Jan Dijkgraaf verdedigt ‘ordinaire’ Glennis Grace

Jan Dijkgraaf mag Glennis Grace dan wel een ontzettend ordinaire artiest vinden, hij steunt haar wel in de rel rondom het exposen van een 13-jarige ‘racist’. Dat laat hij weten in zijn column 99 Woorden. Glennis haalde aan het begin van de week alle showmedia, omdat ze een jongetje aan de schandpaal nagelde op haar social media. Het jongetje had privé wat racistische dingen naar haar getypt, iets met Zwarte Piet, en kreeg flink op zijn donder van Glennis. Ze ‘outte’ hem als racist.

Ze krijgt kritiek én bijval, ook uit onverwachte hoek. Jan Dijkgraaf, die zich normaal gesproken altijd afzet tegen de woke-cultuur waar Glennis onderdeel van uitmaakt, springt op de bres voor de zangeres.

Jan vindt het prima dat Glennis dit soort schandalige reacties publiek maakt, ook al gaat het om iemand van 13 jaar. “Eigenlijk alles aan zangeres Glennis Grace staat me tegen (behalve haar stem). Ik hou namelijk niet van ordinaire vrouwen.

Maar dat zij gewoon de afzender en de inhoud van ranzige of racistische berichtjes die ze ontvangt openbaar maakt, neemt mij zeer voor haar in“, vervolgt hij.

De columnist is het er helemaal niet eens dat Glennis het jongetje tegen zichzelf in bescherming moet nemen. “Het is een heel rare gedachte dat je je in je privé-domein alles moet laten zeggen en tonen en dat voor de buitenwereld geheim moet houden.”

Alle ongevraagde post die Jan krijgt, mag hij openbaar maken, vindt hij, ook als de afzender 13 is. “Héél misschien is zo iemand nog te redden.”

Foto: 

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen