Mischa Blok: ‘Nicolette van Dam tenenkrommend’

Mischa Blok, die zorgt voor de Aziatische noot in het racismedebat, ergert zich enorm aan het filmpje waarin Nicolette van Dam in het Chinees tegen een chefkok met een Aziatisch uiterlijk loopt te blèren. Dat geeft ze aan op Twitter. De Tokkie in Nicolette vond het geestig om in het Chinees ‘ik hou van jou’ te roepen tegen de kok, maar die begreep er helemaal geen hout van. Hij gaf geen kik, waarop Nicolette riep: “Hoor je niet wat ik tegen je zeg?!??! Je spreekt toch Chinees!!!!!

Heel flauw, vindt Mischa. “‘Hoor je niet wat ik tegen je zeg? JE SPREEKT TOCH CHINEES!’ Te-nen-krom-mend, dit.

Ook komediant Howard Komproe hekelt het gedrag van deze influencer. “Dit gedrag, precies dit gedrag…“, zegt hij.

Opiniemaker Stella Bergsma vindt het ook nogal asociaal. “Goeie God echt!

Veel mensen vinden Nicolette hier niet zo zeer racistisch, maar zij ergeren zich meer aan de toon die zij aanslaat tegen bedienend personeel. Dat gecombineerd met haar enorm gemaakte leven leidt tot een giftige cocktail.

Rechtse media springen overigens in de bres voor Nicolette. “Ach hemeltje. Het is nu dus racistisch om iemand in ‘zijn eigen taal’ proberen aan te spreken. Mensen, zullen we hiermee ophouden 他媽的 “, zegt Jan Roos.

En The Post Online: “Nicolette van Dam heeft ballen en ruggengraat, bukt en knielt niet voor achterlijk ophefgedram. Waarvoor H U L D E !

Lees ook: Nicolette van Dam misdraagt zich tegen ‘Chinese’ kok (gisteren)

Foto: YouTube, AvroTros

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen