Akwasi blijft excuses weigeren, boos op ‘rechtse media’

Geplaatst op za 08 aug 2020 om 9:15

Rapper Akwasi duikt weer eens op in de media. Hij staat dit weekend met een uitgebreid interview in Het Parool en ook daarin wordt zijn polariserende rol in het racismedebat weer aangestipt. Hij wil nog steeds geen sorry zeggen voor zijn geweldsaankondiging tegen Zwarte Piet. “Mijn vader vond wel dat ik excuses moest maken, maar hij komt uit een tijd waarin je werkte voor een baas en je plaats wist. Ik ben mijn eigen baas en zeg wat ik wil. Niemand kan mij ontslaan, als je niet uitkijkt ontsla ik jou.

Akwasi riep dat als hij in november een Zwarte Piet ziet, hij die op het gezicht zal trappen. Hij begrijpt de ophef daarover niet zo. “Op de dag zelf was er niets aan de hand, de dagen erna ook niet. Pas later in de week, toen allerlei rechtse media ermee aan de haal gingen, ging het mis. Daarvoor was er alleen lof, respect en bewondering.

Veel mensen spugen Akwasi tegenwoordig uit. “Ik heb nooit een blad voor de mond genomen, droeg altijd al het hart op de tong. Alleen heb ik op de Dam iets gezegd dat blijkbaar zo recht voor zijn raap was dat mensen er heel oncomfortabel van worden. Ik ben bedreigd, ja.”

De artiest leeft gewoon verder zoals hij altijd deed. “Het gaat ook niet om mij, weet je. Er is niks mis met mij, er is wat mis met Nederland.”

Wilders

PVV-leider Geert Wilders keerde zich fel tegen Akwasi. “Waar zijn de voorgedrukte aangifteformulieren? Waar is de boosheid van Rutte? Of meten we met twee maten met een dubbele moraal, premier? Over discriminatie gesproken…

Wat vindt Akwasi daarvan? Hij zegt: “Haha… Hij had het in datzelfde racismedebat ook over mij. Ik voel me niet geroepen daar op te reageren. Dat zou een verspilling van woorden zijn, ik sta erboven. Iemand moet de volwassene zijn.

Hij is meer van politici als Sylvana Simons. “Ik ken haar persoonlijk, ja. Kenden maar meer mensen haar echt. Ze is een supersympathiek mens.

Het Parool-interview met Akwasi kunt u hier lezen.

Foto: NPO
175 Reacties op “Akwasi blijft excuses weigeren, boos op ‘rechtse media’”


 1. Margriet

  Helder.

 2. Saskia

  Groot gelijk.

  Beide kampen (zwarte piet) hebben gelijk of ongelijk.

 3. Psycho

  Alle andere zijn gek, ik niet

 4. Gerda

  J kunt er beter maar niks van zeggen..Akwasi is in mijn ogen een zeer onsympathieke gekleurde mens, gelukkig ken ik enorm veel normale en lieve mede Nederlanders met een kleurtje en zonder kleurtje…

 5. rooie Rinus

  Rappers die iets vinden, meer is t niet.

 6. Jahl

  De arrogantie is echt stuitend. Als iemand voor verdeeldheid zorgt is hij het wel.

 7. Gerda

  Precies…Al die lieve mensen, die zoveel geld bijeen hebben gebracht voor de weduwe van de Pool die omkwam toen hij kinderen wilde redden..Al die lieve mensen die zich nu inzetten voor Libanon..Akwasi jij bent niemand

 8. X

  Dacht dat we van hem af waren. Geen aandacht aan schenken.

 9. WEST*

  weet je zeker dat het z. P niet is

 10. X

  Gerda, geheel mee eens.

 11. Max

  Enge man……en door!

 12. WEST*

  Als ik hem tegen zou komen, sla ik met een fles Bokma even op dat zwarte koppeke

 13. Janus

  loser!

 14. Marc

  Adwaasi!

 15. Brian

  De Sanderquote verdediging: er was op de dag zelf niets aan de hand en toen ging de rechtse media ermee aan de haal. Dat is kennelijk de formule waarmee al dit soort domlinks gedrag afgedekt moet worden.

 16. Uuuh

  De tragiek is, woordkunstenaar Akwasi IS een zwarte piet alleen zijn cadeautjes zijn woordjes……

 17. Huismaker

  Zoals het mediakartel die man omarmt, kan hij doen wat hij wil.
  Hij is een Marxist, die onze westerse samenleving kapot wil maken.

 18. Daantje

  Waarom krijgt deze haardroger toch steeds een podium??? Is er al aangifte tegen hem gedaan?

 19. Minder of Mirjam

  Ik vind Akwasi een enge, arrogante kwibus.

 20. Bart

  Er is iets mis met Nederland volgens Akwasi. Nou jongen wat doe je dan nog hier?
  Deze man moet worden opgepakt en worden vastgezet wegens opruiing en haatzaaien. Daar bovenop een lange behandeling in een psychiatrische kliniek. Het liefst beide ergens in Afrika want laten we a.u.b. geen geld meer aan deze jongen verspillen. Deze man mag God op zijn blote knieën bedanken dat hij hier is geboren. Helaas moet al het bovenstaande gebeuren want deze jongen is een gevaar voor Nederland en de mensheid.

 21. Gerda

  Mensen in een kwaad daglicht zetten, dat wil hij..Nou alle dwaasheid op een stokje. Ik ben weer eens heel trots op Nederland

 22. Kwebbeldick

  Mmmm, speculaas en taai-taai. Echt super lekker.

 23. Petra Bloembak

  @WEST het ouwe ben je er weer Bokma is voor oude zuipschuiten – ja en de discussie over deze man heeft weinig zin dit is geen verzoener maar een amokmaker altijd bereid een stapje verder te gaan – geen podium geven.

 24. Hansworst

  Al die mensen die roepen dat het hier zo slecht is… ga dan naar een plek waar het beter geregeld is… maar ik heb heel wat landen in de wereld gezien…en Nederland is wel 1 van de betere.. snap al dat klagen niet…

 25. Mark2

  Zo sympathiek als ik hem in expeditie Robinson vond… hij daalt steeds verder… hoe mooi en makkelijk zou het zijn geweest om na een tijdje te zeggen: de woorden waren hard… in een opwelling.. dat had ik anders kunnen zeggen.. een slim iemand zou weten dat je daar meer mee bereikt dan met zijn opstelling nu!

 26. B

  Kan altijd beter maar over het algemeen maken enkele donkere mede burgers alles een graadje erger . Ze blijven hangen in hun verre voorouders terwijl ze beter in het nu kunnen leven . Ik ben niet verantwoordelijk wat eventuele voorouders van mij hebben uitgespookt . Ze praten niet over de voorouders van Akwasi die in de slaven handel een bedenkelijke rol hebben gespeeld maar dan word het heel ongemakkelijk voor ze. Jammer dat ze over de kop slaan en dergelijke bedreigende taal uitslaan want daar bereik je het tegengestelde mee.

 27. Curryworst

  ’t Is en blijft een Afri kaan.
  Altijd ellende.

 28. X

  Zijn makker Typhoon had deze week 4000 kijkers.
  Blijkt wel dat Nederland totaal niet op deze figuren zit te wachten, zowel zwart wit of welke autochtoon als allochtoon dan ook
  Arrogante lul Akwasi. Tijd niks gehoord, aub zo houden.

 29. Piet Pannelap

  Zet die joker op een roeiboot naar Afrika.

 30. IngridHenk

  Jammer dat zo een persoon de behandeling van het antidiscriminatie vraagstuk in Nederland verziekt. Ik zou zeggen: zet je trots opzij, denk aan de zaak waar wij aan werken, je was te ver geweest met je emoties, geef toe en bied je excuses aan. Je weet zelf best wel hoe het zit.
  En als je Sylvana een “supersympathieke mens” vindt, dan ben je voor mij definitief niet goed snik. Sylvana kan niet zonder aandacht, bij Denk zag zij geen mogelijkheid, met haar huidskleur ziet zij mogelijkheden in het onderwerp rassendiscriminatie en kan daarmee op het voorgrond te treden, nu is rassendiscriminatie haar core-business en als er weinig business is, dan creeert zij wel die wel.
  Wilfred Gennee zei het heel treffend tegen Sylvana: “Mensen vinden jou irritant”

 31. Annoniemus

  AKWASI zegt , “met mij is niks mis , er is wat mis met Nederland ” vandaag nog op het vliegtuig zetten deze bruine fuhrer , naar het perfecte beloofde land Ghana!!!

 32. Albert Verlinken

  Zoveel tijd genomen om na te kunnen denken en dan is dit het resultaat. Ik snap nu waarom iedereen bij Expeditie Robinson hen wouden lozen. #verpesthetvoorderest #eikel #doejedezaakgeengoedmee #looser

 33. Pàkme van Agteren

  Ik word echt gek van dat Linkse gejank hier in Nederland. Ga je hard maken voor politieke hervorming in Libanon, of strijd voor betere leefomstandigheden in Afrika of zo als je per se de activist wil uithangen. Mensen zoals Akwasi hebben geen idee wat echte onderdrukking is.

 34. Jaime

  Ook hoofddoekvolk komt hier verrijkt zich, maar zal nooit iets positiefs zeggen over NL. Hoofddoekvolk fiets op driewielers, kunnen niet fietsen dus maken potjes gemeente leeg

 35. Jannes

  Deze man is totaal de weg kwijt. Geen podium meer geven en ons bezig houden met echte belangrijke zaken.Familie deed aan slavenhandel. Is zelf man in bonus, krijgt alle kansen. Laat hij anders hier maar we gaan. Heb er al te veel woorden aan vuil gemaakt. Een fijn en zonnig weekend gewenst aan allen die er net zo over denken. Groet Jannes

 36. Gerda

  Ik zag afgelopen week een conflict tussen een gekleurde vrouw en haar ‘witte’ buurman op tv. En betrapte mezelf erop, dat ik zat te wachten op opmerkingen, dat alles gebaseerd zou zijn op racisme. Dat heeft men bereikt met BLM…Zo wil ik en niemand denken. De polarisatie moet snel weer verdwijnen…Nederland zit zo helemaal niet in elkaar…

 37. Theus

  Respect, applaus en bewondering, voor zo’n type, laat me niet lachen, ik heb ook altijd voor een baas gewerkt, niets mis mee, wat een gek

 38. X

  Huismaker, marxisme is heel wat anders. Dit is slachtofferrol in het kwadraat. Ik zeur toch ook niet over mijn oma die het mes op de keel werd gezet door de Nazis, omdat ze joden onderdak gaf.
  Akwasi moet heel rap uit de media met zijn gejank en bovenal arrogantie.

 39. Trudy

  Wat een vreselijk nare arrogante man. Bah!!

 40. Master Beer

  Gevalletje stoeprand happen die Akwasi.

 41. ome H

  Hij praat Nederlands, is dat ook cultural appropriation?

 42. Karin

  Akwasi is een geprivileerd persoon en vertegenwoordigd niet de gewone kleurling in het land en zou dus ook niet voor ze moeten spreken.

 43. Wachter

  De tijd dat je werkte voor een baas bestaat nog steeds mijnheer Akwasi.
  Maar dat begrijpt die arrogante kwal kennelijk niet, wat een dombo.

 44. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Akwasi is in de positie om dit doort dingen te zeggen (in de media), mensen te ontslaan, en dingen te doen die hij leuk vindt; hij is geprivileert tot op het bot. Er zijn Nederlanders van alle soorten en maten die dit niet kunnen…

  Dus Akwasi: shut the fuck up!

 45. Mappy

  Is die vent nog steeds in Nederland.
  De IND moet hem gewoon terugsturen naar Afrika als hij zich niet aanpast.
  Er is niks mis met mij, er is wat mis met Nederland.” Ja ga dan toch weg flip fluitketel, woordkunstenaar

 46. Paul

  “Ben je wel eens in Ghana geweest? Nee? Ga erheen, het is er heel tof.”(Akwasi)
  https://www.ijmnl.org/stories/ijm-strijdt-samen-met-eva-en-eo-metterdaad-tegen-kindslavernij-in-ghana

 47. Gerda

  De manager is zeker ook ontslagen, want hij had een media verbod..

 48. ruben

  akwasi

  je weet niet hoe ik mijn werk moest doen bij parool

  jan zegt als je niet doet wat ik zeg moet je een andere baan zoeken

  ik heb de beste weggestuurd

  frits zei ik hoopte dat ik 5 sitals in dienst had.

  aan alle medewerkers in nederland

  als je baas tegen je zegt

  je wordt ontslagen

  laat het als een bom vallen binnen je bedrijf

  laat alle collega’s het direct weten

  houw het niet geheim.

  Mijn ex collega’s zijn boos op mij

  want als ze hadden geweten dat ik wordt ontslagen vanwege een raambordeel vergunning

  gingen ze met me mee naar de rechter.

 49. MM

  Weten we zeker dat dit Akwazig is en niet het hulpje van de Sint

 50. ton

  Waar zijn die burgemeesters met hun voorbedrukte aangifteformulieren?

 51. Albert Heijn

  Jongens en meisjes, de pepernoten zijn in de aanbieding, hamstereeee!!!!!

 52. Huib

  Hij denkt alles te mogen roepen. Wie het er niet mee eens is noemt hij een rascist.

 53. Haasje

  NEGEREN…..die hap.
  What’s in a word?

 54. Joe Banana

  Te veel aandacht voor deze non-valeur.

 55. Roel Veltmeijer

  Hij denkt alles te kunnen zeggen en te kunnen roepen. Als je het niet met hem eens bent trekt hij de racismekaart. Bah bah bah, wat een wal-ge-lijk mannetje.

 56. IK DE GROOTE AKWASI

  JULLIE NEDERLANDERS ZIJN EEN GESTOORD VOLK WIJ GEKLEURDE MENSEN ALLES OVER HIER IN NEDERLAND .DUS OPROTTEN ALLEMAAL .WIJ ZIJN HET VOLK VAN HT BELOOFDE LAND

 57. ikweethetbeter

  Geef die gek geen podium meer !!!!!!!!!

 58. Etienne

  Mooie Zwarte Piet foto, kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

 59. Cees

  ,,Mijn ouders komen uit Ghana We zijn Ashanti, de stam uit het zuiden van Ghana. Ben je wel eens in Ghana geweest? Nee? Ga erheen, het is er heel tof. Ik was er in februari van dit jaar nog om twee videoclips te schieten. Dat was een ­fijne productie. Mensen in Ghana zijn gastvrij en open. Ik spreek Twi. Mijn Nederlands is iets beter, maar ik kan me goed verstaanbaar maken in het Twi en begrijp ook alles. Thuis spraken we het altijd.” Nou wat let je nog?

 60. Ik arie ben een goedzak

  Wat wil je nou zeggen cees. Je had er moeten blijven

 61. Jan

  Liever een rasist dan iemand die opzet voor geweld.

  Als straks in november of december een zwarte piet mishandelt wordt. Wordt dan eindelijk deze man opgepakt. Ja daar is het wachten op.

  Wat zijn wij ziek in Nederland door opdringerheid, zwarte piet, vega, discriminatie, enz. We zijn toch een vrij land.

 62. Rotterdammer

  HUFTER! een ander woord heb ik niet voor die eikel… enkele reis Ghana svp, al genoeg nonvaleurs in dit land.

 63. Anti-racist

  Logisch want hij is volgens het objectieve volk net als S. S. en S. S. neplinks en racistisch. Vertegenwoordigers ervan zijn dom en hebben een plank voor hun kop. Terwijl rechtse mensen ondanks dat ze geen pijnlijke opmerkingen maken helaas meestal wel excuses maken.

 64. Henk

  Jammer zo`n kritiekloos interview en dan ook nog een artikel over menstruatie. De afgelopen maanden is het niveau van Het Parool flink gezakt.

 65. maatje te groot

  Versterkt de mening van normaal denkende mensen over die achterlijke BLM figuren Ga zo door Akwasi. Je bezorgt je volgelingen hiermee een steeds slechtere naam.

 66. X

  Inderdaad want ECHT linkse mensen kunnen dit niet waarderen.
  En ECHT rechtse mensen ook niet schat ik zo in.
  Dit is geen links/rechts discussie. Dit is gezeik gezeur gedram.
  Groeten van een SP-stemmer.

 67. Peter

  Oke Akwasi, jij mag alles zeggen. Dus wij ik bedoel gewone Nederlanders, wit bruin zwart, geel maakt niet uit welke kleur of afkomst mogen ook alles zeggen dus wat in het verleden gebeurt is kunnen we niet uitwissen het is ons verleden, en raar ik ben er trots op, we zijn geworden wat we zijn. Ik wil niks goed praten maar daardoor kunnen we wel zeggen wat we willen dus Akwasi accepteren hoort daar ook bij en als je dat niet wilt ga dan terug naar je geboorte land, de taal komt wel goed, maar begrijp dat alles wat je hebt aan ons te danken hebt

 68. Ome Cor

  Och och, daar heb je dat zwarte jochie met die meisjes-stem ook weer. Nou pleit hij voor oprichting van de PVMVK (partij voor mensen van kleur) en ziet hij wel iets in die andere oproerkraaister SS (van Bij1). Ik zie het al voor me in de 2e kamer: de PVMVK, de PVDD, de PvdT (oftewel duo Henk&Henk), de PVV, de FVD-feuten/balletjes en last but not least de Erdogan-kudde schapen ……………. wat een armoede.
  En Akwasi, wat jij vindt……….. interesseert werkend en weldenkend Nederland geen ene rotmoer, is dat duidelijk? En nou ophoepelen en gauw een beetje. Hou jij je maar bezig met plaatjes maken voor kleuters of ga ontwikkelingswerk doen bij je broeders in het land van je voorvaderen.

 69. X

  Henk, volkomen mee eens. Waardeloos interview.

 70. Ikstaop

  Deze man haalt nu onderste uit kan, weet dat ie met alle uitspraken wegkomt. Wij laten ons nu beledigen en alles zeggen. Wat zijn wij fout, schaam je nl en nlers. Ik sta op. Omgekeerde rascisme discriminatie

 71. Michael

  Ik walg van deze man. Niet om zijn huidskleur maar om zijn zwarte innerlijk.

 72. Teuntje

  AKWardie blijft een engerd zonder hersens

 73. Harley Davidson riders

  Akwasi,we weten waar je woont onze motor vrienden komen wel even langs voor een gezellig praatje en een bakje zwarte koffie

 74. Toon

  Het leven is toch zo goed waar hij van Daan komt ga mooi terug voor u een feest en voor ons een nog groter feest veel plezier daar en je mag er nog een mee nemen is gewoon top als je dat zou doen

 75. Anti-racist

  @Peter 11.35
  Hoezo geel, zwart en en wit? In Afrika is zwart en in Azië is geel geen huidskleur. Goede kans dat je in elkaar geslagen wordt als je daar die racistische woorden gebruikt. Zij zijn net als blanken bruin.

 76. Hulppiet

  Die krijgt geen pepernoten dit jaar

 77. Wow !

  @Michael ben het helemaal met je eens.Kan deze man zijn kop niet meer zien.

 78. William Raaf

  Wanneer wordt deze gewelddadige racistische fascist in het cachot gegooid of is het tegenwoordig legaal om de gezichten van kinderen met geschminkte snoetjes in puin te trappen ?
  De corrupte justitie is een volstrekt lachertje. Lustmoordenaars mogen vrij rond lopen, racisten mogen op de Dam oproepen om mensen in puin te trappen maar o wee wanneer je een mening hebt. Dan komt de 1984-Thought Police in actie. Sick b*stards !

  De MSM en bovenal de verrotte anti-Westerse StaatsHaatmedia speelde een centrale rol in de aanval op de NLse cultuur. Zonder de Staatsmedia hadden we helemaal geen ‘Zwarte Piet’ discussie.
  Tijd dat we deze polariserende Orwelliaanse Zwijnen van de subsidietiet aftrekken en de Staatsmedia opheffen/privatiseren.

 79. Simon Dekker

  Akwasi is de zelfvervullende stereotype van een boze zwarte man.

  FUCK, HEM. Echt waar.

 80. HadieDave

  “Mijn vader vond wel dat ik excuses moest maken, maar hij komt uit een tijd waarin je werkte voor een baas en je plaats wist. Ik ben mijn eigen baas en zeg wat ik wil. Niemand kan mij ontslaan, als je niet uitkijkt ontsla ik jou.“

  Wij zijn ook eigen baas en wij bepalen zelf of Zwarte Piet blijft, en niet jij.

 81. X

  William Raaf onderhand word je wel saai met Orwell, staatsomroep enzovoort.
  By the way, Orwelliaanse zwijnen…let me guess..Animal Farm?
  Beetje intelligent lopen doen. Amateur.

 82. Chelsey

  Voor straf moet haatprediker Akwasi O. maar met het touw stevig om de voetjes heen meegesleurd gaan worden naar een ervaren schoorsteenveger die hem als veegkogel kan gaan inzetten gedurende de jaarlijkse veegronde op de grachtengordel in Amsterdam?! Misschien dat dan het begrip roetveegpiet eindelijk goed kan gaan doordringen bij deze achterlijke Zwarte kanarie piet die overduidelijk iets teveel “valse” noten op zijn zang heeft!

 83. Joop Viro

  Wie is die gast?

  Lijkt op zwarte P*et!!!

 84. Sapperdeflap zeg!

  @HadieDave, ZP mag van mij ook zwart blijven, maar als er alternatieven zijn, en het Sinterklaasfeest net zo mooi blijft, mag hij van mij en vele andere Nederlanders gerust wit blijven of een ander kleurtje krijgen. Het is niet te begrijpen dat zoveel ‘volwassen’ mensen zich druk maken over de invulling van een kinderfeest. Ik Gelukkig bepalen lokale overheden hoe Piet er uit ziet. Ik moet er niet aan denken dat er ooit een wet komt die bepaalt dat Piet zwart MOET zijn, zoals haatmens Martin Bosma dat enkele jaren geleden heeft voorgesteld. Ik zou kiezen voor een wet die demonstraties van voor- en tegenstanders van Zwarte Piet toestaan, zolang deze op enkele kilometers van de intocht van St Nicolaas plaats vinden.

 85. Pegode

  Een partij voor de dieren is VELE MALEN BELANGRIJKER dan een partij die een damkrijser met uitpuil ogen eist!

 86. Anti-racist

  @Sapperdeflap
  Als Pieten wit zijn dan zijn ze witgeschminkt, net als clows. Dus heb je dan racistische whitefaces. Roetveegpieten zijn blank dus racistisch omdat donkere mensen deze Piet niet mogen spelen.
  Pieten kunnen daarom beter zwart zijn, want dan kan iedereen die spelen. Bovendien is zwart geen huidskleur en clowns zijn negatief stereotyperend dus racistisch en Zwarte Pieten zijn positief stereotyperend dus anti-racistisch als je er wel een Afrikaan in ziet.

 87. Yuwan

  Akwasi het gaat ook om de toon en als je zo boos wordt op de dam dan gaat het daarna alleen over jouw, maar dit lok je toch zelf uit? Neem eens verantwoordelijkheid voor je acties.

 88. Annelies van Voorst tot Achteren

  Er is wat mis in Nederland… dan ga je toch in Ghana wonen en om aandacht schreeuwen om al het leed.

 89. Yuwan

  Haha… Hij had het in datzelfde racismedebat ook over mij. Ik voel me niet geroepen daar op te reageren. Dat zou een verspilling van woorden zijn, ik sta erboven. Iemand moet de volwassene zijn.”

  Eerst zeggen ik reageer niet en dan toch weer een steek uitdelen. Akwasi’s logica is om moe van te worden.

 90. HBaz

  Hier speelt een autoriteitsconflict.

 91. Sip

  Waarom schenken we nog aandacht aan deze man.

 92. Elevator

  Niet meer naar een optreden van deze man gaan !

 93. Momo

  Hij bedreigt mensen, maar er is iets mis met de rest van Nederland. Tuurlijk, jongen…

 94. Ongedierte bestrijder

  Heb net alle ratten vallen opgeborgen.
  Kan ze weer uit de kast halen.
  Het is wel een hardnekkige plaag .

 95. Yogi bear

  KOMKOMMERTIJD!!!

 96. Mo

  Het is toch zo dat gekleurde mensen waar ze ook vandaan komen 80%ervan zich gediscrimineerd voelen en vaak ten onrechte ik maak het dagelijks mee dat ze zich niet bij de Nederlanders willen voegen gaat het nu om een feestje of Bingo of een vergadering ze zullen geen plaats nemen naast de blanke Nederlanders “” nee lekker knus”” bij elkaar
  En tegen Akwasi wil ik zeggen zwarte Piet incl. SINT is een kinderfeestje en dat wil jij verzieken denk eraan toen je klein was en nog een ding als het zo goed is in Ghana en zo mooi waarom ga je daar niet een mooi huis nemen en er wonen het is vast goedkoper dan in NL. Hier wel je geld verdienen een de rijke bink uithangen houd mij te goede ik gun je allesgoede maar houd op om NL onderuit te halen en te beledigen jij hebt alles aan NL te danken want Waarom zijn je ouders hier gekomen om hun kinderen een betere en hoede kans te geven om wat te berijken
  En als jij een goede zoon zal zijn zal na
  je Ouders luisteren en je welgemeende excuus aan Nederland aanbieden

 97. Momo

  @Sapperdeflap zeg!

  Het is inderdaad niet te begrijpen dat er “volwassen” mensen zijn die zich beledigd voelen en pijn hebben vanwege de zwarte kleur van een sprookjesfiguur en vervolgens mensen gaan bedreigen en gaan eisen dat ze het Sinterklaasfeest op HUN manier vieren.

  Het is ook niet te begrijpen dat je dan klaagt over een Boskamp die als reactie op zulk fascisme een wet voorstelt die de vrijheid van meningsuiting beschermt.

 98. Bep

  Boycotten!Hij zegt niets zinnigs, hele boze man.Sylvana is een boze vrouw.

  Gregory Sedoc is leuk en Simone Weimans.Hoger IQ , kunnen normaal denken en praten, naar hen luister ik graag.

 99. Sjoerd

  Konform Akwasi wil ik een partij van alleen blanke mensen in de tweede kamer

 100. Mevrouw van ter Vis

  Waarom gaat Akwasi niet in Ghana wonen als hij Nederland en Nederlanders zo vreselijk vindt? Zou hij daar ook subsidies ontvangen om hier in vastgoed te Weesp te investeren? Natuurlijk kan dat niet van zijn rap-inkomsten komen, niemand kent of koopt zijn muziek, hij is slechts bekend door Zwarte Piet. Ik vind hem een erg brutale figuur. Jammer dat hij regelmatig in de belangstelling staat, al die negativiteit. Hij denkt alleen aan subsidies en ander geld.

 101. Momo

  Ik bedoel natuurlijk Bosma. Ach ja, voetbal is weer begonnen!

 102. J

  Akwasi als het je hier niet aanstaat moet je oprotten
  Als je niet uit jezelf gaat hoop ik dat ze je een handje helpen.
  Je wilt een partij oprichten voor donkere mensen , ik kan een hand vol landen opnoemen waar donkere mensen het land regeren ze maken er bijna allemaal een zootje van.
  Ga terug maar je eigen land en trek daar je bek open.
  Nee dat durft hij niet, Nederland is te soft.
  Bij scheveningen over de grens zetten met gasten zoals jij

 103. Papegaai

  Akwasi mensen die niet normaal kunnen praten , gaan rappen
  Mijn papegaai kan ook praten ,ik bedoel rappen

 104. WEST* de echte

  Ik begin een partij met gele parkieten in de kamer.

 105. Ik ben Akwasi en ik rap graag

  Akwasikmaar bij moederrrrrrr thuis (in Ghana) gebleeheeven …………Akwasikmaar met jou niet meegegaan (naar Nederland)

 106. Diederik van der Mist

  Akwasie: ik vind jou een hele grote p e ni s.
  ‘Sylvana is supersympathiek’, zeg je. Maar dat geloof ik graag hoor, dat ze supersympathiek is al jij en je maatjes bij haar zijn en jullie praten over hoe slecht jullie het hebben en hoe vréselijk rascistisch die Nederlanders zijn. Vanzelfsprekend is Sylvana dan supersympathiek.
  Waren haar voorouders kennissen van jouw voorouders, zal dat het zijn?
  Akwasie, ik ga jou wat vertellen, man: ik vind Sylvana een ongelooflijk naar, vervelend, arrogant, betweterend, en VOORAL een rascistisch eng mens. Jij, met je mooie praatjes over gelijkheid en dat mensen met elkaar in gesprek moeten gaan, luister eens naar mij dan: Sylvana is niet supersympathiek, ze is bah. Begrijp je dat woord, Akwasie, bah? Sylvana is bah, heel erg bah.
  Probeer ook niet zelf sympathiek over te komen want dat gaat je niet lukken. Verander je onderwerpen en toon van je gesprekken, zolang je nog steeds in de media komt, in plaats van dat domme gezwets over 300 jaar geleden. Toon jezelf een echte vent en ga lekker activistisch doen in landen waar nú slavernij is, durf je dat, Akwasie? Of wil je alleen mensen in hun gezicht trappen, in Nederland wel te verstaan? Als jij moderne slavernij aanpakt vind ik je een vent. Voor nu; lafaard met een grote muil, meer niet. Ik heb absoluut geen greintje respect voor jou óf Sylvana. Jullie bereiken mij niet.

 107. M

  Heerlijk vaar maar uit tegen dat dom rechtse volk, het word echt eens tijd dat links aan de macht komt. Wees nu eerlijk wat heeft ongeveer 10 jaar rechts opgeleverd, helemaal niets.

 108. Mark

  Er wordt hier al gezegd, geen aandacht aan besteden, maar ondertussen zitten we alweer boven de 100 reacties. Awkwardsi krijgt er alleen maar een harde plasser van.

 109. Wraak op de Holocaust

  Deze zwarte afrikaan doet zijn werk goed. F@CK alle racisten, antisemieten, Noord-Afrikanen en Russen op dit planeet!!!!

 110. Ome Cor

  Als straks in November of December ook maar 1 Zwarte Piet wordt belaagd, is het land te klein, jochie. De aanstichter is bekend en wordt eindelijk passend gestraft.
  Let op: dit is geen oproep tot of zo. Ik heb slechts een aantal woorden opgezocht en die in willekeurige volgorde hier neergezet. Ik ben een groot woordkunstenaar en denk er over na om daar mijn centjes mee te gaan verdienen.

 111. Teun-Arie van der Geelen-Coppens

  In Suriname wordt akwasi als een randdebiel gezien.

  Een paar jaar geleden was er in Suriname een Ashanti-koning op bezoek, daar waren de nazaten van de slaven in Suriname niet zo blij mee.
  Ashanti waren de handelaars in slaven. Zelfs Akwasie heeft dat gezegd. Hij stamt er zelf vanaf. Zolas de meeste Ghanezen in Nederland.

  In dit interview gaat hij dat opeens doodleuk ontkennen dat Ashanti in slaven handelden!
  Hij is echt gestoord.

 112. Corry Jankbal

  Indien organisaties deze zichzelf chronisch in de slachtofferrol wentelende klaagneger niet meer zouden inhuren, zijn we snel van hem verlost.
  Misschien is er op 5 december nog een baantje voor hem te regelen.

 113. Israëliet

  F@CK alle racisten, antisemieten, Noord-Afrikanen, Europeanen en Russen op dit planeet!!!! image a world without these people.

 114. Jos

  Akwasi is een gevaarlijk haatzaaier.

  Reactie op onzin artikel in het Parool van deze zeurpiet:

  https://joop.bnnvara.nl/opinies/een-leesadvies-voor-akwasi

 115. Mappy

  Ik was zover dat ik vond dat zwarte Piet ook een andere kleur mocht hebben. Maar door dit soort wil ik dat hij pikzwart blijft

 116. Akwasi

  Ikke ga parij opsetten. Die gaat het de Negeroide Joint

 117. Akwasi

  Ikke ga parij opsetten. Die gaat het de Negroide Joint

 118. Akwasi

  Ikke ga parij opsetten. Die gaat hete; de Negroide Joint

 119. M

  Sylvana Simons, weldenkend Nederland moet kotsen van dat wijf. Wandelend stuk dedain is het.

 120. Jewish4life

  @Mappy, mietje!
  Je bent zeker Europeaan of arabier??

 121. Piet

  Idioot is het en een geweldsoproeper en nog dom ook. Als het allemaal zo erg hier is gewoon vertrekken niemand houd je tegen hoor. Ik lach mij iedere keer weer rot om dergelijke roeptoeters.
  Heeft vast een vreselijke jeugd gehad.

 122. Derrick

  Vindt het een psychopathisch aangelegde jongen. Als je alles wat hij heeft uitgekraamd bij elkaar legt.

 123. Bloemen hal

  Maak er een bloempot van.
  Zet Akwasi op de kop en druk hem een cactus in de reet

 124. Pettie Fart

  Deze man zit volgens mij zwaar aan de drank en drugs.

 125. Robert

  Laat akwasi zijn mond houden en ophouden met blanken te discrimineren.

  Black and white lives matter

 126. Hillywoodster

  Als ik iemand liever op TV wil zien tussen Sander van OP1 of de heer die in het artikel hierboven beschreven wordt dan is het wel de heer Sander. Beiden worden bekritiseerd maar alleen bij Sander vind ik de kritiek niet terecht.

  Ik hoop dat als mensen deze twee voorbeelden gaan vergelijken dat ze er dan achter komen dat Sander niets verkeerd gedaan heeft.

 127. Peter de Konings

  Ik heb het niet vaak maar bij opmerkingen van deze man komt een onrechtvaardigs gevoel naar boven. Wijzen maar niet de vinger op goede plek
  leggen, niet verbinden maar blijven stoken. Dat klopt niet en voelt niet goed. Dit is géén integere man.

 128. Ik

  🤢🤮kotsmisselijk van die gast.
  Was het maar weer net als vroeger. Ik of mijn (groot)ouders hadden geen enkele slaaf maar een heerlijk leven met gewoon zwarte piet en sinterklaas. Compleet met moorkoppen en negerzoenen. Gewoon gezellig!!

 129. Akwasi

  @Hillywoodster
  Dit is racisme! Ik vind Alexia ook de lekkerste.

 130. iemand

  De westerse cultuur is het beste wat alle mensen in de wereld is overkomen. Je mag zeggen wat je wilt, worden wat je wilt, leven in vrijheid. Nergens hebben de moslims het zo goed als in het Westen. Mogen eigen scholen bouwen, mogen moskee’s bouwen, eigen zwem uurtjes eigenlijk alles wat ze in land van herkomst niet mogen. Geld voor alle allochtonen maar je moet er wel voor werken en niet zeiken de hele dag hoe slecht het hier is. Zwarte mensen die zich net als de autochtonen inzetten en uit het slachtoffer rol stappen bereiken net zoveel als autochtonen. Lukt het niet dan heb je het te wijten aan je gedrag. Sylvana Simons heeft toch ook best een succes volle carriere opgebouwd in dit vreselijke racistische land. Hadden al deze mensen maar een grote bek in land van herkomst dan was er daar misschien nu ook vooruitgang. Nee in het land waar ze van alle dingen voorzien worden daar gaan ze lopen zeiken hoe slecht wij zijn. Nou ik heb er genoeg van alleen mislukkelingen klagen.

 131. Hipster

  Blijf deze gekke randdebiel lekker een podium geven !!

 132. Ex pvv'er de factor moslim nu

  @iemand, waarom heb je het nu over moslims terwijl Akwasi een christen is?

 133. Sapperdeflap zeg!

  Akwasi zijn uitspraak was onverstandig en ongenuanceerd. Van een ‘woordkunstenaar’ mag je iets beter verwachten. De uitspraken van Lange Frans over het vermoorden van Rutte zijn vele malen erger, ook zal zijn ze ‘uit hun verband gerukt’. Maar dan hoor je de extreem rechtse gekkies niet, of hebben ze ineens allerlei ‘excuses’. Het gedachtengoed van Baudet en Wilders – alias Firma Populist en Bedrog – maakt meer kapot dan je lief is.

 134. Remco

  Net als de gele Aziatische medemens lange tenen de zwarte. Marokkanen krijgen met een factor 10 aan kritiek elke dag over hun heen in de (sociale) media en zijn best stoïcijns. Respect!

 135. Remco

  Net als de gele Aziatische medemens heeft deze zwarte rapper lange tenen. Marokkanen krijgen met een factor 10 aan kritiek elke dag over hun heen in de (sociale) media en zijn best stoïcijns. Respect!

 136. M

  Bij een vrouw de k u t verwoesten is een islamitische gewoonte.

 137. West * echt de enige echte

  Islam verwoest meer dan je lief is inderdaad. Je moet in zo’n land ook uitkijken dat er geen homo op je harses valt die daar van de daken gegooid worden

 138. kevin76

  @M, oplichter en leugenaar. ben je toch Lees de PVV vertaling van J. H. Kramers erop na!

 139. kevin76

  @West, ook jij lees de PVV vertaling van J. H. Kramers erop na.

 140. Koos Platdak

  @WEST* de allerslechtste wat val je weer door de mand met je vallende heumus, jij begrijpt het echt niet hè.

 141. ropart

  golden retrievers? prima! dan kan ik ook aap zeggen!

 142. WEST*

  Iemand zit op mijn naam hier te hakken en te hacken. Ik zal altijd WEST* zijn dus laat je niet misleiden en mijn mening is belangrijk !

 143. radioman

  @ Koos platdak Hallo hier vanuit Monaco, Welke WEST bedoeld u ? Er zijn er zovele op deze site , maar laat ze maar gaan, zijn zeker de leukse thuis!

 144. Beau ter Ham

  Raar verhaal.

 145. .WEST*

  wie ben ik ?

  Hallo mijn naam is West, ik woon in Utrecht en ben OP AFROEP behanger, overige tijd sta ik in de krantenwinkel van mijn vrouw

  Hallo mijn naam is West ben producer voor van allerlei radio tv produkties
  ben getrouwd woon vlak bij het mediapark heb 7 kinderen een jaguar en een 2e villa in Finale Liqure aan de bloemen rivera Italie waar we volgende week weer voor 2 maanden naar toe gaan

  Hallo ik heet ook west ben werkeloos en zit me de hele dag te vervelen, gelukkig kan ik me vermaken op mc ben niet getrouwd geen kindje maar een vrindin met lekkere tieten

  Hallo ik ben West ik ben van beroep tv aFkraker vooral RTL moet het dagelijks ontgelden Talpa moet ik elke dag ophemelen en krijg er dik cvoor betaald van J de M
  Ben getrouwd met een wijf die RTL ziek is , dus thuis altijd bonje
  Gelukkig heb ik een soort barbiepop naast me wonen als buurvrouw, daar mag ik af en toe even lekker mee !

  MIJN NAAM IS WEST IK SCHRIJF ALTIJD IN BLOKLETTERS EN MEESTAL MET VEEL FOUTEN

  en nu de laatste west

  beroepsfilmer van vrouwelijk schoon met of zonder kleren aan
  werk ook veel op de wallen waar de meiden mij graag zien komen
  omdat ik zo een lange heb , en ze het genot geven waar ze al jaren op gewacht hebben ze noemen mij het naaimachientje

  Oplossingen kunt u weer sturen naar het bekende adres
  HOOFDPRIJS 10 STRIPPEN KAART VOOR DE STOOFSTEEG NR 7

  onder de andere goede inzenders worden 100 pakjes Durex verloot

  succes allemaal

 146. GrijzePilion

  West (en al zijn alter ego’s) is de grootste fout sinds de oorlog. Dat die man nog toegang heeft tot deze site is ongelofelijk

 147. .WEST*

  @ Grijze Pillon U mag niet meer meedoen met het spelletje WIE BEN IK
  U moet zich strikt aan de spelregels houden , en uw oplossing opsturen naar het bekende adres U BENT IN DEZE RONDE GEDISKWALIFICEERD

  u gaat ook niet lang af, krijgt geen 200 euro, en een beurt overslaan
  ook krijgt u geen hypotheek op het huis aan de Gravelandse laan in Hilversum !

 148. .WEST*

  GRAVELANDSE WEG NATUURLIJK

 149. .WEST*

  HAD ZELF AL EEN BOD UITGEBRACHT OP NR 52 maar was te laag bevonden

 150. GijzePillon

  @ Aan de enige echte West … is de hoofdprijs naar Amsterdam incl vervoerskosten ?

 151. A van Deen

  die WEST wordt nog eens een bekende westenwind hier!

 152. Melk met een velletje

  Hopen dat Akwasi nog eens zo kwaad wordt dat hij uit zijn vel springt van woede.
  Dan kan iedereen zien dat hij daaronder hetzelfde is als iedereen.

 153. .WEST*

  Steeds maar cijfers over doden als gevolg van Corona. Maar laten we ook de vele duizenden doden per jaar als gevolg van islam niet vergeten.
  Een medicijn tegen islam is er ook nog steeds niet

 154. Momo

  @Sapperdeflap zeg!

  Wat een vuile leugenaar ben jij, zeg. Rechts heeft helemaal niet de uitspraken van Lange Frans goedgepraat. En waar was jij toen Akwasi dreigde mensen in hun gezicht te trappen? Nu laat je dus je ware aard zien.

 155. Jacoba

  Zwarte b reppert

 156. Van Leiden

  De uitspraken van A in dit artikel zijn zo ridicuul, hoogdravend & aantoonbaar onjuist dat je de hoofdredactie bijna gaat verdenken van een opzetje: ‘laat maar praten, wij zijn er inmiddels ook wel klaar mee, dus laat hem zijn eigen graf maar graven’ …

 157. Chelsey

  Zijn pikzwarte hoerenmoeder heeft trouwens ook nog geen sorry gezegd voor het baren van zo’n enorm zwart gedrocht. Waarvoor zou uitgerekend hij dan zijn excuses moeten gaan aanbieden? Van mislukkelingen die kampen met gebrek aan empathisch vermogen zoals Akwasi O. heeft excuus immers weinig waarde. Boycotten dus deze zwarte charlatan!

 158. Jan Verniers

  Met deze Ak(d)wasi is alles begommen. Via een tussendoor in Amerika heeft hij de discussie bewust naar wederom een Zwarte Pieten kwestie weten om te buigen, een kinderfeest dat niets te maken heeft met die brute moord waar welzeker discriminatie in het spel was. Daarbij heeft hij met behulp van andere ‘prominenten Johan Derksen de echte Zwarte Piet toebedeeld en onnodig tweestrijd gezaaid in een op zich humoristisch programma concept. Uiteindelijk heeft hij wel aangetoond wie een John de Mol is: iemand voor wie enkel kijkcijfers .on commerciële belangen gelden en totaal geen begrip heeft voor principes, maar dit terzijde.
  Hoe dan ook, dit heerschap die zich bij Beau van Erven Dorens na het oorspronkelijke voorval waarmee hij de aandacht van de massamoord. afleidde, weer uiterstvonbeschoft misdroeg, weigert nu elke vorm.van excuses…
  Welnu, dat zegt genoeg over zijn eigen mentaliteit en integriteit waaromtrent Johan Derksen nu daardoor door hem aan de schandpaal is genageld….

 159. Peter

  Hij is dus wel goed opgevoed, door zijn vader. Waar is het dan mis gegaan, zou dat door sylvana komen. Dat hij zo ontspoort is. Als hij dit normaal vind. Dan ben je echt niet goed bij je hoofd en dat geldt voor iedereen, die dit ook normaal vind.

 160. Jan Verniers

  Mijn telefoon veranderde het woord rassenmoord in tussendoor

 161. Jan Verniers

  Nogmaals, na herstel sommige woorden die door mobiel werden veranderd

  Met deze Ak(d)wasi is alles begommen. Via een rassenmoord in Amerika heeft hij de discussie bewust naar wederom een Zwarte Pieten kwestie weten om te buigen, een kinderfeest dat niets te maken heeft met die brute moord waar welzeker discriminatie in het spel was. Daarbij heeft hij met behulp van andere ‘prominenten’ Johan Derksen de echte Zwarte Piet toebedeeld en onnodig tweestrijd gezaaid in een op zich humoristisch programma concept. Uiteindelijk heeft hij wel aangetoond wie een John de Mol is: iemand voor wie enkel kijkcijfers .on commerciële belangen gelden en totaal geen begrip heeft voor principes, maar dit terzijde.
  Hoe dan ook, dit heerschap die zich bij Beau van Erven Dorens, na het oorspronkelijke voorval waarmee hij de aandacht van de rassenmoord afleidde, weer uiterstvonbeschoft misdroeg, weigert nu elke vorm.van excuses…
  Welnu, dat zegt genoeg over zijn eigen mentaliteit en integriteit waaromtrent Johan Derksen nu daardoor door hem aan de schandpaal is genageld….

 162. Chelsey

  Alhoewel een geweldsaankondiging dat veroorzaakt wordt door het niet goed bij de hoofd zijn voor sommige mensapen natuurlijk ook best wel vrij aapnormaal kan zijn, het nieuwe normaal welteverstaan!

 163. gtstfites

  Hadden zijn ouders maar een condoom gebruikt.

 164. Wijze van Zion

  “Het gaat ook niet om mij, weet je. Er is niks mis met mij, er is wat mis met Nederland.”

  Heldere taal.

 165. De dooie hond van rapper Lil.Kleijn

  Weer zo ene kut met een mening.
  Leer eerst lezen sukkel.

 166. Wil van Bil

  Onbenullen als Akwasi en Sylvana krijgen veel te veel platform hier. Gewoon doodzwijgen die twee en misschien vinden ze elkaar wel en dan trouwen ze en vertrekken voor een eeuwig durende huwelijksreis naar heel ver weg.

 167. Nick

  Pure Vijfde Colonne, levensgevaarlijk.

 168. Ellen Kogelbiefstuk

  @WEST* Je bent inderdaad gestoord, geen aandacht meer voor je persoon we gaan je doodzwijgen vanaf nu. Alweer off topic en niet in staat om wat regels foutloos te produceren. Het onderwerp in dit blok is Akwasi en niet jij. Akwasi is ook vreemd trouwens.

 169. Harry

  Het is heel simpel:

  Het feit dat deze voormalig

  woordenbrijer nu aquasi verongelijkt

  reageert omdat rechtse media zijn

  liefdevolle quotes zouden verdraaien,

  is volstrekt ontrecht zolang deze

  ex-boodschapper haat predikt en

  heel Nederland de zwarte piet

  toespeelt. Heel Nederland?…

  Nee, er zijn nog hier twee wezens

  die -in zijn ogen- volstrekt perfect

  zijn. Dat zijn mevrouw Simons en

  en zijn eigen persoontje. Ergo:

  de pot verwijt de ketel dat hij

  zwart ziet. Het is de hoogste

  tijd dat deze -ooit in bepaalde

  kringen gedoogde- rappenmaker

  eerst de balk uit zijn eigen oog

  verwijdert alvorens hij de splinter

  uit die van het journaille wil halen.

  Zolang dit niet gebeurt zal hij

  met hoongelach worden aan-

  schouwd voordat hij voorgoed

  -met een boodschappentas

  vol verwijten- richting vergetel-

  heid wordt gekatapulteerd…

 170. Ben

  Hoorde deze laatst :
  Er is toch al en een tv-programma van kleur en een partij.
  Opsporing verzocht en het OM.

 171. Spook

  Hou op met dat kromme, uit het Engels overgenomen “van kleur”. Het is on-Nederlandse, kromme activistenbrabbeltaal.

 172. Ben

  De noordkoreaanse piraten omroep (meerdere malen hoge onderscheidingen ontvangen van kim yung un!!) betaalt de hoge rekening om deze lieden een platform te geven. De kijkcijfers dalen naar een nog dramatischer nivo. En de adverteerders veryrekken massaal naar ofwel andere zenders of naar internet.
  Van de al droevige advertentie-inkomsten is nog eens ruim 35 % weg.
  En dat komt niet meer terug!! Maar gelauf en trawanten gaan gewoon door met deze jankerds een platform te geven. En waanzinnige zwijggeldsalarissen betalen aan karakterloze figuren die klakkeloos een kant vd medaille oppoetsen. En die een voor een vervolgens onderuit gaan. Ze denken namelijk dat je dit klakkeloos kunt doen.
  Maar het onderbewustzijn is veel sterker dan deze karakterloze figuren zelf!

 173. freek

  Ben benieuwd hoe ‘links’ Akwasi (3,5 miljoen aan vastgoed) is als de belastingdienst voor haar deel komt.

 174. 😷Paulus

  😷Akwasi is gewoon een Zwarte Nederlandse jonge, Nederlandse opvoeding.Zijn gedrag is typisch Nederlands, dus niet zeuren omdat hij zwart is en net zoveel onzin uitkampt als de rest. Voor de zieke geesten hier, hij is Rijk, dus dubbel pech voor jullie 😁😁

 175. anoniem

  Boos zijn op rechtse media is zo zinloos.. Dan kun je wel bezig blijven. Gewoon om blijven glimlachen en eventueel verbieden als het nodig is… :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.