie is altijd bezig de ergste onzin eruit te filteren en daar geen podium aan te geven, aan de andere kant moet je ruimte voor andersdenkenden creëren zodat het debat in balans blijft.

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen