Wilfred en Rutger kritisch over ’trucje’ Maxim Hartman

Als geen ander heeft RTL Boulevard een neus voor B-garnituur. Naast de Jamie Trenité’s en de Rob Goossensen van deze wereld, zet de showrubriek ook vol in op Maxim Hartman, van wie de houdbaarheidsdatum echt al heel lang geleden is verstreken. Zijn trucje – mensen shockeren om het shockeren – is al lang uitgewerkt en voegt totaal niets toe aan Boulevard. Ook Rutger van Castricum en Wilfred Genee zijn kritisch over televisiecollega Maxim en zijn grijsgedraaide trucje.

Rutger geeft in Veronica Magazine aan dat hij nog best graag naar Maxim kijkt: “Maar ik heb hem ook weleens gewaarschuwd voor de ‘act’. Op een gegeven moment is af en toe oprechte verbazing of kritiek ook belangrijk voor je geloofwaardigheid.

Maxim speelt altijd een trucje en is daardoor totaal niet authentiek. Volgens Wilfred is zijn voorspelbaarheid het grote probleem: je weet al wat Maxim gaat zeggen voordat hij zijn mond open heeft gedaan.

Wilfred: “Maxim is een inspirerende man, maar het is jammer dat hij zijn kwaliteiten misbruikt. Hij hanteert maar één stijl – altijd shockeren en confronteren – waardoor wat hij doet heel voorspelbaar is.”

Maxim reageert

Zelf blijft Maxim erbij: hij wil blijven shockeren op televisie. “Hoe feller iemand is in z’n mening, hoe leuker het voor mij is, want dan kan ik hem of haar onderuit halen. Ik ben eigenlijk alleen maar bezig met mensen onderuithalen.

En Wilfred? Die kan er zelf niks van, meent hij. “Bij Wilfred zie ik niet zo veel ontwikkeling. Hij zegt altijd dat ik uit mijn agressieve modus moet komen, maar die veroorzaakt hij zelf.”

Ik vind ook dat iemand die zelf al vijftien jaar hetzelfde doet de laatste is om anderen kritiek te geven. Wat hij doet, doet hij niet slecht, maar het is ook niet heel verrassend.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen