Arjen Lubach baalt: ‘Al mijn uitspraken worden nieuws’

Arjen Lubach stoort zich er aan dat alle tweets die hij plaatst en alle interviews die hij geeft in een mum van tijd worden opgepikt door media, die er vervolgens nieuwsberichten van maken. Dat zegt de VPRO-ster in gesprek met Betty Asfalt TV. Als presentator Paul Haenen iets persoonlijks vraagt aan Lubach, namelijk: ‘de kinderen van je vriendin, die beschouwen jou als vader?’, krijgt hij nul op rekest: “Ik wil er niet over praten, ha ha. Je moet ook je privéleven gewoon beschermen.

Daar is een specifieke reden voor, aldus Lubach. “Ik zit inmiddels op de 1:1-ratio als het gaat om dingen die ik doe die nieuwsberichten worden. Elke tweet die ik de afgelopen tien weken heb geplaatst zijn allemaal een nieuwsbericht geworden en elke podcast en elk interview, ook die met jou, zijn allemaal nieuwsberichten geworden.”

Haenen: “En daar word je gek van?

Lubach: “Nou, niet zo zeer gek van, want het hoort nu eenmaal bij wie ik ben ofzo kennelijk, maar het zorgt er wel voor dat ik dan niet heel openhartig ben over mijn privéleven, want dat worden dan allemaal berichten waar ik niet op zit te wachten en waar de mensen in mijn omgeving ook helemaal niet op zitten te wachten.”

Haenen: “Wat zou meteen een nieuwsbericht kunnen zijn wat we nu al besproken hebben?

Lubach: “Ik weet het niet. Laatst maakte ik ook een grapje over een prinsesje dat een nieuwsbericht werd. En toen werd een grapje over de ophef weer een nieuwsbericht. En toen had ik gisteren dus getwitterd dat ik de koning wel goed vond en dat werd ook een nieuwsbericht. Nu is gewoon echt elke tweet een nieuwsbericht. Dat wordt nu weer een ding: ‘Arjen Lubach stoort zich eraan dat al zijn tweets nieuwsberichten worden.’ Het is een soort fuik waar je in zwemt waar je niet meer uitkomt.”

Ik tweet daardoor wel minder. Of het wordt: ‘Arjen Lubach tweet minder omdat hij weet dat het nieuwsberichten kunnen worden.’ Echt, echt. Ik zal het je doorsturen straks wat het bericht wordt.”

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen