Dries heeft dwangneurose: ‘Ik móet Harry Mens kijken’

De muzikale treurwilg Dries Roelvink heeft last van dwangneuroses. Eén daarvan is dat hij op zondagochtend móet kijken naar de gesponsorde talkshow van Harry Mens. Dat vertelt hij in de Villamedia. Dries is een beetje de Matthijs van Nieuwkerk van de muziek: heeft ook allemaal eigenaardigheden. “Aan vaste rituelen hou ik me vast. Als ik een ambulance zie dan tik ik onder mijn voet en op mijn hoofd. Dat betekent dat je nooit in een ambulance terecht komt“, legt hij uit.

En wat nog meer? “Ik moet van mezelf zes keer per week naar de sportschool, en ik moet van mezelf vijf keer in de week hardlopen. Een rondje van zes kilometer.”

Dan is Harry Mens aan de beurt. “Op zondag moet ik naar Harry Mens kijken. Dat is ook een dwangneurose. Ik ontbijt en draai de televisie naar me toe. Mijn vrouw zegt dan: ‘Waarom kijk je naar die saaie man?’

Zelf vindt Dries het programma Business Class wél leuke televisie. “Het is een toneelstuk. Theater. Prachtig. Midden in een gesprek afbreken en zeggen: ‘We gaan nu naar de keuken. Die meneer betaalt 10.000 euro.’

Verder houdt hij zich vooral met zichzelf bezig. “Het gaat altijd maar om mij. Ik ben Dries. Ik kan zingen, ik moet een column schrijven, ik kan goed koken, ik, ik, ik. Ik. Je hebt altijd maar dat applaus nodig.”

Lees ook: Dries Roelvink verkiest tv-aandacht boven familie (maandag)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen