Na mediarel: Shirma Rouse verklaart haar overgewicht

Shirma Rouse was vorige week het lijdend voorwerp van een mediarel. Columnist Herman Brusselmans besloot de zangeres in Nieuwe Revu op een heel nare manier de grond in te schrijven vanwege haar kolossale omvang. “Ze is zo dik dat, als ze twee levende kippen inslikt, deze hoenders mekaar in haar maag nooit meer terugvinden“, zei hij bijvoorbeeld. En: “Ze is zo dik dat ze bij een sprong in de Noordzee ongeveer drie landen onder water zet.” Maar waarom is Shirma zo mollig?

Shirma doet vandaag een boekje open in De Telegraaf. “Ik was zeker niet altijd zo vol. Vroeger bijvoorbeeld, was ik altijd buiten en aan het sporten. Volleybal, bijvoorbeeld. Toen ik in Nederland kwam, ben ik aangekomen.

Hoe kwam dat? “Dat kwam vooral door een combinatie van een traagwerkende schildklier en een druk leven met weinig ritme en slaap. Als ik laat thuiskwam, bestelde ik nog shoarma of zo. Dat is al twaalfhonderd calorieën! En ik kwam heel vaak laat thuis.”

Ze heeft ook nog eens twee studies gedaan terwijl ze aan het touren was. “Er was geen tijd voor mezelf en dat vertaalde zich naar mijn lichaam.”

Inmiddels is Shirma op de goede weg. Ze is al vijftig kilo kwijtgeraakt door thuistraining met een personal trainer. “Ja, ik ga lós.”

Lees ook:
Jim Bakkum kotst op Nieuwe Revu: ‘Schaam jullie!’ (14 augustus)
RTL Boulevard verdedigt Shirma-hater Brusselmans (15 augustus)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen