Arjen Lubach baalt: ‘Al mijn uitspraken worden nieuws’

Geplaatst op wo 06 mei 2020 om 11:00

Arjen Lubach stoort zich er aan dat alle tweets die hij plaatst en alle interviews die hij geeft in een mum van tijd worden opgepikt door media, die er vervolgens nieuwsberichten van maken. Dat zegt de VPRO-ster in gesprek met Betty Asfalt TV. Als presentator Paul Haenen iets persoonlijks vraagt aan Lubach, namelijk: ‘de kinderen van je vriendin, die beschouwen jou als vader?’, krijgt hij nul op rekest: “Ik wil er niet over praten, ha ha. Je moet ook je privéleven gewoon beschermen.

Daar is een specifieke reden voor, aldus Lubach. “Ik zit inmiddels op de 1:1-ratio als het gaat om dingen die ik doe die nieuwsberichten worden. Elke tweet die ik de afgelopen tien weken heb geplaatst zijn allemaal een nieuwsbericht geworden en elke podcast en elk interview, ook die met jou, zijn allemaal nieuwsberichten geworden.”

Haenen: “En daar word je gek van?

Lubach: “Nou, niet zo zeer gek van, want het hoort nu eenmaal bij wie ik ben ofzo kennelijk, maar het zorgt er wel voor dat ik dan niet heel openhartig ben over mijn privéleven, want dat worden dan allemaal berichten waar ik niet op zit te wachten en waar de mensen in mijn omgeving ook helemaal niet op zitten te wachten.”

Haenen: “Wat zou meteen een nieuwsbericht kunnen zijn wat we nu al besproken hebben?

Lubach: “Ik weet het niet. Laatst maakte ik ook een grapje over een prinsesje dat een nieuwsbericht werd. En toen werd een grapje over de ophef weer een nieuwsbericht. En toen had ik gisteren dus getwitterd dat ik de koning wel goed vond en dat werd ook een nieuwsbericht. Nu is gewoon echt elke tweet een nieuwsbericht. Dat wordt nu weer een ding: ‘Arjen Lubach stoort zich eraan dat al zijn tweets nieuwsberichten worden.’ Het is een soort fuik waar je in zwemt waar je niet meer uitkomt.”

Ik tweet daardoor wel minder. Of het wordt: ‘Arjen Lubach tweet minder omdat hij weet dat het nieuwsberichten kunnen worden.’ Echt, echt. Ik zal het je doorsturen straks wat het bericht wordt.”

Foto: VPRO
18 Reacties op “Arjen Lubach baalt: ‘Al mijn uitspraken worden nieuws’”


 1. Boris

  Zou hij teleurgesteld zijn in dit bericht of kickt hij stiekem op zijn relevantie?

 2. Tinie

  Wie is die muts op de foto?

 3. Hugo

  Lubach: We zullen doorgaan.

  Ik smeek het je.

 4. Gerard Cocks

  Ben zo klaar met deze niet grappige en over het paard getilde moralistische deugknaap.

 5. Curryworst

  Brigitte Kaandorp zong het al. ‘Ik heb een heel zwaar leven’.

 6. idioot

  het is ook treurig maar ja zo worden kranten en sites zoals deze vandaag de dag gevuld. Het mag niks kosten en de clicks komen vanzelf

 7. ronald

  haha Go MC !

 8. Elbert

  Heb nooit iets aan de “grappen” van Lubach iets leuk gevonden. Heb er ook verder nooit naar gekeken.

 9. Alsjemenou

  @Elbert
  En toch hier reageren. Droeftoeter.

 10. Sookie Stackhouse

  Daar is een oplossing voor Lubach…nl je bek houden

 11. robert

  Nou Mediacourant, jullie doen ook precies wat Arjen van jullie verwacht. De cirkel is rond. Verwachten jullie hiermee ook weer ‘nieuws’ te maken, terwijl hij jullie afrekent op het feit dat jullie alles nieuwswaardig maken, ook als het dat niet is. Dommig is dat wel hoor.

 12. 😷Paulus

  😷Nee Arjan,ga zelf niet soft doen. Je neemt de ander zelf ook flink op de haak. Gewoon doorgaan en niet 😡doen.Nergens voor nodig.

 13. Derhal Flynn

  Soms moeten ze het zelf even zeggen om hun relevantie te onderstrepen, daar is vrijheid van meningsuiting voor.
  Ik begrijp dat niet iedereen het eens is met zijn uitspraken.
  Dat mag ook gezegd worden. Dat is ook vrijheid van meningsuiting.

 14. Elbert

  Alsjemenou…Is het dan verboden hierop te reageren? Ik zie die Lubach wel eens bij het zappen voorbij komen. Vind er niks leuks aan. Mag ik dat niet zeggen?

 15. Annoniemus

  Is ook veel te veel eer voor deze eenvoudige boeren-pummel !!

 16. Erland Vergaljaard

  De beste man is een genie!

  We maken graag ruimte voor je op onze campingzender.

  Dikke snuif,
  Erland

 17. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Meten met twee maten kunnen linkse deugers goed.

 18. Nils Holgersson

  Hou dan ook je bek Arjen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.