Herman Brusselmans ontslagen, nog één haatcolumn

Geplaatst op di 25 aug 2020 om 16:15

Nieuwe Revu stopt met de haatcolumn van Herman Brusselmans na zijn omstreden stukjes over zangeres Shirma Rouse en prinses Amalia. Die primeur meldt Privé-baas Evert Santegoeds, die de schrijver vorige week een schoft noemde, op de Telegraaf-site. Herman schrijft in Nieuwe Revu elke week een andere bekende vrouw volledig de grond in. Hij heeft zijn laatste stuk inmiddels ingeleverd en die verschijnt morgen. “Wie daarin het lijdend voorwerp is, blijft nog geheim.”

Volgens een woordvoerder van Nieuwe Revu zat het al even in de planning te stoppen met de bijdragen van Brusselmans. “De commotie die ontstond en die zijn weerslag had op het blad en Uitgeverij Pijper zouden een en ander wel hebben bespoedigd“, weet Evert.

De columns van Herman hebben Nieuwe Revu veel negatieve media-aandacht opgeleverd. Gisteren zat Shirma Rouse nog in de talkshow van Eva Jinek om te vertellen wat het stukje met haar gedaan heeft. Het deed haar vooral pijn toen ze erachter kwam dat Nieuwe Revu dit faciliteerde.

Shirma Rouse werd door de redactie als eerste op de hoogte gebracht van het besluit hem de laan uit te sturen“, weet Evert.

Foto: SBS
55 Reacties op “Herman Brusselmans ontslagen, nog één haatcolumn”


 1. Redactie

  Nieuwe Revu kan hem gewoon niet meer betalen. Ze kunnen niet eens een hoofdredacteur betalen, als bijlage bij de Pano kunnen ze hooguit een paar goedkope freelancers inschakelen.

 2. Corrie

  Heel goed. Er is genoeg haat in de wereld.

 3. scott_0

  Gaan die stukkies van Herman niet langs een redactie? Altijd makkelijk naar 1 iemand wijzen.

 4. Lies

  Als ik Herman zie krijg ik enorme zin in een bukakkeparty Wie doet er mee?

 5. Carl

  Grappig dat de luitjes van Pijper Flutmedia plotseling de moraalridder uithangen. Uitgever Anton Pijper staat bekend als een lompe schoft en wordt gehaat door zijn eigen redacties.

 6. 🗣(wordt vast verwijderd...)

  Jammer.

 7. Wyatt

  Gewoon cancelen die sukkel.

 8. Witte de With

  De auteur van “De man die werk vond” zou boven elke wet en moraal verheven moeten zijn.

 9. Curryworst

  Brusselmans schrijft over Rouse.
  En nu is hijzelf Raus!

 10. Jan Hambon

  Dus zwart op wit zien staan wat iedereen denkt heeft veel impact gehad op mevrouw Rouse. Hoe los van de werkelijkheid kan je leven?

 11. Ari B.

  Ik heb al heel wat kerels gehad maar dit lijkt me ook wel lekker.

 12. Amanda

  Eindelijk.

  Ga maar terug naar België met je schofterige stukjes. Daar durf je niet.

 13. MolTalk

  Jammer. Niemand begreep hem, iedereen nam hem serieus. Maar belangrijkste reden is dat de Pijpers hem niet meer konden betalen natuurlijk.

 14. Befkoning

  Ook al ben je het niet met hem eens (ik wel, zeker inzake Shirma (wat was zij weer irritant bij Jinek gisteren)).
  Je moet respect hebben voor deze veelschrijver. Dat kan niemand hem nadoen. Zoveel schrijven. Met altijd een overmatige vleug humor.

 15. Jaro

  Vieze vent

 16. IngridHenk

  Waarom krijgt deze man nog steeds een podium? Hij wil enkel choqueren om het choqueren. Net als leeghoofd Maxim Hartman; maar Hartman choqueert ook om zijn domheid en naïviteit te verbergen. Kansloze lui.

 17. Richard

  Nieuwe Revu kan beter een bijlage worden in de Libelle.

 18. Dries Roelvink

  Gelukkig hebben we de podcasts van graaf Sander nog, smaakvol en vrouwvriendelijk.

 19. Zwarte Sylvana

  Geleuter over witte mensen, echt het boeit niemand meer. Beter meer topics over Mensen van Kleur. Echt super boeiend over hoe wij de hele dag op de bank hangen, aan ons gat krabben, weer een emmer kip naar binnen stoppen en weer niks uitvoeren. Oh ja wel zeiken om meer gratis geld geld vanwege herstel betalingen.
  Wij zijn hier en we gaan nooit meer weg. We werpen meer babies dan witte mensen dus wij winnen. We nemen al je huizen over.

 20. Trui

  Is die man rechts de opa van Pamela Anderson?

 21. ZeerNetteDame

  Shirma Rouse is niet dik; ze heeft zware botten.

 22. Garry glamour

  Ik hou van de humor van Herman , misschien is Herman een goede sidekick voor de heren van VI , ook allemaal beffers.

 23. Jordao

  Als ik BNNér was en die beledigde mij via dat blad zocht ik hem persoonlijk even op. Die bril van hem ging er zoal helemaal aan. Ik moet die Brusselmans zoal niet, denkt alles maar even te kunnen zeggen en mensen tot op het bot beledigen. Echt een vreselijke irritante zak!

 24. GrijzePilion

  Ahhh Evert Santegoeds de bewezen poep-eter meldt het. Dan geloof ik het direct, want nieuws van onze lieve betrouwbare Evert is altijd goed

 25. Tsja

  Kan niet wachten om z’n laatste column niet te lezen.

 26. Mike

  Heel goed, het werden een beetje “iedereen is k#t behalve ik”-stukjes.

 27. Cafeine

  Vies mannetje! Als ik al kijk naar zijn foto ruik ik hem, bbrrrr

 28. Cafeine

  Herman Brusselmans dan he.

 29. Jan de 💩

  Dit gebeurd nou als de middelmaat een grote bek krijgt , originele schrijvers ruimen het veld . Ik geloof dat dit in de jaren 30 en 40 ook aan de hand was .

 30. Wendy's dealertje

  De waarheid wordt gecanceld

 31. anonymous

  Mooi zo.

 32. Robbie van Haarlem

  Ik ken 2 goeie belgen,DE BRUSSMEISTER en MA VERSTAPPEN

 33. Ronaldz

  Het schijnt dat ze bij de Nieuwe Revu de heer Brusselmans niet over de vloer willen vanwege de stankoverlast die hij veroorzaakt bij de redactievergaderingen. Brusselmans weigerde te douchen en zijn tanden te poetsen.

 34. delta

  De dictatuur van de zwakken. Door vreetzakken als Rouse zit het land al maanden op slot. Goed dat Herman hier een punt van maakt.

 35. Vonzipper

  Brusselmans is een koning. Snapte al niet dat ie voor zo’n tuttig en humorloos tokkie blaadje schreef.

 36. Blinde Herdershond

  Kijk eens aan, weer iemand kaltgestellt. De deugers kunnen zichzelf wederom op de borst kloppen, ze hebben weer een stukje vrijheid van meningsuiting de nek omgedraaid en zijn weer een stapje dichterbij de grijze muizen maatschappij waar zij zo naar schijnen te verlangen. Leve de eenheidsworst!

 37. M

  Herman had geen tijd om mijn programma de grond in te boren, maar dat gaat dan ook niet, mijn programma is gewoon top. Er valt geen kritiek op te hebben.

 38. Jan de 💩

  Binnenkort mogen we alleen nog maar 3 keer per dag bidden naar Shirma Rouse , Margriet van der Linden en Arie Boomsma .

 39. AlexF

  netjes

 40. M

  Ik ben de grootste debiel hier op MC, wie verlos mij uit mijn lijden want ik kan niet normaal doen Help?!

 41. Donald Dumb

  Jammer.

  Je mag tegenwoordig toch niet alles zeggen blijkbaar.
  Vrijheid van expressie wordt zo aardig teniet gedaan.
  Vroeger had ene Robert Jensen ook zulke artikelen/items.
  Toen werd er niks van gezegd…

 42. Leo knots

  Pure cencuur. Kim youn un zou er blij mee zijn. Nederland geworden tot een schijndemocratie. DDR Nederland om je dood te schamen…

 43. Cencuur?

  Hahahah!!!

  Mongooltje Knots.

 44. Pullekie

  Stom van Nieuwe Revue om te zwichten voor wat reacties !

 45. Noblessé van Swaen-Ruysdael

  Mijn broer zijn man vond een duitse mortiermijn in zijn tuin. De chauffeur heeft het toen afgeleverd op het politiebureau. Toevallig stond die week in de revu een artikel van dit sujet!

 46. snoezigkleinhertje

  Die Brusselmans is een uitstekende schrijver en heb zijn stukjes altijd met veel plezier gelezen . (satire)

 47. rob

  strategische blunder van de eerste orde. Dit soort mensen heb je juist nodig om je nog een beetje te kunnen onderscheiden en die hun klep durven open te doen.

 48. Moe word ik er van

  Prachtige kerel Herman hahaha waren er maar meer van zulke op tv

 49. A. Tempelman

  Brusselmans heeft geleverd waarvoor hij ingehuurd was: spraakmakende vrouwenrecensies. Hij is niet ontslagen, want hij was nooit in dienst. In overleg is besloten de samenwerking niet te verlengen. Nou gaat Nieuwe Revu een pieterman inhuren die zich in de aanloop naar 5 december gaat beklagen over zijn afgedwongen quarantaine.

 50. Sender

  Redactie
  di 25 aug 2020 om 16:17,

  En precies zo is het. Nieuwe Revue wordt een bijlage in de Panorama. Bladen ondervinden steeds meer last van dalende reclameopbrengsten en een leegloop aan abonneees.
  Het blad gaat inderdaad met een nieuwe leiding doo bij Panorama.Het blad moest zwaar het mes zetten in zo ongeveer alle uitgaven zo sneuvelde dus ook Brusselmans. Het heeft niets te doen met zijn manier van schrijven ofde aanpak daarvan. Maar een hypocriet (en vals) man als Santegoeds die zijn pen zo ongeveer dagelijks in gif doopt had dat natuurlijk wel graag zo gezien want dan kan zijn kappersblaadje weer worden gevuld. Wie is hier nu degene die vreselijke berichten naar buiten brengt??

 51. Sender

  Aanvulling:

  Ja, Brusselmans was JUIST INGEHUURD om stukjes te schrijven die een beetje vilein zouden zijn en ‘ het randje’ opzochten.
  Je snapt wel, het moest juist spraakmakend zijn.
  Hij had een grote artistieke vrijheid en zijn colums gingen sowieso eerst ‘langs’ de hoofdredactie.
  Daar hebben de meeste vorige schrijvers voor mij gelijk in en nee Nieuwe Revue zwicht niet voor een paar mailtjes of telefoontjes.
  Schijnbaar is een land als Nederland te klein voor 2, 3 bladen voor de man. De markt is oververtegenwoordigd ( zie schappen) met ‘gemuts’ in alle vrouwenbladen.
  Bladen als Panorama, Nieuwe Revue en wie weet Aktueel moeten ergens vroeg of laat gaan samenwerken om een klein beetje bestaansrecht te behouden. Dat is pas erg.

 52. Boy Cot

  Vreselijjke man met goedkope makkelijke columns. Abfuhren deze gast, heeeel.snel.

 53. Mark

  Uitgeverij Pijper? Herman kan beter voor Uitgeverij Beffer gaan werken.

 54. Jurrien Relker

  Ik vind het heel pijnlijk om te zien, dat meer dan tachtig procent van de reacties instemmend lijkt te reageren op het vertrek van Brusselmans. In een vrije democratie kun je het volledig met elkaar oneens zijn, maar iedereen mag zeggen wat hij of zij wil. De grens ligt daarbij bij het oproepen tot geweld, zoals Hans Teeuwen al eerder prachtig heeft uitgelegd bij de meisjes van Halal.

  Er is de laatste jaren iets gebeurd in de maatschappij, waardoor mensen niet meer beledigd mogen worden. Terwijl de belediging meer zegt over de persoon die beledigt, dan over de beledigde. Ik vind dit een nare en beangstigende trend, die het liefst zo snel mogelijk moet stoppen.

 55. tito

  Stop dat hele blaadje maar. Moet je kijken wie erin schrijven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.