NPO 3 verliest grootste hit: Arjen Lubach stopt

NPO 3 verliest zijn grootste tv-hit: Arjen Lubach trekt na komend seizoen de stekker uit zijn satirische programma Zondag met Lubach. Dat onthult de programmamaker in zijn vandaag verschenen autobiografie Stoorzender, meldt de NOS. Arjen wil vanwege negatieve ervaringen niet meer praten met de geschreven pers en doet zijn verhaal daarom in zijn eigen boek. Hij vertelt het besluit om te stoppen een jaar geleden al te hebben genomen tijdens zijn vakantie.

Aangezien Arjen een contract van drie seizoenen moet uitdienen, waarvan het derde en laatste seizoen op 20 september begint, lijkt dit het laatste Zondag met Lubach-jaar te zijn, meldt NU.nl.

De koek is op, zegt Arjen. “Ik denk dat de huidige vorm, dat ene half uur per week waarin naast een paar actualiteiten één groot thema centraal staat, tegen zijn grenzen aan loopt.“, schrijft hij.

Niet omdat we het niet meer zouden kunnen, maar omdat alles wat je in die vorm (man in pak achter desk doet nieuwslezer na en windt zich op met grapjes) brengt, hetzelfde gewicht krijgt.

Volgens de komediant is er maar een beperkt aantal onderwerpen dat zich leent voor ’twintig minuten boosheid en verontwaardiging’.

Arjen laat weten dat hij op het hoogtepunt wil stoppen. Hij zou wel graag andere dingen maken met hetzelfde team.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen