Telegraaf vist Henk Kamp op: ‘Baudet? Geen klik mee!’

De Telegraaf haalt vandaag op de voorpagina een oude bekende van stal: niemand minder dan VVD’er Henk Kamp, die van 2002 tot 2017 jarenlang verschillende ministeries heeft geleid. Hij kijkt in de krant voor het eerst terug op zijn 23 jaar in de landelijke politiek. “Aan De Telegraaf geeft hij het eerste interview sinds zijn afscheid in 2017“, klinkt het. De krant pakt uit met de strenge kop ‘Immigratie is ons overkomen’ én trakteert de lezer op een sneer aan het adres van Thierry Baudet.

De krant wijst Henk erop dat de concurrentie voor de VVD op rechts is toegenomen met naast de PVV nu ook Forum voor Democratie. Als die drie partijen straks een meerderheid behalen, moeten ze dan samen gaan regeren? “Nee. Ik heb geen goede herinneringen aan de samenwerking met de PVV ten tijde van het eerste kabinet-Rutte.”

En regeren met Thierry Baudet dan? “Ik heb geen klik met hem. Hij heeft een hele goede uitslag behaald met de provinciale verkiezingen en ik heb toen heel intensief geluisterd naar het verhaal wat hij hield, met die boreale overwegingen.”

Wat je bij zowel hem als bij Wilders ziet, is dat ze over immigratie-onrust uitgesproken opvattingen hebben. Maar ik heb niet het idee dat ze daar dan vervolgens wat mee kunnen doen in het overheidsbestuur, om een constructieve bijdrage te leveren. Ik heb het gevoel dat het met Forum nog moeilijker zou worden dan met de PVV.

Het interview van sterjournalist Wouter de Winther met Henk Kamp kunt u lezen op de website van De Telegraaf.

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen