Akwasi boos op media na boos-op-media-interview

Rapper Akwasi is boos op de media na zijn interview in de zaterdagkrant van Het Parool, waarin hij met een boze vinger wijst naar ‘rechtse media’ die zijn speech over Zwarte Piet zouden hebben opgeblazen. Dat laat hij weten op Insta. De speech waarin Akwasi aangaf Zwarte Piet in zijn gezicht te gaan trappen werd met ‘lof, respect en bewondering’ ontvangen, tótdat de ‘rechtse media’ zich ermee gingen bemoeien, stelt hij. Nu voelt Akwasi zich wéér aangevallen door die media.

Akwasi vindt het niet fijn dat andere media uitspraken in het interview uitlichten. Hij wijst op de berichtgeving van De Telegraaf, GeenStijl en het showbizzsufferdje Ditjes en Datjes.

De rapper: “1 interview met het Het Parool gedaan en yes, mijn woorden worden weer eens verdraaid. 😂 framing at its best…. they mad cuz (sh)it hurts. dit is precies waar ik het over heb. maar achja, laten we het er maar niet over hebben. 😘 SPREAD LOVE, NOT LIES. ❤️

Wat er precies wordt verdraaid is volstrekt onduidelijk. Alle drie de genoemde media citeren Akwasi letterlijk. Figuren die niet blij zijn met hoe een interview landt, beginnen echter al snel te roepen dat het allemaal de schuld is van de media.

Slavenhandelaren

Het interview wekt vooral verbazing op vanwege zijn uitspraken over zijn Ashanti-voorouders. Waar hij een paar jaar geleden nog riep dat hij ‘nazaat is van zwarte slavenhandelaren’, draait hij nu ineens 180 graden.

Akwasi in Het Parool: “Ik dacht net al: gaat ie niet beginnen over dat Ashanti slavenhandelaars zouden zijn geweest? Iedereen is opeens een historicus, mensen roepen maar wat. Ashanti zijn geen slaven­handelaren geweest. Wel? Kom op met de feiten dan, die zijn er niet.

Een bizarre draai, vindt Henk Westbroek: “In het Parool legt rapper èn woordkunstenaar Akwasi uit dat het Afrikaanse vol de Ashanti (zijn voorouders) niet aan slavenhandel deden. Dat is samenzwerend gelieg van historici. Zou A. al een universitaire leerstoel in de slavernijgeschiedenis aangeboden hebben gekregen?

Esther Voet van het het opinieblad Joods Nederland: “Als ik Akwasi was zou ik dan nu Wikipedia aanklagen voor het verspreiden van nepnieuws (terwijl hij de Ashanti-slavenhandel in een vorig interview nog bevestigde). Maar de interviewer (niet voorbereid?) laat dat gewoon liggen.

Lees ook: Akwasi blijft excuses weigeren, boos op ‘rechtse media’ (gisteren)

Foto: KRO-NCRV

150 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Gemeente Amsterdam
augustus 11, 2020 13:26

@U,

Ja die Akwasi heeft heel wat meerderwaardigheids complexen. Een messias-complex, een waanachtig ´ik ben een Uebermensch´ complex, alles gelardeerd met echt volledig overwaardige beelden van zijn eigen geweldigheid. Psychiatrisch patient. Hij praat ook regelrecht verward soms. En oproepen om mensen in hun gezicht te trappen…Dat hij nog een podium krijgt. Bizar.

Gast
u
augustus 11, 2020 13:13

Akwasi is een domme tok kip, die vrolijk doortokt, terwijl de media doen of het God zelf is die het woord voert. Over iemand op het schild hijsen gesproken. Uiterst domme, luie , leugenachtige tok-lul.

Gast
Momo
augustus 10, 2020 23:30

@jiyani

Ben jij nou echt zo dom? Niemand verwijt Akwasi de zonden van zijn voorouders, men wijst op zijn hypocrisie. En welke tradities van andere volken willen blanke Nederlanders zo graag veranderd zien????

Gast
Zo zit het
augustus 10, 2020 19:48

Trump en Awkwasi zijn allebei even erg. Ze verdraaien allebei feiten en liegen er op los. Neen, het zouden wapenbroeders kunnen zijn, maar ja ze staan recht tegenover elkaar. Hopelijk zijn we vanaf november van beiden verlost……………….

Gast
Piet Jansen
augustus 10, 2020 17:45

Trump is de beste leider die de wereld ooit heeft gehad. Kan die akwasie een puntje aan zuigen met zijn verschrikkelijke linkse gebral

Gast
Margriet
augustus 10, 2020 17:38

Wat heeft Trump de wereld geleerd? Alles wat tegen je werkt, glashard ontkennen, liegen, luidkeels verkondigen dat je woorden verdraaid zijn, dat het fakenews is.

Gast
Caro911
augustus 10, 2020 16:03

Wat een Looser…blijf het moeilijk vinden om respect te voelen bij wat hij zegt….geen enkel respect van hem voor anders denkenden…

Gast
Rob
augustus 10, 2020 15:51

Al die zwarte en arabische apen terug sturen naar de woestijn waar ze vandaan komen. Hebben alleen maar een grote bek hand ophouden stelen en verder niets doen

Gast
Zwarte Piet is anti-racistisch
augustus 10, 2020 14:20

@jiyani
Verder is het oerdom en discriminerend om het neutrale woord blank in te ruilen voor het positieve woord ‘wit’. Je bent daarom vermoedelijk een blanke racist die alleen blanke (roetveeg)pieten wil.

Gast
Zwarte Piet us ant-racistisch
augustus 10, 2020 13:58

@jiyani
Je bent een nitwit De Afrikaanse Surinamers stammen allemaal af van meestal niet-Nederlandse blanke slavenhouders én Afrikaanse slavenhouders en -handelaars. Nederland bestond toen niet en blanken in Nederland stammen voor ruim 99 procent niet af van slavenhouders. Sterker nog; hun voorouders woonden meestal niet in Amsterdam waar de elite ook hun eigen volk discrimmineerde.
Samengevat: Gekleurdere mensen hebben vrijwel allemaal slavenhoudersvoorouders en de blanken hebben slavernij afgeschaft en waren zelf slachtoffer van slavernij.
Dus spreek de Afrikanen hierop aan en noem jezelf voortaan niet racistisch zwart.

Gast
iver
augustus 10, 2020 13:34

Hij verpest het met zijn geschifte draaingen en ontkenningen, regelrechte leugens, volkomen onterechte verontwaardiging, kortom totale onbetrouwbaarheid en idiote uitspraken, totaal voor de BLM zaak.

Dit is een idioot.

Gast
driewerf
augustus 10, 2020 13:31

@pegode,

Daar dacht ik ook aan, een hersentumor. Hij is regelrecht verward.

Gast
Sem
augustus 10, 2020 12:28

William, wat typ je veel vandaag.

Goede teksten, maar houd het kort en bondig, maak het behapbaar voor de wat minder ontwikkelde mens.

Gast
William Raaf
augustus 10, 2020 12:26

Zonder de blanken was slavernij nog schering en inslag.
Alleen al de Engelsen offerden 30.000 zeemannen op om de verderfelijke Ottomanen en moslims van de Barbarijse Staten te dwingen slavernij op te geven.
De moslims en de zwarte bevolking (ondermeer de wrede Ashanti’s maar feitelijke alle West-Afrikaanse kustvolkeren) boden gigantische weerstand.

het laatste land waar slavernij officieel werd afgeschaft (jaren zeventig) was Liberia waar bevrijde slaven vaniut Amerika naartoe trokken en er meteen een slavenstaat van maakten en de volkeren van de binnenlanden vervolgende, uitroeide en in slavernij dwong).

Hedentendage bestaat er slavernij: in de moslimwereld. Zelfs kindbruidjes (kinderen zwanger op hun twaalfde) worden geduld door onze ‘tolerante’ regering. Net als besnijdenis. Cultuur and all that.
En de Kaaskop blijft erop stemmen.

In elke stad, en in elk dorp zou een standbeeld moeten staan van een blanke abolitionist. De krijgers die ervoor zorgden dat slavernij (grotendeels) uit de wereld gebannen werd tegen de wil van de moslims en West-Afrikaanse bevolking in.

En het wordt tijd dat de wrede west-Afrikaanse volkeren (mn. de uiterst wrede Ashanti) herstelbetalingen gaan doen aan de blanken. We hebben talrijke zeemannen en mariniers om dit kwaad uit te bannen. Tijd dat Nederland beloond wordt. Gaarne herstelbetalingen van de racist Akwasi

Akwasi wil kinderen die geschminkt zijn het hoofd aan gruzzlementen trappen.
In Nederland mag je dat kennelijk zeggen.
Je mag niet zeggen dat het in Nederland best wel druk is.

Gast
Gon vd Zande
augustus 10, 2020 12:24

@Shadow1100
ma 10 aug 2020 om 11:57

Onnozele opruier. Met leugens proberen de grote jongen uit te hangen.

Op 10 augustus 2020 kom je aankakken met:
Deze rapper heeft NU een video gemaakt waarin enz., terwijl deze video al op 11 september 2019 is verschenen.

Een welgemeende raad: Ga lekker met je legoblokjes spelen en laat de rest aan de grote mensen over.

Gast
Veel geblaat weinig wol
augustus 10, 2020 12:17

Jiyani, jij weet het?
Feit is dat grootste slavenhandel in Afrika zelf was, Arabieren en Turken hadden daarna het grootste aandeel.
Witte Nederlanders hadden simpelweg grote schepen en het vermogen om te navigeren.
Dat praat het niet goed.
Verder is het ook het tijdsbeeld.
In plaats van ons te compenseren voor het Romeinse leed gaat er veel geld naar Italië.

Gast
DonaldDuuk
augustus 10, 2020 12:08

Rappers kunnen hun rijmpjes veelal niet eens op papier zetten.
In het beste geval dyslexie, meestal analfabeet.

Gast
Jiyani
augustus 10, 2020 12:04

Of de ashanti’s nou wel niet hun eigen mensen hebben verkocht aan de witte Nederlands, feit is wel dat deze witte Nederlanders de wreedste slavendrijvers waren. Voor het aanbieden van excuses aan de nazaten van de slaven wordt als smoes gebruikt dat niet de huidige generatie witte Nederlanders zich aan die wreedheid hebben gezondigd.

Akwasi behoort ook tot de nieuwe generatie nazaten van de Ashanti’s, maar hem worden wel de zonden van zijn voorouders verweten. Witte Nederlanders willen nooit op hun fouten gewezen worden, des te meer willen de gekleurde mensen oo hun fouten wijzen.
Witte Nederlanders, raar volk, die wel de tradities van andere volkeren veranderd willen zien, maar hun racistische Zwarte Piet traditie willen behouden.
Witte Nederlanders zien wel de splinter in de ogen van anderen, maar de balk in eigen ogen niet.

Gast
Shadow1100
augustus 10, 2020 11:57

“In Zweden is de cultuur verrijkt met de komst van een rapper uit Nigeria met de naam Jesse Ekene Nweke Conable.

Deze rapper heeft nu een video gemaakt waarin hij oproept blanke mensen dood te schieten of ze te gebruiken als slaven.

“Wij zwarten zullen nummer één worden en de witten over nemen”, aldus Conable. “Zoals de blanken ons als slaven gebruikten, zo zullen wij hen als slaven nemen en hen nog slechter behandelen”.

“Wij pakken hun bitches en zullen hun geld pakken. Om helemaal eerlijk te zijn, wij zijn het beste ras ooit. Wij zijn de Afrikaanse strijders, ze staan bij lange na niet op ons niveau. Dit is pas het begin van Black Power”.”
Meneer Wolders vroeg alleen maar of we meer of minder wilden hebben…….

Gast
Echt links
augustus 10, 2020 11:53

@Ger
Nee Ger, dit klopt niet. Heb je nooit van communistische (linkse) en fascistische (nationaal socialistische) regimes gehoord? Het huidige intolerante ‘links’ wil nu woorden, schrijvers, en kunst ‘cancelen’ verbieden. Feitelijk zitten we wat dat betreft nu in de jaren dertig en veertig van Hitler Duitsland.

Gast
Roelof
augustus 10, 2020 08:01

Suckerpunch, je bent een dwaas.
Jouw bijdragen zijn altijd van niveau 0 !
In en in triest.

Gast
Ger
augustus 10, 2020 07:57

Akwasi heeft hier wel een punt.
Rechts verdraait altijd alles.
Jokken en pikken is door rechts uitgevonden.

Gast
De Blije Belg
augustus 10, 2020 00:02

Wat een woordkunstenaar! :-)

Gast
Hallo Zwarte Mensen
augustus 9, 2020 23:41

Akwasi is een puto pendejo, veel plezier met je 95% vrouwelijke activisten en airfryer.

Gast
anti-racist
augustus 9, 2020 22:44

@Ger
Jeffrey A. geeft voorlichting……? Dit is een eufemisme voor geschiedsvervalsing en racistische demagogie.

Gast
Ger
augustus 9, 2020 22:12

Dag allemaal even een correctie de meeste ghanesen daar hoor je nooit wat van over het algemeen harde werkers etc het is alleen Akwasi en Jeffrey afri die het nieuws belichten met veel blabla en het gaat ze allebei goed af ze verdienen allebei er mee de Jeffrey geeft voor lichting op scholen krijgt er dik voor betaals en Akwasi is een schreeuwlelijker die vandaag uit spraken doet wat hij morgrn niet meer weet hij schteewd om aandacht etc laat voor de rest die andere ghanese mensen er buiten en doe zosls sommigen uitspraken over hun kleding dat is niet correct daar kun je niet een heel volk op af rekenen wat 2 ghanesen zeggen voor de rest strken ze alle geld in hun eigen zakken deze 2. En waarim komen ze elke keer. Met een dubbel gezicht in programma’s door blanken gemaakt om dat ze schreeuwen om aandacht voor de rest Ajwasi weet ook dat veel andere ghanesen een hekel hebben aan ashanti clan zoals de Fanti en etc

Gast
Beate
augustus 9, 2020 21:43

@Momo
Suckerpunch heeft het denk ik opgegeven.
Die wil apartheid: alleen blanke roetveegpieten.
Ik heb ook veel geleerd van de vele andere reacties.

Gast
Jaapww
augustus 9, 2020 21:21

Mijnheer A stelt in een interview dat Nedrland als laatste de slavernij afschafte en dat is een feit volgens A. A leer eens de echte feiten! En stel niet in een interview dat je uit een volk van slaven handelaren komt en in volgende interview stellen dat anderen zijn volk onterecht als slavenhandelaren neer zet. A wat zijn de feiten…?..

Gast
Hans
augustus 9, 2020 21:17

Hij blijft maar racistische uitspraken doen en preken met geweld. Dit kan echt niet meer

Gast
Momo
augustus 9, 2020 19:54

@Suckerpunch

Het gaat ook niet om “blackface”, want Zwarte Piet maakt geen andere rassen belachelijk. Het is gewoon een personage dat toevallig zwart is. Jouw argument is gewoon een vals argument.

Gast
Jacoba
augustus 9, 2020 19:31

Boze zwarte b reppert

Gast
Job
augustus 9, 2020 18:50

Op deze manier komt akwasi niet toe aan rappen veelte druk met andere dingen,iemand nog zin in een negerzoen ik heb een hele doos vol

Gast
Job
augustus 9, 2020 18:47

Akwasi komt op deze manier niet aan rapper toe veel te druk met andere dingen, iemand nog zin in een negerzoen

Gast
Waarom worden mijn berichten tegengehouden?
augustus 9, 2020 18:21

Ja, volgens de beroepsslachtoffers en racismeroepers is het altijd de schuld van anderen. Eigen verantwoordelijkheid kennen dit soort types, die niks aan de maatschappij toevoegen en ongevraagd hierheen zijn gekomen, niet.

Gast
Kwebbeldick
augustus 9, 2020 18:06

Zin in kruidnoten nu.

Gast
Taalkundige
augustus 9, 2020 17:58

@Flits
Dat accepteren de Indische mensen en de Indonesiërs zoals de Maleiers niet. Zij werden en worden voor blauwen uitgemaakt. Zwart geschminkte Pieten en eventueel wat wit geschminkte Pieten is het beste. Want wit en zwart zijn geen huidskleuren.

Gast
Flits Bom
augustus 9, 2020 17:15

Meneer Akwasi is in mijn ogen zelf iemand die racisme aanwakkert.
Waarom maken we zwarte piet niet blauw? Dat scheelt een hoop subsidie en geklaag van die klagers. En laten we het ook meteen strafbaar maken als ze ons voor Makambas Bakkras of Tattas uitmaken.

Gast
Natasha H
augustus 9, 2020 16:32

…..dat ze positief voor Zwarte Piet worden uitgemaakt.

Gast
Robert
augustus 9, 2020 16:15

Laten we het prettig houden maar laat akwasie zo snel mogelijk gaan waar die vandaan komt.

Een burgemeester zei ooit “rot op als het hier niet bevalt”

Gast
dd
augustus 9, 2020 16:14

De zwarte Afrikaan kawazie maakt de sfeer in dit land er niet beter op.
Denk alleen maar in eigen belangen, man rot toch op naar een land waar het beter is.

Gast
Natasha H
augustus 9, 2020 15:53

Zo is het dubbelbloed. Als alle gekleurdere mensen hun kinderen eindelijk eens gaan uitleggen dat het een enorme eer is om voor Zwarte Piet te worden uitgemaakt, is iedereen tevreden. Als Afrikanen zichzelf niet meer negatief zwart noemen, wordt die kans natuurlijk wel iets kleiner.

Gast
Corry Jankbal
augustus 9, 2020 15:28

De HoofdPiet, de HulpPiet, welnee, het is de ZEURPiet!

Gast
Dubbelbloed
augustus 9, 2020 15:27

Je snapt het niet. Zwarte Piet is anti-racistisch. Dat er in de VS ooit mensen zijn gelyncht heeft niets met Zwarte Piet of Nederland te maken. Als jij denkt dat in Nederland veel blanken vinden dat Zwarte Piet een negroïde uiterlijk heeft, creëert dat juist een nog positiever beeld van de Afrikanen. Jammer dat je gehersenspoeld wordt door racistische VS-activisten met hun eenzijdige associaties. Het is helemaal ronduit dom als je elke blackface buiten de VS als racistisch beschouwt en nog steeds niet inziet dat Zwarte Piet aardig is en intelligent overkomt. Jezelf negatief ‘zwart’ noemen terwijl je bruin bent, dat is pas racistisch. Zwart is een racistisch woord uit de de middeleeuwen en koloniale tijd toen Afrikanen voor driekwart mens werden beschouwd.

Gast
Ome Cor
augustus 9, 2020 15:12

@Suckerpunch
Het gaat ook om het accentueren van een moor voor kinderen, in gedrag, kleding en hoe iemand eruit ziet. Denk aan Moriaantje zo zwart als roet. Alles wordt uitvergroot; ‘n boef/slechterik ziet er in oude films, strips ook uit als een echte boef met vieze kleren, ongeschoren tronie en een gemeen uiterlijk terwijl we wel beter weten.
Je kunt als volwassene niet kijken met een kinderblik.

Gast
Suckerpunch, de enige en de ekte!
augustus 9, 2020 14:59

Harde werker, cultuurhistoricus geeft niet echt antwoord maar verwijst naar zaken die ik vervolgens zelf mag gaan uitzoeken.

Ik weet de antwoorden uiteraard allang, enkel weten de meeste Nederlanders het nog niet, of willen ze het niet weten omdat ze keihard gehersenspoelt zijn met dat het een “traditie” is…

Zwarte mensen lynchen en belachelijk maken was in de VS ook heel lang een traditie….. Maar dat maakt het niet minder racistisch!

Gast
Reiger
augustus 9, 2020 14:58

Ik vind het opmerkelijk dat zo’n dom iemand vastgoed van een paar miljoen heeft.
De politie zou hier eens in moeten duiken.

Gast
Suckerpunch, de enige en de ekte!
augustus 9, 2020 14:57

Nou dat is alvast een vraag die beantwoord is; ookal lees ik daar niks over terug in de historie van het zwaar racistische kinder feest genaamd sinterklaas.

Gast
Anti-racist
augustus 9, 2020 14:56

@Suckerpunch
Dat zijn vragen van een kind van acht jaar. Als je uit de schoorsteen komt heb je dorst en drink je wat water en krijgen de lippen weer hun natuurlijke stereotypische blanke lippenkleur rood.

Gast
Harde werker
augustus 9, 2020 14:50

Zie cultuurhistoricus

Gast
Peter
augustus 9, 2020 14:48

Beter zo dan die linkse propaganda media, die mensen bang maken de waarheden verdraaien en zogenaamd onderzoeken doen die nooit kloppen en dan geen sorry zeggen.
Was toen dat de NOS onderzocht had dat wij geen IC bedden genoeg hadden omdat ze onderzocht hadden dat er meer dan 35000 mensen daarop terecht kwamen en gelukkig niet gebeurd, maar zeiden sorry dst wij het mis hadden.
Nee dus dit is onze linkse media

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen