Diederik Jekel na maanden les lezen: geeft hand op tv

Geplaatst op ma 03 aug 2020 om 8:00

Als de Ab Osterhaus van RTL 4 leest Diederik Jekel de kijker al maanden de les over het coronavirus. Hij sprak er in de lente schande van als het weer eens ergens iets te druk werd en nu is het zijn missie geworden om influencers als Dave Roelvink te onderwijzen over de coronaregels. De belangrijkste regel die er nu bij iedereen zo’n beetje ingebakken zit is: géén handen meer schudden. Vijf maanden na de invoering van die regel ging Diederik gisteren de fout in op live televisie.

Diederik en collega Eddy Zoëy kwamen tijdens een schijtlollig item over zwembroeken achter de RTL Boulevard-desk vandaan om hun eigen shorts te tonen. “Qua print is het allebei schot in de roos“, merkte flopmodedeskundige Arno Kantelberg op.

Dat complimentje van Arno was reden voor Eddy om Diederik de hand te reiken en die vervolgens te schudden. Diederik accepteerde die hand en schudde hem terug.

Inmiddels heeft Diederik daar heel erg spijt van, laat hij weten op Twitter. “Sorry we hadden onze handen gedesinfecteerd, maar heat of the chaotic moment“, zegt hij.

Hij stond er gewoon eventjes niet bij stil. “Maar niet ok!

Foto: RTL
22 Reacties op “Diederik Jekel na maanden les lezen: geeft hand op tv”


 1. Zalmneusje

  Dan ga je af.

 2. Frits

  Twee bn-ers minder dus over een paar weken

 3. Patty

  Die vent is toch nooit meer serieus te nemen!

 4. Walter

  Wat een afgang weer voor de BLVD snolletje.

 5. WEST*

  Het was sowieso een stom item.

 6. Arie op Safari

  Is een beetje het sulletje van de klas die met het populaire groepje mag meedoen..
  Lekker ongemakkelijk allemaal en hoe meer hij zijn best doet om ook populair te zijn, hoe meer mensen er door heen prikken..

  Maar goed; geld stinkt niet aan het einde van de dag…

 7. Gerard Cocks

  Diederik is toch van de herenliefde?

 8. Chelsey

  Deze open riool 4 wetenschapper zou toch als geen ander moeten weten dat je geen handen mag shudden wanneer je Luxembourg-stront aan je vingertjes hebt zitten?! En al helemaal niet in zo’n open riool Fart rubriek van Herr Betelsmann waarin het wemelt van de ratten?! Gauw voorgoed wegwezen dus van het scherm met al die bijzondere dank voor stank weetjes van je!

 9. Chiel

  Ik wacht nog op het artikel: Rob Goossens in zwembroek op tv.

 10. Bert

  Mijn God: TV-presentator geeft hand. Nu gaat het definitief mis met ons land.

  Alle hens aan dek: waarschuw de Veiligheidsregio. Roep het kabinet terug van reces. Iedereen een mondkapje. Verplicht binnen blijven. Neuken verboten!

 11. Jantien Visser

  Gelukkig, er zijn nog mensen die nog weten hoe je normaal met elkaar om gaat. Ik hoop dat Jekel nu niet te diep door het stof “moet” omdat hij even niet bezig was met die corona gekte.
  Maar ja, half Nederland zal wel weer luidkeels melden wat ze ervan vinden. De angsthazen, de watjes, de meelopers, de leeghoofden. ..en de opruiers!

 12. Magnus Dickendorfer

  Foutje, kan gebeuren.

 13. Ron

  Die gast is en blijft een lachertje. Was al niet serieus te nemen, maar dit doet genadeloos de deur helemaal dicht.

 14. Renee-met-twee-e's

  @Magnus Dickendorfer

  Precies! Gewoon een foutje wat toch spontaan kan gebeuren!

  En het is maar goed dat dit soort foutjes juist wél af en toe voorkomen want dat betekent dat het “oude normaal” zó onuitwisbaar ingebakken zit in ons systeem over hoe wij hier normaal gesproken netjes en vriendelijk met elkaar omgaan, dat er écht wel een tijd komt dat het oude normaal weer “gewoon normaal” wordt.

  En als deze twee handenschudders direct daarna hun handen (opnieuw) hebben gedesinfecteerd, dan is dit hele artikel — wederom — een flinke storm in een glas water!

 15. Zuur pruim - de gemiddelde MC bijdrager

  @Arie op Safari: Dat moet een herkanbaar gevoel jou zijn. Toch, kneusje? Zo makkelijk he, iemand belachelijk mken die je niet kent.

 16. Bart

  Elkaar een hand geven kan prima! Dat doen wij hier Nederland. Onzin om je daarvoor te verontschuldigen. Je kan daarna gewoon je handen was. Moet je in het normale leven ook regelmatig doen. Ook als er geen pandemie is.

 17. Britt Scholte Lover

  Zelfs Viroloog Diederik Jekel gaat dus de fout in! het is een schande!

 18. Blinde Herdershond

  Tja, dat zie je vaker gebeuren met die enthousiaste vingerwapperaars. Altijd en overal tegen alles en iedereen het belerende vingertje er bij en dan zelf op je bek gaan. Niet meer serieus te nemen zulke mensen.

 19. Arie op Safari

  @zuur pruim..

  Apart; iemand ergens op aanspreken, om het vervolgens het zelf te doen..
  Kneusje? Whhhhaahhaha.. de toetsenbord held..

 20. Merel

  Hoe zit het met hun been make-up?

 21. Hans

  Ja Diederik is homo net als Sander alleen weten ze het beiden goed af te leiden zodat men het er niet over heeft, maar het druipt ervan af.

 22. Dominee Bonk

  Nooit van ene Diederik Hekel gehoord. Het lijkt me een vervet wezen. Een soort braadworst. Hersenloos derhalve. Amen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.