Akwasi blijft excuses weigeren, boos op ‘rechtse media’

Rapper Akwasi duikt weer eens op in de media. Hij staat dit weekend met een uitgebreid interview in Het Parool en ook daarin wordt zijn polariserende rol in het racismedebat weer aangestipt. Hij wil nog steeds geen sorry zeggen voor zijn geweldsaankondiging tegen Zwarte Piet. “Mijn vader vond wel dat ik excuses moest maken, maar hij komt uit een tijd waarin je werkte voor een baas en je plaats wist. Ik ben mijn eigen baas en zeg wat ik wil. Niemand kan mij ontslaan, als je niet uitkijkt ontsla ik jou.

Akwasi riep dat als hij in november een Zwarte Piet ziet, hij die op het gezicht zal trappen. Hij begrijpt de ophef daarover niet zo. “Op de dag zelf was er niets aan de hand, de dagen erna ook niet. Pas later in de week, toen allerlei rechtse media ermee aan de haal gingen, ging het mis. Daarvoor was er alleen lof, respect en bewondering.

Veel mensen spugen Akwasi tegenwoordig uit. “Ik heb nooit een blad voor de mond genomen, droeg altijd al het hart op de tong. Alleen heb ik op de Dam iets gezegd dat blijkbaar zo recht voor zijn raap was dat mensen er heel oncomfortabel van worden. Ik ben bedreigd, ja.”

De artiest leeft gewoon verder zoals hij altijd deed. “Het gaat ook niet om mij, weet je. Er is niks mis met mij, er is wat mis met Nederland.”

Wilders

PVV-leider Geert Wilders keerde zich fel tegen Akwasi. “Waar zijn de voorgedrukte aangifteformulieren? Waar is de boosheid van Rutte? Of meten we met twee maten met een dubbele moraal, premier? Over discriminatie gesproken…

Wat vindt Akwasi daarvan? Hij zegt: “Haha… Hij had het in datzelfde racismedebat ook over mij. Ik voel me niet geroepen daar op te reageren. Dat zou een verspilling van woorden zijn, ik sta erboven. Iemand moet de volwassene zijn.

Hij is meer van politici als Sylvana Simons. “Ik ken haar persoonlijk, ja. Kenden maar meer mensen haar echt. Ze is een supersympathiek mens.

Het Parool-interview met Akwasi kunt u hier lezen.

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen