Hélène Hendriks wil Wilfred niet afvallen in de media

Hélène Hendriks wil haar collega Wilfred Genee niet afvallen in de media. Ze heeft hem persoonlijk laten weten wat ze van zijn rol in de racismespecial van Veronica Inside vindt. Dat heeft ze gezegd op NPO Radio 1. Wilfred was behoorlijk gepikeerd toen zijn muse Dennis Schouten zich kritisch uitliet over de VI-rel en vindt hem nu een verrader. Daarom besluit Hélène om haar mening maar níet met de hele wereld te delen. Wel heeft ze Wilfred persoonlijk duidelijk gemaakt wat ze er allemaal van vindt.

De media krijgen geen vat op Hélène. “Ik ben heel veel gebeld met de vraag of ik mijn mening erover wil geven. Ik heb zeker wel een mening, maar ik heb ervoor gekozen – om meerdere redenen – om dat bij me te houden.”

Ze heeft koffie gedronken met Wilfred. “Ik heb wel met Wilfred gezeten en koffie gedronken en heb hem zeker wel verteld wat ik ervan vond, alleen ik denk dat het niet zo veel zin heeft als ik er nu weer iets over ga zeggen. Dan wordt het weer een storm, want het gaat opgepikt worden. Bovendien vind ik het ook niet zo relevant wat ik vind, omdat het namelijk om die drie hoofdrolspelers gaat.”

Je kan toch gewoon zeggen wat je ervan vindt? “Dat is niet omdat ik bang ben om mijn mening te geven, maar ik heb het binnenkamers gehouden. Ik heb het gezegd tegen degenen om wie het gaat en wie ernaar vroeg en verder heb ik zoiets: er is zó veel over gezegd en geschreven, ik heb er gewoon niet zo veel zin in dat iets wat ik zeg straks groot in de krant staat en dat er weer een rel is geboren. Daar heb ik geen zin in. Ik hou het bij me en dat laat ik zo.”

De mannen van VI zijn inmiddels weer herenigd. “Het is gelukt, weliswaar onder leiding van John de Mol, maar ze gaan door. Ik vind dat heel fijn, want ik vind het een heel leuk programma en ik ben blij dat het gewoon doorgaat.

Zelf was Hélène ook onderdeel van de rel, omdat Johan Derksen haar noemde als mogelijke vervanger voor Wilfred. Zou ze in gewetensnood zijn gekomen als ze gevraagd was voor die plek? “Nee, helemaal niet. Ik heb wel met Wilfred gezeten en hij gaf toen aan: wat vind je ervan? Ik heb het eerlijk gezegd hoe ik erover dacht. Hij heeft daar ook zijn mening over. Ik geloof niet dat Wilfred zou denken: wat flikt ze me nou?

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen