Dries Roelvink verkiest tv-aandacht boven familie

Dries Roelvink verkiest aandacht van radio en televisie boven tijd spenderen met zijn familie. Niet alleen was hij er in hun jeugd weinig voor zijn eigen kinderen, nu ziet hij zijn kleinkinderen ook weinig. Dat vertelt hij in Veronica Magazine. Vanwege zijn mediageilheid wilde zijn eerste vrouw Lucienne niet meer verder met Dries. “Na de geboorte van Dave en Don wilde ze me in de vaderrol. Als ik moest kiezen tussen met het gezin naar de Efteling of een première, ging ik liever naar die rode loper.

Ze scheidden en daarna leerde hij Honoria kennen. Hij vond haar rijkdom aantrekkelijk. “Ik ben bij haar ingetrokken in een appartement in de Leidsestraat, met een lift die in de kamer uitkwam. Daar ga je alweer: als -ie maar rijk kan zitten.

Dries doelt erop dat hij graag duur leeft. “Als in een chic restaurant die fles champagne arriveert, komt er een soort tevredenheid over me heen“, zegt hij.

Hij moet er niet aan denken dat het ooit wegvalt. “Stel dat ik door omstandigheden ineens op een houtje zou moeten bijten, weg uit de PC, thuis aardappels schillen, dan zou ik minder gelukkig zijn.

Slechte opa

Wellicht heeft Dries dan wel wat meer tijd voor zijn familie. “Ik ben een slechte opa voor de kinderen van mijn dochter Peggy. Als je nu vraagt: hoe vaak zie je je kleinzoons per jaar, dan zou dat weleens kunnen stranden bij een keer of zeven.

Hij heeft geen idee hoe oud die kinderen überhaupt zijn. “Hoe oud ze zijn? Kijk, daar ga je al.”

Wel ziet Dries ze af en toe op straat. “Ze zitten hier om de hoek op school. Ik kom ze weleens tegen en dan roept die oudste :‘Opaaaaaa!’ Doe dat nou niet, denk ik dan, zeg gewoon Dries.

Radio en tv

Het is vooral radio en tv waar Dries van houdt. “Ik moet er niet aan denken dat de spotlights wegvallen. Dan gaat alles mis. Ik denk dat ik dan instort. Die gelukshormomen voel ik als ik dat podium opstap of op de radio of op televisie ben…

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen