NPO 1-baas begrijpt geklaag Maurice de Hond niet

Geplaatst op do 27 aug 2020 om 11:45

NPO 1-baas Remco van Westerloo begrijpt niet dat Maurice de Hond regelmatig moppert dat zijn geluid niet genoeg gehoord wordt in de talkshow Op1. Hij heeft er nota bene een paar keer gezeten. Dat zegt hij tegen NU.nl. Maurice luidde vroeg in de coronacrisis al de noodklok over de desastreuze maatregelen en klopte direct aan bij Op1. Daar was hij aanvankelijk echter niet welkom, gaf host Tijs van den Brink later toe. Twee weken lang werd hij geboycot door de tv-makers.

Hoewel Maurice één van de belangrijkste spelers is in het coronadebat – hij heeft onder meer de discussie over besmetting via aerosolen op de kaart gezet – hebben we hem daarna nog maar twee keer gezien in Op1. En dat terwijl Ab Osterhaus bij sommige huishoudens al is ingebrand in het tv-scherm.

Wat vindt Remco van de kritiek van Maurice? “Maurice heeft steen en been geklaagd dat hij te weinig podium kreeg in Op1, maar tegelijkertijd kreeg hij dat wel. En hij heeft op een aantal punten, naar nu blijkt, gelijk gekregen.”

De wetenschap ondersteunt hem nu breder, merkt Remco op. “Bijvoorbeeld als het gaat om het belang van ventilatie. Dat is een boodschap die hij al in Op1 kwijt kon, voordat het RIVM ermee aan de slag ging.”

Hij snapt de voorzichtigheid die Op1 betracht bij het samenstellen van de gastenlijst. “Een redactie is altijd bezig de ergste onzin eruit te filteren en daar geen podium aan te geven, aan de andere kant moet je ruimte voor andersdenkenden creëren zodat het debat in balans blijft.

Foto: NPO, Michel Schnater
37 Reacties op “NPO 1-baas begrijpt geklaag Maurice de Hond niet”


 1. david

  Die laatste zin is blijkbaar iets waar ze zich wel van bewust zijn maar wat ze overduidelijk niet in de praktijk brengen.

 2. Johan

  Maurice heeft gelijk. Hij heeft inderdaad enkele keren aan mogen schuiven om iets te zeggen, maar dan zo kort om goed zijn verhaal te kunnen doen, terwijl virologen van het RIVM / OMT avond na avond alle ruimte krijgen.

  Dat wil niet zeggen dat elke idioot (zoals Willem Engel) daar aan tafel van alles moeten kunnen roepen, maar wat Maurice zegt, onderbouwt hij uitgebreid en hij heeft op tal van punten het gelijk aan zijn kant gekregen. Zijn laatste optreden bij Op1 is alweer bijna 2 maanden geleden, dus het wordt hoog tijd dat hij er weer eens zijn gezicht kan laten zien.

 3. Ad

  Maurice is verslaafd aan geld.

  donatie, donatie, donatie

 4. Huismaker

  De NPO wil maar één ding: De staatspropaganda dag-in, dag-uit herhalen.
  Met als special guest: Ab O. en de verdere pratende hoofden van het RIVM en GGD.
  Dag-in, dag-uit.
  En dat zeggen de burgers uit Wit-Rusland geen kritiek mogen geven. LOL.

 5. Kuis

  “Een redactie is altijd bezig de ergste onzin eruit te filteren”

  Jaja… maar de eerste prioriteit is en blijft vooral om alle linkse onzin ERIN te “filteren”…

 6. tom

  Wat?!?!?! Wat doet die Van Westerloo daar? Het is ook wel 1 grote incestueuze bende daar! Kwaliteit doet eruit toe.

 7. peacock and whiteman

  ‘En dat terwijl Ab Osterhaus bij sommige huishoudens al is ingebrand in het tv-scherm.’ de kans dat mensen niet een oude plasma tv hebben of een peperdure oled, lijkt me zeer klein.
  Bij lcd panelen (ook led, want dat is ook gewoon lcd techniek, alleen in de backlight zijn de ccfl’s vervangen door ledjes) is inbranden vrijwel onmogelijk.

 8. tom

  eruit=er niet

 9. Arie B

  Raar dat zo’n npo baas hier serieus op ingaat. Je kunt zien dat die man niks weet van De Hond zijn rol in de Deventer moordzaak anders had je die man nooit uitgenodigd.

 10. Dries Roel Vink

  Als je een afwijkend geluid laat horen wordt je geboycot. Lijkt Wit-Rusland wel. Waarom zitten bij al dit soort talkshows geen deskundigen (artsen en hoogleraren) die vinden dat al deze maatregelen onzinnig zijn en meer schade aanrichten dan dat ze goed doen?! Dat geeft toch ernstig te denken. En voor al die gasten hier die denken een mening te moeten hebben, maar feitelijk niet zijn onderlegd: check eerst https://opendebat.info/brief-kamerleden/ en ga dan een relevante studie aan de universiteit doen en meng je dan pas in de discussie.

 11. Jantje met de pet

  Dan gaat hij toch bij Jinek zitten? of heeft die hem er liever ook niet hou het bij peilingen.

 12. Jantje met de pet

  Een redactie is altijd bezig de ergste onzin eruit te filteren en daar geen podium aan te geven, zo is het.

 13. Jantje met de pet

  Je kunt een grote gek als Jensen dan ook vragen.

 14. Herman

  Debat in balans??? Pardon? Op1 heeft de afgelopen maanden niets anders gedaan dan de directe woordvoerders zijn vh kabinetsbeleid.
  Gewoon staatspropaganda.

 15. Gerda

  Ik begrijp de irritatie jegens Ab Osterhaus wel, maar hij heeft wel alle kennis in huis. Dat heeft Maurice niet, hij is een opiniepeiler, maar is niet medisch/biologisch onderlegd..Het risico dat hij dingen mis heeft is groot..

 16. G.ossip

  Kneiter besmet vinoloog Ab Osterhaus mag zelf weten waneer hij aanschuift bij NPO1 en nipt aan zijn rode wijntje.

 17. StefanV

  Het “argument” dat Maurice de Hond niks weet omdat hij in de Deventer Moordzaak een lezing had die onjuist* bleek, slaat het nergens op. Het zegt helemaal niets over zijn vaardigheden als data-analist en sociaal-geograaf. Sterker nog: dat is allang aangetoond, aangezien steeds duidelijker blijkt dat aerosolen een rol spelen en dat ventilatie van belang is.

  * De theorie van De Hond (en anderen) is overigens steeds geweest dat de zogeheten Klusjesman de dader is. Los van de vraag of dat waar is: er is website waar je veel kunt lezen over de tekortkomingen in het politie-onderzoek dat leidde tot de veroordeling van Louwes. In die zaak loopt een herzieningsverzoek, dus het laatste woord is daar nog niet over gesproken.

 18. ChristenDemonAppel Partij

  De verkapte staatspropaganda draait als een tierelier, terwijl de stem van waarheid en verbetering zwaar in de marge wordt geparkeerd. Dit is geen waarheidsvinding maar een programmeer opzet van het hulpeloze volk dat zich richt naar het (ultiem corrupte) NPO staats TV voor wat helderheid en leiding.

 19. Biek

  Heb liever niet dat npo voor mij filtert.

 20. Arie

  “Een redactie is altijd bezig de ergste onzin eruit te filteren en daar geen podium aan te geven, aan de andere kant moet je ruimte voor andersdenkenden creëren zodat het debat in balans blijft.”
  De media en zeker NPO en OP1 hebben zich geconformeerd aan de informatie die de overheid en overheidsorganen verstrekten en boden de eerste maanden zelfs GEEN enkele ruimte voor nuanceringen, laat staan afwijkende meningen.
  Een schoolvoorbeeld van “Manufacturing Consent” (boektitel: Noam Chomsky en Edward S. Herman)

 21. ano@niem.nl

  Ik begrijp het geklaag wel. Er is geen enkel tegengeluid bij de NPO. Het kamp met mensen die zich ernstig aan het verzetten zijn tegen onzinnige maatregelen wordt steeds groter. Men ziet langzamerhand in dat we het hier hebben over een in de kern normale griep die helemaal neit bij zo veel nederlanders wordt geconstateerd.
  De meeste Nederlanders die nu positief getest zijn dragen het Rhinovirus bij zich.

  RIVM zet ons in een soort expiriment en komt zelf met achterhaalde cijfers waarop vervolgens de meest waanzinnige besluiten worden genomen door het kabinet.

 22. Midi

  De redactie bepaalt toch zelf wie ze uitnodigt? Beetje raar om zelf te bedelen voor een uitnodiging.
  Het standpunt van meneer De Hond kennen we nu wel (en trouwens de obligate praatjes van meneer Osterhaus ook).

 23. Nana Mouskouri

  Al hadden ze hem elke avond daar neergezet, dan nog was het niet goed in de ogen van Maurice.

 24. Paul Lamote

  Maurice heeft inhoudelijk best wel een punt maar heeft zichzelf buitenspel gezet door zich met virusgekkies in te laten.

 25. Miep

  Klopt Maurice word eigenlijk negeert…
  schandalig deze man heeft gelijk op heel veel punten
  Maar dan willen ze natuurlijk niet horen !
  Stel je voor dat je luisterd naar iemand die gelijk heeft!

 26. RoccoS

  Verschil met Ab Oosterhuis is dat die al zijn hele leven zo’n beetje in de materie zit, terwijl de Hond zichzelf na drie weken surfen op internet heeft gepromoveerd tot opperdeskundige van het vakgebied die iedereen de les gaat lezen. Dezelfde ongefundeerde deskundigheid liet hij zien toen hij met zijn ipad-scholen wel even het hele onderwijssysteem op de schop ging gooien om ieder kind tot een Einstein te maken. Één grote flop geworden, om van zijn epische flaters op het gebied van enquêteren niet te spreken.

 27. Pistolen Paultje

  van Westerlooooooo, goh weer helemaalhet oude Hilversum… lekker!

 28. Ab Afdronk

  Wat doet zo’n Ab Osterhaus eigenlijk in programma’s met verstandige mensen?
  Hij zit daar maar zo’n beetje superieur te glimlachen met een glas voor z’n neus.
  Hij hoort eerder thuis in het programma van Martien Meiland.
  Wijnen, wijnen, wijnen!!

 29. R.N.A. Mengele

  Nog steeds willen ze er niet aan. Bij dat verpleeghuis in Maassluis met die vele b esmettingen gaat het uiteindelijk toch om de contacten. Er wordt dus weer een draai terug gemaakt naar het oude standpunt.
  Dat hardnekkig vasthouden aan dat standpunt, daar past Maurice de Hond uiteraard hiet in.
  Maurice leidt alleen maar naar een oplossing en dat is juist datgene, wat ze niet willen.
  Er is volgens hun maar 1 oplossing: iedereen moet gevaccineerd worden en krijgt een rna-streng in zijn lichaam ingespoten, waar een farmaceut het patent op heeft.
  Zo word je als mens eigendom van een bedrijf.
  Ander voorbeeld: in de derde wereld zijn mensen afhankelijk van waterbronnen. Een bedrijf als Nescafé koopt alle bronnen op. De mensen kunnen, wat eens hun gratis water was, terugkopen in flessen. De CEO van Nescafé is zo’n kleine nazi die van mening is dat mensen niet moeten denken, dat water gratis is.
  Straks mogen we gaan betalen voor ademhalen. Agenda 21 gaat over dat opkopen door een kleine elite van alles, wat van ons allemaal is.

 30. Heilig Ontzag voor €etenschap

  @RoccoS
  do 27 aug 2020 om 16:12
  “Verschil met Ab Oosterhuis is dat die al zijn hele leven zo’n beetje in de materie zit, terwijl de Hond zichzelf na drie weken surfen op internet heeft gepromoveerd tot opperdeskundige van het vakgebied die iedereen de les gaat lezen.”

  U zult bedoelen dat Ab Osterhaus al zijn hele leven zo’n beetje dierenarts is. De rest heeft hij er zo’n beetje bijgeklust.

 31. Verward persoon

  Arie B
  do 27 aug 2020 om 12:10
  “Raar dat zo’n npo baas hier serieus op ingaat. Je kunt zien dat die man niks weet van De Hond zijn rol in de Deventer moordzaak anders had je die man nooit uitgenodigd.”

  Heeft De Hond dan iemand vermoord?

  Ik probeerde het gas aan te steken met een afstandsbediening van de tv en nu mag ik van mijn vrouw nooit meer koken. Straks gaat ze mij ook nog tv-kijken verbieden. Volgens mij wil ze van mij af.
  Kent u ook mensen die van Maurice af willen?

 32. Maika

  Ja, Hallo, 4x Maurice de Hond tegenover 150x een RIVM aanhanger, dat is natuurlijk niet hetzelfde en dan snap ik Maurice wel, zeker omdat ventilatie en aerosolen een onderdeel van de besmetting zijn in kleine ruimtes.

 33. Nana Mouskouri

  Maurice stookt op door iedereen te smaad en lasteren die hem in de weg staan. Dit is beschadigen ipv het gesprek aangaan.

 34. Daniel

  Remco (of Remko) gaat steeds meer op Frans Klein lijken. Hoe is het eigenlijk met Harold Oomes?

 35. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Nee, de kritiek op het eenzijdige geluid van de NPO snappen ze bij de NPO nooit.

 36. M van vuuren

  Hallo Nederland wordt wakker Maurice heeft het grootste gelijk v d Wereld , warmtepompen ( airco,s ) recirculeren de lucht ,dus verversen de lucht niet , Spanje hangt er vol mee .
  Geloof het rivm en slaap rustig door.
  Gr. Marius

 37. Dave

  Wat veel negatieve reacties over maurice,hij onderbouwd alles steengoed en heeft contact met prof jimmenez,die de AEROSOLEN verspreiding ontdekt heeft met duidelijke voorbeelden,en Willem engel zei precies tzelfde in de interviews van,CAFE WELTSCHMERZ,als mensen daar wat meer naar kijken wordt veel duidelijk, heel veel,ab osterhaus prooste met whisky toen eerste besmetting mex griep er was en juichte toen hij vaccins kon verkopen,kijk dat filmpje maar op ,,you tube,, je schrikt je rot…..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.