Na mediarel: Shirma Rouse verklaart haar overgewicht

Geplaatst op za 22 aug 2020 om 10:00

Shirma Rouse was vorige week het lijdend voorwerp van een mediarel. Columnist Herman Brusselmans besloot de zangeres in Nieuwe Revu op een heel nare manier de grond in te schrijven vanwege haar kolossale omvang. “Ze is zo dik dat, als ze twee levende kippen inslikt, deze hoenders mekaar in haar maag nooit meer terugvinden“, zei hij bijvoorbeeld. En: “Ze is zo dik dat ze bij een sprong in de Noordzee ongeveer drie landen onder water zet.” Maar waarom is Shirma zo mollig?

Shirma doet vandaag een boekje open in De Telegraaf. “Ik was zeker niet altijd zo vol. Vroeger bijvoorbeeld, was ik altijd buiten en aan het sporten. Volleybal, bijvoorbeeld. Toen ik in Nederland kwam, ben ik aangekomen.

Hoe kwam dat? “Dat kwam vooral door een combinatie van een traagwerkende schildklier en een druk leven met weinig ritme en slaap. Als ik laat thuiskwam, bestelde ik nog shoarma of zo. Dat is al twaalfhonderd calorieën! En ik kwam heel vaak laat thuis.”

Ze heeft ook nog eens twee studies gedaan terwijl ze aan het touren was. “Er was geen tijd voor mezelf en dat vertaalde zich naar mijn lichaam.”

Inmiddels is Shirma op de goede weg. Ze is al vijftig kilo kwijtgeraakt door thuistraining met een personal trainer. “Ja, ik ga lós.”

Lees ook:
Jim Bakkum kotst op Nieuwe Revu: ‘Schaam jullie!’ (14 augustus)
RTL Boulevard verdedigt Shirma-hater Brusselmans (15 augustus)

Foto: RTL
72 Reacties op “Na mediarel: Shirma Rouse verklaart haar overgewicht”


 1. 🗣(wordt vast verwijderd...)

  Elk pondje gaat door het mondje!

 2. Lilly Labiamus

  Meid. Je bent een weinig getalenteerd coverzangeresje, onsympathiek en arrogant. Je op je gewicht pakken is flauw en kinderachtig. Werk aan een kleiner ego en beter repertoire en wie weet wordt het nog eens wat.

 3. Rob

  Heb haar ooit op Station Rotterdam C.S. gezien. Ik was bang dat het perron het niet zou houden.

 4. Kuis

  Mensen die roepen dat ze een ziekte hebben waardoor ze dik zijn geloof ik pas als 3 totaal verschillende en onafhankelijke en professionele en zeer ervaren artsen dat zwart op wit, met volledig sluitend bewijs, medisch en klinisch hebben vastgelegd.

 5. Paul

  Goed zo en succes met gezond eten.

 6. Ruud

  Ze werd dik toen ze in NL was.
  Oplossing: lekker teruggaan.
  Met een verstevigd vliegtuig.
  Raus!

 7. Stanislav

  Tuurlijk Bessie het is de schuld van Nederland, je schildklier en je drukke leventje..

 8. Paul

  Volgende week vrijdag (ruim een week later) mag ze haar oude verhaal vertellen bij Jinek.

 9. Arie B

  Door vreten dus. En nu wil ze complimenten voor het afvallen.
  Ze heeft ook geen mooi gezicht dus beter zal ze er niet uitzien.

  Net als ordi paardenbek Glennis alleen maar covers zingen. Profiteren van de muziek van anderen.

 10. Gerda

  Ik vind het ook discriminatie dat het aan Nederland zou liggen..
  Schilkriel kan gewichtstoename wel veroorzaken, maar niet zo extreem…
  Goed dat ze aan haar gezondheid werkt..
  Een mooie vrouw zal ze nooit worden…

 11. Corry Jankbal

  “Mollig”? Volgevreten!

 12. JB

  Wow, mensen! Zelden zulk ongevoelig volk gezien als hier. Jullie overtreffen de Facebook huisvrouwen tokkies die daar ruzies uitvechten.

  Grappig is het zeker niet.

 13. Toch

  Gewoon een VRAATZUCHT karen.. maar mag natuurlijk niet gezegd worden, anders voelt ze zich gekwetst.

 14. Eva

  Wat een nare opmerkingen weer,zou jullie wel eens willen zien die deze onbeschofte opmerkingen plaatst.denk dat je hard wegloopt.

 15. Biery Twalet

  De luitjes die vanavond macaroni met Smac op het menu hebben staan, voeren hier weer het hoogste woord.

 16. Balhork

  Wees meneer Brusselmans nou maar dankbaar hij heeft misschien iets bij je aangewakkert zodat je iets gaat veranderen aan je leven.

 17. Albert Verlinken

  Ik ga niks naars zeggen over deze dame maar o, o, o, wat is de verleiding groot!

 18. Geox

  Elk pondje gaat door het mondje, oké. Maar bij de één zet dat pondje eten zich snel om in vetweefsel en bij de ander verdwijnt het als afval in het riool. En dat is vooraf genetisch bepaald.

 19. G.ossip

  Buiten het feit dat deze dame erg goed kan zingen is het ook wel zo dat vaak zwaarlijvigheid word toegelaten,dan ontwikkeld zich een soort eetverslaving en daar kan en mag nooit een excuus voor zijn,maar vind het knap van haar dat zij zo op de goede weg is.

 20. Klier

  Tis wat. Zodra je in Nederland aankomt, begint je schildklier langzamer te werken. Wat is Nederland toch een vuig racistisch land, zelfs de schildklieren van zwarte mensen zijn niet veilig.

 21. Victor

  De schildklier. Meest gebruikte excuus van dikke mensen. Dan ligt het niet aan jezelf hè.

 22. Trudy

  Ze kan in ieder geval heeeeeel vals zingen. dat dan weer wel ….

 23. Jan van Eerten

  Nee die Brusselmans ziet er goed uit

 24. Tycho Graagnat

  Nieuwe Revue is slechts een marginaal blaadje dat binnenkort zal opgaan in Panorama ( al net zo marginaal). Wederom grote bezuinigingen, een nieuwe ‘leider’ en meer van dat zorgden ervoor dat Brusselmans werd bedankt.
  Het heeft niks met zijn column of schrijfstijl van doen. Nieuwe Revue wilde zijn een beetje schuren daarmee, dat was zijn opdracht.
  Alles werd door Brusselmans dik ( what’s in a word) aangezet en zorgde vaak voor grote controverse(n) op sociale media. In werkelijkheid is Brusselmans zelf een gevoelig man, goed schrijver ( 82 boeken) columnist met het hart op de goede plek.
  Maar alles wordt uit zijn verband gerukt tegenwoordig. Wil je meer weten over het Shirma Rouse beluister dan het HELE interview met Brusselmans in de podcast van NPO1 bij Kunststof. Succes.

 25. Zeboe de Zeekoe

  Toen ik in Nederland kwam, ben ik aangekomen.
  Ja nogal logisch. Toen wij van Rotterdam vertrokken, vertrokken wij van Rotterdam.

 26. Wachter

  Je kunt iedereen en van alles de schuld geven maar eerder je gezond verstand gebruiken was beter geweest.

 27. Sandra

  @Trudy: Blèren. En Engelse woordje usen als ze Nederlands praat.
  Vind ze interessant staan.

 28. azijnzeiker

  Lees ik nu dat het onze schuld is, dat ze zo dik is. die Shirma heeft net als M geen goed leven.

 29. Foot Clan

  @🗣(wordt vast verwijderd…)

  Nutteloze opmerking. Wie een schildklierprobleem heeft hoeft maar de helft van een normale maaltijd te eten om al aan te komen, dus het ligt wel wat genuanceerder.

 30. Poekie

  Al die commotie rond Brusselman, ten eerste is het satire van een nogal puberaal niveau. Maar kennen we ook The Roast? Veel “BN”-ers staan in de rij om zich te laten grillen hoe groffer hoe beter, het ons kent ons moet even aandacht want dan hoor je erbij.
  Ze laten zich wel erg kennen daar in Hilversum.
  Alsof BLVD zo begaan is met bijvoorbeeld de bitch fight tussen Linda en Chantal. (Kijk ze toch zitten onze Glamourbabes in hun fijne Gooise villa’s ze hebben zo’n lekker leven en we gunnen het hun ook zo…
  Yeah Right-)

 31. Stan is laf

  @Stanislav, eh… het is gewoon een feit dat je aankomt van onregelmatig eten en slapen. Dat je denkt dat ze Nederland de schuld geeft ligt er meer aan dat jij niet begrijpend kunt lezen.

 32. Stan is laf

  @Gerda, nog zo’n idioot die niet lezen kan.

 33. Martijn

  Dus het komt eigenlijk door nederland. Dat ze zo dik is. Hoe oud was ze toen ze naar nederland kwam dan. Mischien wat minder eten en wat vooral heel erg helpt. Niet meer savonds laat een shoarma tent bellen en geen fastfood en andere troep in huis halen. Afvallen is niet moeilijk. Sterker nog aankomen is moeilijker dan afvallen. Dus hup met die dikke reet en aan de slag en zorg dat Henk brusselmans geen grappen meer over je kan maken.

 34. Wendy's dealertje

  Met mollig bedoelen ze gewoon: Zacht aanvoelend en niet hoekig van omtrek en lijnen

 35. Tycho Graagnat

  Martijn
  za 22 aug 2020 om 11:38,

  Het bewijs voor de verloedering van Nederland. Alleen door je ongefundeerde ‘lege’ regels hier waarvan je dacht dat die iets zouden toevoegen en wij jouw wijsheid ook zouden bemachtigen op deze manier. Pathethsch gewoon. En nu is het ineens Henk …Brusselmans. Toch nog iets geleerd.

 36. Porky

  Balhork, praat niet zo ontzettend dom.

  1. Mensen met overgewicht aanvallen op hun overgewicht zorgt in vrijwel nul van de gevallen voor afvallen. Er is een grote kans dat dit juist het tegenovergestelde effect heeft.
  2. Als je goed had kunnen lezen, wist je dat zij al bezig was met afvallen en inmiddels 50 kg kwijt was toen Herman zijn column schreef. Je chronologie klopt dus van geen kant.

 37. couper

  @Martijn: Dat zijn veel woorden voor een mannetje dat eigenlijk helemaal niks zegt. Open deuren en herhalingen van wat Shirma zelf ook zegt. Je vindt jezelf vast heel slim.

 38. Grote Grief

  Slecht werkende schildklier is wel zeker mede oorzaak. Uit zich ook in gedrag, zoals bij haar de dubbele studie, je energie gaat niet goed. Wat dacht je van een pijnlijk lijf. Het gaat om meer dan alleen eten. Verder vind ik het waardeloos om het alleen maar over uiterlijk te hebben.

 39. Sigmund

  ‘Ze is al vijftig kilo kwijtgeraakt door thuistraining met een personal trainer.’
  En de kliniek waar trijntje, edsilia en angela vaste klant zijn: https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/showbizz/artikel/4600206/zo-viel-trijntje-oosterhuis-kilos-af

 40. Curryworst

  Toen ik in Nederland kwam, begon ik worsten te eten. Dat is helemaal geen kritiek op Nederland, hoe komen jullie daar bij?.

 41. Albert Verhinderd

  Ah, de traag werkende schildklier. Hét excuus van obees Nederland.

 42. Dora

  Natuurlijk daar komt de traag werkende schildklier weer aan. Minder VRETEN en beter vreten dus niet laat op de avond die bagger shoarma in je vette muil proppen, regelmatiger leven, en je dikke vette reet in beweging brengen.

 43. Pim young uno

  Apart om dat ze zelf weet dat ze een traag werkende schildklier heeft, maar dan nog wel in de nacht de 1200 calorieën naar binnen pompen. Dat is op een moment de helft van het aantal wat een mens nodig heeft per dag, dus ze heeft jaren lang veel te veel naar binnen gewerkt.. dat is het verhaal; heeft niks met studie of optreden te maken..

  Prima dat ze 50 kilo is afgevallen, maar ze heeft ook 50 kilo om af te vallen..

 44. Pompie

  Ja, da’s meesta zo als je 50 kilo afvalt, helder licht!

 45. Ria

  @Lilly Labianus.
  Precies, goed gezegd!

 46. Ronaldz

  Bestel dan gewoon een Poke bowl ipv. shoarma.

 47. Bep

  Toen ik in Nederland aankwam…..

  Vandaar al die dikke Amerikanen, die zijn allemaal op vakantie in Nederland geweest.

 48. Frederique

  @pompie..

  Staat je eigen licht wel helder?

  Iemand die 200 kg weegt, kan 50 kg afvallen en dan is er niks aan de hand.
  Iemand van 75 kg, kan geen 50 kg afvallen want dan vallen lichaamsfuncties uit.
  Dus met andere woorden; Shirma Shoarma heeft genoeg kg over nog.

 49. y

  Twee studies doen terwijl je aan het touren bent. En dan zeggen dat je geen tijd hebt voor jezelf, ´dus´ heel veel gaan eten…(?!) Wat heeft dat nu allemaal met Nederland te maken.

  Ze is gewoon heel stom bezig geweest.

 50. Gerard de Groot

  Ach Shirma, de schildklier is vaak de schuldige bij mensen die te zwaar zijn. Maar echt, je had zelf ook kunnen weten dat als je één BigMac naar binnen schuift je al meer als de helft van je calorieën van die dag binnen hebt gekregen. Dus nu met smoesjes komen vind ik zielig en dom. Zeg gewoon dat je het rücksichlos allemaal naar binnen heb geschoven, al die jaren. En dan hoop ik wel dat je ervan genoten hebt, anders is het wel heel triest.

 51. derrick

  @Y,

  Ze bedoelt misschien dat ze naar Nederland kwam om al die mogelijkheden te krijgen, touren en uberhaupt studies doen, en dat het dik worden komt doordat ze het daardoor te druk had…

  Dat is dus de redenatie van een tweejarige.

 52. Master Beer

  Maar goed…. ze is op de goede weg. 50 kg er al af. Prima! Zijn een hoop morbide obesitas freaks die dat niet kunnen, sterker nog, die vreten gewoon stug door.

 53. nine

  @master beer, ja en die ontkennen ook op zo´n domme manier dat ze gewoon teveel eten. Echt jongen, als je die redenaties hoort. Kan niet debieler.

 54. Dokter observator

  Een kilo minder eten per dag, een uur wandelen of sporten per dag en een pilletje slikken tegen de trage schildklierwerking. Iedereen kan dat.

 55. John

  Dokter observator,

  Kan beter zeggen dokter beter weter ’n pilletje helpt niet altijd.
  Als je niet weet hoe ’t zit kun je beter je mond houden!!!!

 56. Jeroen

  Shoarma Rouse.

 57. Herman B

  Wat een mega plof kip is dit zeg.

 58. Dokter observator

  @John
  Wat een dooddoener.
  Vrijwel geen enkel medicijn is altijd 100 procent effectief. In combinatie met minder eten en meer bewegen is de kans zeer groot dat pillen wel het afvallen versnellen. Ze is nota bene al 50 kilo afgevallen, misschien wel zonder medicatie.

 59. Pompie

  @Frederique

  Jezus, ben je dom of zo?

 60. Robbie van Haarlem

  ze is niet dik ze is Breedbeeld

 61. Dikkiedik

  Is de zeekoe ontsnapt uit Burgers Zoo?

 62. Viola

  Fijn, Reda tie, dat je het walgelijke schelden van Brussel as hier nog eens herhaalt! Wat deze man doet noem ik kwetsen en discrimineren. Net als sommige schrijvers hier op MC doen. Maar dan wel anoniem natuurlijk. Zoooooo dapper!

 63. Move

  @y Ze zegt helemaal nergens dat het door Nederland komt. Ongelofelijk hoeveel schelen dit eruit halen. Leer eens lezen, allemaal!

 64. anonymous

  Wat is die Brusselmans toch een walgelijke vent.

 65. Momo

  Brusselmans is een beetje de Belgische Robert Jensen.
  Die zouden eens moeten samenwerken.
  Oei dan krijg je pas controverse.

 66. Lies

  De Nieuwe Revu moet wel in heel zwaar weer verkeren willen ze deze walgelijke columns publiceren. Inkoppertje om nu iets over het uiterlijk van Brusselmans te zeggen, maar dan verlaag je je tot hetzelfde niveau.
  Als ‘literaire’ Belg heeft deze man veel te veel aandacht gekregen door zijn optredens bij DWDD. Probeer maar eens door de eerste 10 pagina’s van een van zijn boeken te komen…..

 67. Winterklaar

  ‘Toen ik in Nederland kwam, ben ik aangekomen.’
  Mevrouw geeft zelf al aan dat er maar één voor de hand liggende oplossing is.

 68. Smerig Zwijntje Geronimo

  Volhouden en tijd nemen voor je zelf.

 69. Toch

  ‘Toen ik in Nederland kwam, ben ik aangekomen.’…
  Gratis geld, gratis eten..Tja dan komt het neer op zelf beheersing..
  Het is gewoon Vraatzucht. Nu moet NL zeker ook diëtist betalen.. want zielig?

 70. 😷Paulus

  😷Waarom moet zij lijdend onderwerp zijn. Het is haar leven, haar probleem. Gaat niemand wat aan. De zieke geesten zoeken altijd iemand uit als prooi.

 71. Toch

  @Paulus
  Ze gooit het zelf de publiciteit in. Ik hoef het ook niet te weten!! waarom dat zij denkt dat ze VET is.. En “zieke geest”? Als je tegenwoordig de waarheid zeg… dan gaat iedereen huilen. (rubbere tegel generatie)
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Zie (99% vrouwen) Obesitas klagende (U?) mensen, die ALTIJD de schuld bij een ander leggen.. bijna kinderlijk.
  GROW UP!

 72. Joop55

  Ze is inderdaad niet dun te noemen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.