Akwasi boos op media na boos-op-media-interview

Rapper Akwasi is boos op de media na zijn interview in de zaterdagkrant van Het Parool, waarin hij met een boze vinger wijst naar ‘rechtse media’ die zijn speech over Zwarte Piet zouden hebben opgeblazen. Dat laat hij weten op Insta. De speech waarin Akwasi aangaf Zwarte Piet in zijn gezicht te gaan trappen werd met ‘lof, respect en bewondering’ ontvangen, tótdat de ‘rechtse media’ zich ermee gingen bemoeien, stelt hij. Nu voelt Akwasi zich wéér aangevallen door die media.

Akwasi vindt het niet fijn dat andere media uitspraken in het interview uitlichten. Hij wijst op de berichtgeving van De Telegraaf, GeenStijl en het showbizzsufferdje Ditjes en Datjes.

De rapper: “1 interview met het Het Parool gedaan en yes, mijn woorden worden weer eens verdraaid. 😂 framing at its best…. they mad cuz (sh)it hurts. dit is precies waar ik het over heb. maar achja, laten we het er maar niet over hebben. 😘 SPREAD LOVE, NOT LIES. ❤️

Wat er precies wordt verdraaid is volstrekt onduidelijk. Alle drie de genoemde media citeren Akwasi letterlijk. Figuren die niet blij zijn met hoe een interview landt, beginnen echter al snel te roepen dat het allemaal de schuld is van de media.

Slavenhandelaren

Het interview wekt vooral verbazing op vanwege zijn uitspraken over zijn Ashanti-voorouders. Waar hij een paar jaar geleden nog riep dat hij ‘nazaat is van zwarte slavenhandelaren’, draait hij nu ineens 180 graden.

Akwasi in Het Parool: “Ik dacht net al: gaat ie niet beginnen over dat Ashanti slavenhandelaars zouden zijn geweest? Iedereen is opeens een historicus, mensen roepen maar wat. Ashanti zijn geen slaven­handelaren geweest. Wel? Kom op met de feiten dan, die zijn er niet.

Een bizarre draai, vindt Henk Westbroek: “In het Parool legt rapper èn woordkunstenaar Akwasi uit dat het Afrikaanse vol de Ashanti (zijn voorouders) niet aan slavenhandel deden. Dat is samenzwerend gelieg van historici. Zou A. al een universitaire leerstoel in de slavernijgeschiedenis aangeboden hebben gekregen?

Esther Voet van het het opinieblad Joods Nederland: “Als ik Akwasi was zou ik dan nu Wikipedia aanklagen voor het verspreiden van nepnieuws (terwijl hij de Ashanti-slavenhandel in een vorig interview nog bevestigde). Maar de interviewer (niet voorbereid?) laat dat gewoon liggen.

Lees ook: Akwasi blijft excuses weigeren, boos op ‘rechtse media’ (gisteren)

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen