Hélène Hendriks wil Wilfred niet afvallen in de media

Geplaatst op ma 03 aug 2020 om 11:00

Hélène Hendriks wil haar collega Wilfred Genee niet afvallen in de media. Ze heeft hem persoonlijk laten weten wat ze van zijn rol in de racismespecial van Veronica Inside vindt. Dat heeft ze gezegd op NPO Radio 1. Wilfred was behoorlijk gepikeerd toen zijn muse Dennis Schouten zich kritisch uitliet over de VI-rel en vindt hem nu een verrader. Daarom besluit Hélène om haar mening maar níet met de hele wereld te delen. Wel heeft ze Wilfred persoonlijk duidelijk gemaakt wat ze er allemaal van vindt.

De media krijgen geen vat op Hélène. “Ik ben heel veel gebeld met de vraag of ik mijn mening erover wil geven. Ik heb zeker wel een mening, maar ik heb ervoor gekozen – om meerdere redenen – om dat bij me te houden.”

Ze heeft koffie gedronken met Wilfred. “Ik heb wel met Wilfred gezeten en koffie gedronken en heb hem zeker wel verteld wat ik ervan vond, alleen ik denk dat het niet zo veel zin heeft als ik er nu weer iets over ga zeggen. Dan wordt het weer een storm, want het gaat opgepikt worden. Bovendien vind ik het ook niet zo relevant wat ik vind, omdat het namelijk om die drie hoofdrolspelers gaat.”

Je kan toch gewoon zeggen wat je ervan vindt? “Dat is niet omdat ik bang ben om mijn mening te geven, maar ik heb het binnenkamers gehouden. Ik heb het gezegd tegen degenen om wie het gaat en wie ernaar vroeg en verder heb ik zoiets: er is zó veel over gezegd en geschreven, ik heb er gewoon niet zo veel zin in dat iets wat ik zeg straks groot in de krant staat en dat er weer een rel is geboren. Daar heb ik geen zin in. Ik hou het bij me en dat laat ik zo.”

De mannen van VI zijn inmiddels weer herenigd. “Het is gelukt, weliswaar onder leiding van John de Mol, maar ze gaan door. Ik vind dat heel fijn, want ik vind het een heel leuk programma en ik ben blij dat het gewoon doorgaat.

Zelf was Hélène ook onderdeel van de rel, omdat Johan Derksen haar noemde als mogelijke vervanger voor Wilfred. Zou ze in gewetensnood zijn gekomen als ze gevraagd was voor die plek? “Nee, helemaal niet. Ik heb wel met Wilfred gezeten en hij gaf toen aan: wat vind je ervan? Ik heb het eerlijk gezegd hoe ik erover dacht. Hij heeft daar ook zijn mening over. Ik geloof niet dat Wilfred zou denken: wat flikt ze me nou?

Foto: SBS
31 Reacties op “Hélène Hendriks wil Wilfred niet afvallen in de media”


 1. Dominic

  Gijp is een gluiperd

 2. q8

  fijne dame die Helene

  TOP

 3. Gijp

  Wat je zegt, ben je zelf

 4. Elmar Mol

  Als je t met Joep Schreuder,ja dan verwacht je alles

 5. Philips de Goede

  BNR is een CIA doorgeefluik. Wilfred G. is er een doorgeefluikje. Als het moeilijk wordt is Genee een instrument van het momenteel dominante empfinden.

 6. Stanislav

  Ze heeft wel een mening maar gaat hem niet verkondigen.. Kansloze.

 7. azijnzeiker

  Dan word het weer een storm, dan is het in ieder geval negatief.

 8. Kanjer.

  @Dominic
  ma 03 aug 2020 om 11:00

  Dominic is een nog GROTERE GLUIPERD…Behhhh!!!

 9. B

  Ze heeft haar mening en heel goed van haar dat ze ook niet gaat roeptoeteren . Top dame.

 10. Sjaak

  GIJP en DERKSEN ZIJN TOP. Wilfred heeft een fout gemaakt en moet zicht herpakken in de uitzendingen.

 11. Sjaak

  Helene is een knappe vrouw.

 12. anoniem

  dus er is wel wat aan de hand

  als helene het zegt

  dan ………………

  zo gaat het ook bij ons op kantoor

  als zwarte/kleurling

  als je de waarheid/mening wil geven

  ooooooooooooooooooooooooooooooooo

  dit gaat nooit over in nederland

  witte collega’s zijn ratten.

 13. Kuis

  Als John het had gevraagd, zou ze die presentatie zo hebben overgenomen.
  En dat had best een grote kans van slagen gehad.

 14. ikweethetbeter

  Diep respect voor mensen die een mening voor zich houden !!!!!

 15. petertje

  hallo allemaal ik heb een mening!! en die hou ik voor me!! lol

 16. Max

  Slimme meid! Zo doe je dat!

 17. critikast

  Al die roddelrubriekjes zijn het niet gewend dat iemand gewoon zijn of haar mond houdt en niet wil meedelen wat anderen niet aangaat. Ze heeft haar mening gegeven aan diegenen die daar recht op hebben en dat zijn wij niet ! Prima voorbeeld hoe je moet omgaan met al die vreselijke “interviewers” en roddelpers. Goed gedaan Hélène !

 18. Teuntje

  Die muts is een reetlikker

 19. Dreetje

  @Anoniem
  ma 03 aug 2020 om 11:39

  De meningen van soewarten/kleurlingen zijn ook altijd zo dom en kansloos. Daarom reageren we zo.

 20. Karin

  nou als ik het zo lees heeft ze gezegd tegen Wilfred dat het racisme debat niet zo slim was en ze begrijpt dat de mannen zich genaaid voelen. verder zou ze ook het programma willen leiden als ze gevraagd zou worden.

 21. Daantje

  Maar waarom dan wel zeggen dat ze met gemee heeft gesproken etc? Hou dan helemaal je mond erover in de media

 22. Fikkie

  Met zo’n krantenkop op internet, val je hem eigenlijk al af want je bekent hiermee dat je hem wel afvalt buiten de media en dat is achterbaks te noemen.

 23. Cor

  LHTB’r Helene zit op exact dezelfde BLM lijn als Genee en Boomsma. Alleen die uit ze verstandig niet. Maar soms maakt ze een foutje op twitter dan zie je haar positie in deze.

 24. Zak Maar Zegge

  LHTB’r: Lagere Hogere Tuin Bouwer. Ja wat is het nou ! Lager, hoger? Koud, warm? Ze weten tegenwoordig ook niet wat ze willen.

 25. Suckerpunch, de enige en de echte

  Helene, een van de weinige verstandige bn’ers

 26. Geronimo

  Technisch zegt ze niks, maar ze impliceert heel veel. Lekker.

 27. ik allah ben de grootste l

  hallo hier is john de gluiperd ik maak de dienst uit .en helene moet luisteren of zij moet iedereen van vi pijpen

 28. AxelF

  ik allah ben de grootste l
  ma 03 aug 2020 om 21:41

  AHA leuk dat je beetje reclama maakt voor de AH Albert Heijn. Aardig van je.

 29. anonymous

  Enge kop heeft die Hélène

 30. John

  Teuntje,

  Jij bent ’n dom mens, zij is veel slimmer als jij,als zei hier commentaar
  op geeft valt daar weer iedereen over heen.

 31. Sem

  Slimmer dan…zij……overheen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.