Hans Nijenhuis kiest voor Saskia in ruzie met Jan Roos

Hans Nijenhuis, hoofdredacteur van het AD, trekt in de familieruzie tussen Saskia Noort en haar neef Jan Roos partij voor haar. Dat laat hij weten in de Nieuwe Revu. Jan en Saskia zijn al jaren verwikkeld in een heftige ruzie en in juni bereikte die het kookpunt. Zij is columniste van het AD en kan rekenen op de volledige steun van baas Hans. “In haar ruzie met Jan Roos sta ik geheel aan de kant van Saskia. Ze is tegen het macho- en opschepgedrag van mannen. Goed dat ze dat doet.

Hans hekelt dat macho- en opschepgedrag van mannen. “Ik heb zelf een vrouw en twee dochters en weet dat er nog een wereld te winnen is op dat gebied.”

Hij vindt Saskia, die twee jaar geleden begon bij de krant, een topper. “Ze schrijft over homoseksualiteit, racisme en vrouwenmisbruik; niet per se onderwerpen waar je op zaterdagochtend op zit te wachten. Je leest het toch, omdat het van háár is.”

De AD-lezer is volgens hem ook fan van Saskia. “Haar bijdragen helpen de lezer om op een toegankelijke manier over lastige dingen na te denken. Haar columns slaan goed aan, we krijgen elke week positieve brieven binnen.”

Sneu grachtengordelwijf

Jan Roos stelt dat Saskia hem de paria van de familie heeft gemaakt, omdat ze het niet eens is met zijn politieke mening. “Ze wil liever niet in verband worden gebracht met iemand die niet denkt zoals zij. Ik vind het prima; ik heb ook geen behoefte aan mensen die zo intolerant zijn.

Een sneu grachtengordelwijf heb ik haar nooit genoemd. Dat heeft ze beweerd, maar dat heb ik nooit gezegd. Heeft ze dus verzonnen. En dat noemt míj een pathologische leugenaar.

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen