Dries Roelvink: ‘Politici zien liever mij dan NOS’

Dries Roelvink merkt dat de politici in Den Haag liever met hem praten als politiek verslaggever van RTL Boulevard dan met bijvoorbeeld journalisten van de NOS of EenVandaag. Dat zegt hij in gesprek met Nieuwe Revu. De ambitie van Boulevard is inmiddels zo ver te zoeken dat Dries tegenwoordig de vaste politiek reporter van het programma is. En in de korte tijd dat hij bezig is, is hij wel heel erg in zichzelf gaan geloven. Politici zien hem nu liever staan dan échte journalisten, beweert hij.

Dries merkt dat hij de lieveling van Den Haag aan het worden is. “Ik ga nu al ook goed met politici om. Dat zie je wel als ik namens RTL Boulevard naar Den Haag ga.”

Zelfs de premier vindt hem top, aldus Dries. “Ik hoor Mark Rutte alweer zeggen: ‘Ah, daar heb je professor doctorandus Roelvink!’

Begrijpt hij dat Rutte dit spottend bedoelt? “Door enkele verkeerde beslissingen – denk onder meer aan die gele zwembroek – heb ik weliswaar wat imagoschade opgelopen, maar inmiddels nemen ze me echt wel serieus. Ook de politici.”

Dat zie je wel als ze na afloop naar buiten komen. Dan kunnen ze kiezen voor Eén Vandaag of het NOS Journaal, maar ze kiezen voor mij.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen