Akwasi boos op media na boos-op-media-interview

Geplaatst op zo 09 aug 2020 om 8:20

Rapper Akwasi is boos op de media na zijn interview in de zaterdagkrant van Het Parool, waarin hij met een boze vinger wijst naar ‘rechtse media’ die zijn speech over Zwarte Piet zouden hebben opgeblazen. Dat laat hij weten op Insta. De speech waarin Akwasi aangaf Zwarte Piet in zijn gezicht te gaan trappen werd met ‘lof, respect en bewondering’ ontvangen, tótdat de ‘rechtse media’ zich ermee gingen bemoeien, stelt hij. Nu voelt Akwasi zich wéér aangevallen door die media.

Akwasi vindt het niet fijn dat andere media uitspraken in het interview uitlichten. Hij wijst op de berichtgeving van De Telegraaf, GeenStijl en het showbizzsufferdje Ditjes en Datjes.

De rapper: “1 interview met het Het Parool gedaan en yes, mijn woorden worden weer eens verdraaid. 😂 framing at its best…. they mad cuz (sh)it hurts. dit is precies waar ik het over heb. maar achja, laten we het er maar niet over hebben. 😘 SPREAD LOVE, NOT LIES. ❤️

Wat er precies wordt verdraaid is volstrekt onduidelijk. Alle drie de genoemde media citeren Akwasi letterlijk. Figuren die niet blij zijn met hoe een interview landt, beginnen echter al snel te roepen dat het allemaal de schuld is van de media.

Slavenhandelaren

Het interview wekt vooral verbazing op vanwege zijn uitspraken over zijn Ashanti-voorouders. Waar hij een paar jaar geleden nog riep dat hij ‘nazaat is van zwarte slavenhandelaren’, draait hij nu ineens 180 graden.

Akwasi in Het Parool: “Ik dacht net al: gaat ie niet beginnen over dat Ashanti slavenhandelaars zouden zijn geweest? Iedereen is opeens een historicus, mensen roepen maar wat. Ashanti zijn geen slaven­handelaren geweest. Wel? Kom op met de feiten dan, die zijn er niet.

Een bizarre draai, vindt Henk Westbroek: “In het Parool legt rapper èn woordkunstenaar Akwasi uit dat het Afrikaanse vol de Ashanti (zijn voorouders) niet aan slavenhandel deden. Dat is samenzwerend gelieg van historici. Zou A. al een universitaire leerstoel in de slavernijgeschiedenis aangeboden hebben gekregen?

Esther Voet van het het opinieblad Joods Nederland: “Als ik Akwasi was zou ik dan nu Wikipedia aanklagen voor het verspreiden van nepnieuws (terwijl hij de Ashanti-slavenhandel in een vorig interview nog bevestigde). Maar de interviewer (niet voorbereid?) laat dat gewoon liggen.

Lees ook: Akwasi blijft excuses weigeren, boos op ‘rechtse media’ (gisteren)

Foto: KRO-NCRV
150 Reacties op “Akwasi boos op media na boos-op-media-interview”


 1. Dennis

  Wat een looser!

 2. Saskia

  Zowel voor als tegenstanders zwarte piet hebben gelijk.

  De Telegraf Duk bruinhemden denken daar anders over. Maar ja, dat kan je verwachten.

 3. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Akwakkie a day keeps the doctor away.

 4. 🗣(wordt vast verwijderd...)

  Het wordt hoog tijd dat Akwasi een flink pak slaag krijgt!

 5. Beau ter Ham

  Zelfs een woordkunstenaar kan de waarheid niet verdraaien. Altijd wat met deze man. Gaat een beetje de kant op van Sylvana. Niet verbinden maar verdelen.

 6. Max

  Dus niets mag van een andere kant belicht worden? Dan is meneer boos? Hij is knettergek.

 7. Sjaak echt

  @Saskia
  Waarom is Duk volgens jou aanhanger van een Duitse stroming uit WW2?

 8. scott_0

  Saskia is een ruftend links-gekkie.

 9. Trui

  Een waar woordkunstenaar, geen touw aan vast te knopen!

 10. Saskia

  Zijn de bruinhemden van NU een duitse stroming uit het verleden.

  Wat een valse vraag.

 11. Albert Verlinken

  Zullen we hem geen podium meer bieden? Lijkt mij beter omdat ik bang ben dat dit nog heel lelijk gaat aflopen. Gewoon weer met zijn allen Harry Mens kijken, over hem kun je je ook verbazen, maar die doet geen vlieg kwaad.

 12. Sloopkogel

  Hij bevestigde dat niet alleen, hij was reuze trots op zijn ‘aristocratische ancestors’, en toen de interviewer destijds een lans brak voor de slachtoffers van die slavenhandel zei hij dat het wel heel gek zou wezen als de Surinamers van nu daarvoor bij hem gingen aankloppen

 13. Marianne Markus

  Geen podium geven dan worden dit soort mensen gauw vergeten

 14. Huismaker

  Akwasi is een Marxist, die het Westen kapot wil maken en een communistisch heilstaat wil maken.

 15. Cees

  Het Parool is het lokale Amsterdamse sufferdje. Hoeveel mensen lezen die krant?

 16. Janus

  Voor de Europese kolonisatie was de Ashanti Confederatie een belangrijke staat in West-Afrika, vooral van 1570 tot 1900. De rijkdom van de Ashanti was gebaseerd op de aanzienlijke goudvoorraden in de regio. Het waren vaardige goudsmeden. De Ashanti waren een machtige stam. De hoofdinkomsten kwamen eeuwenlang uit de handel in goud en slaven. De Ashanti waren slavenhouders die de slaven lieten werken in hun goudmijnen. Ook voerden ze een levendige handel, eerst met de slavenhandelaren die uit het noorden van Afrika kwamen. De slaven uit eigen stam en tot slaaf gemaakten van andere stammen werden verkocht aan handelaren van de Hausa-stam en Arabieren, die ze vervoerden naar het noorden van Afrika en naar Klein-Azië. De focus verschoof later toen er contact kwam met slavenhandelaren uit Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland die slaven nodig hadden voor hun plantages in Amerika en het Caribisch gebied. Omdat deze handel er toe leidde dat men veel meer slaven nodig had, leidde dit tot een aantal grote expedities in de omgeving waarbij veel mensen van andere stammen maar ook van de eigen achtergrond tot slaaf werden gemaakt en doorverkocht.[1][2]

  Onder achtereenvolgende opperhoofden (“Asantehenes”) nam het koninkrijk deel aan de Afrikaanse slavenhandel.[3] De Ashanti namen mensen uit omringende gebieden gevangen en verkochten hen aan Europese slavenhandelaren.[4] In 1827 verbood de Ashanticonfederatie de slavenhandel. De handel stopte in de eerste helft van de 19e eeuw.

 17. Henry

  Geen aandacht geven, zet hem in vergeethoek

 18. Pjoter

  Die Saskia toch. Pilletje vergeten bij je ontbijt ?

 19. Chelsey

  Wordt maar lekker boos en ga vooral door het lint op 5 december aanstaande dan heb je jezelf daar waar jij thuishoort zwarte mafpiet dat je bent! Of ben je zelf soms te laf om je fanatieke volgertjes te laten zien hoe het moet?! In dat geval dat de boosheid waarmee je nu kampt je zoveel spanning in je lichaam teweeg zal brengen dat verhoogde bloeddruk en hartkloppingen jou daar zullen brengen waar je jezelf met je achterlijke uitspraken hebt gebracht! Te dom ben je er namelijk voor om die Zwarte Vloek van je ouders en voorouders van je af te wenden door simpelweg sorry te zeggen voor bepaalde foute uitspraken die jij hebt gebezigd, dus niet álle uitspraken domme Zwarte Mafpiet die je bent en hoogstwaarschijnlijk zult blijven! Sorry in dat geval dus niet alleen voor die domme Zwarte uitspattingen van je met die lelijke uitpuilende demonische ogen van je, maar ook voor de vele duizenden slachtoffers van alle rijkdom die je van die zwarte vuile valse pappa van je die als Zwarte mensenhandelaar jouw een goedbelegde boterham heeft nagelaten Zwarte Dombo! En nu voorgoed die zwarte Muil van je houden en Luisteren naar je Manager en niet zo eigenwijs blijven doen: Mond Houden dus Alstublieft !..

 20. Robson

  Het moet wel de grootste droeftoeter zijn in dit land , dacht dat het Hazes was , maar akukiakaki hiero spant wel echt de kroon

 21. Ome Cor

  Ik voorzie dat deze jankerd in November of December neergehoekt wordt zonder dat daarbij woorden vallen. Op woorden zouden we immers verliezen van deze gerenommeerde woordkunstenaar.
  Zou dit jochie overigens niet begrijpen dat het oprichten van ‘n partij voor alleen mensen van kleur een tegengesteld effect gaat krijgen?
  Verder: wat is de status van de aanklacht in de zaak waarbij hij openlijk oproept tot geweld, iemand?

 22. Lachgas

  Kennelijk is het allemaal zo slecht nog niet. Over teruggaan hoor je hem niet.

 23. Saskia

  AD en Telegraf was gisteren weer veel kopie/plak/jatwerk van Parool

  Lijkt RTL wel. O wacht daar heeft RTL het kopie/plakwerk van gejat.

 24. Bessie Turf

  Laten we Akwasi gauw vergeten, wat kan deze personificatie van Boosheid nu in feite?

 25. Annelies Kwekkeboom

  Akwasi geeft in zijn Ghanese Soepjurk een concert in Paradiso en ik hoop dat het niet zwart van de mensen ziet en de mensen hem gaan negeren. Ja ik ben ook een woordkunstenaar. Dat Parool interview was ook weer niet handig en meneer graaft zo langzaam zijn eigen verbale graf.

 26. Sjoerd

  A. nazaat van een stam uit A. uit A.
  Will hier de meningsvrijheid beperken
  maar een Goldene Retriever wordt beter vertegenwoordigd

  Denk de syfillus is A. uit A. in zijn hersenen belandt

 27. Karel

  Vragen die er toe doe beantwoord hij niet omdat het zijn hypocrisie blootlegt zo simpel is het. Akwasi is een bevoorrecht mens die graag met z’n handjes in de subsidie pot, een pot waar hijzelf nog nooit een bijdrage aan heeft geleverd.

 28. B

  Akwasi maakt racisme tot zijn verdien model.

 29. Jannes van Loon

  Dat noemt zich vluchteling hier een grote bek in zijn thuisland zijn broek vol schijten oprotten.

 30. Arie B

  ‘Laten we het er maar niet over hebben’ na een post op instagram. Wat een figuur.

  Kan iemand 1 hit van deze zelfbenoemde woordkunstenaar noemen?

 31. Mart

  Iedereen is boos en beledigd. Hoe lang gaat dit nog duren en gaan we weer normaal samenleven en gooien we weer relativerende grappen naar elkaar toe? Niemand die nu leeft heeft iets met de slavenhandel te maken gehad en ik denk ook dat iedereen er met afgrijzen naar terug kijkt. KLAAR!!!! Aldus een bleekscheet die dol is op blanke vla (nee voel me niet beledigd) en jodenkoeken (nee voel me niet beledigd)

 32. Sjaak echt

  @Saskia
  Jij legt de link tussen Duk en bruinhemden, ik vraag slechts waarom je die link legt en daar geef je geen antwoord op omdat het onzin is.

 33. Ome Cor

  @Arie B ondanks dat je alter ego er eentje is van ‘n heuler……. vooruit.
  Zijn grootste hit was ‘Akwasikmaar bij moeder thuis gebleehheeeven……’.

 34. Pegode

  Misschien moet je eens een hersenscan laten doen akwasi.
  Volgens mij zit er een tumor, de symptomen zijn al zichtbaar.
  Je weet niet meer wat voor wartaal je uitkraamt en je ogen puilen steeds meer uit!

 35. Annelies Kwekkeboom

  Voor Saskia : Ja mee eens met het commentaar op je opmerking nl. elke vergelijking met die periode uit de geschiedenisboeken gaat mank en het is bovendien een gebrek aan schrijfvaardigheid en creativiteit om je gedachten en spinsels te beschrijven en is eigenlijk off topic.

 36. M52

  Tja hij moet het hier ontzettend zwaar hebben. Nu dan heb ik nieuws voor je meneer Akwasie. Laat zwarte Piet los, laat onze cultuur de onze zijn. Pas je aan , aan onze gewoontes , biedt je excuus aan voor alles wat je ons land verwijt . En houd op met zielig doen. Besef je wel dat je NL eigenlijk dankbaar mag zijn. Ipv alles af te kraken . Je mag wat mij betreft ook terug naar je eigen roots. Wie zaait zal oogsten, onthoudt dat goed.
  .

 37. Captain Caveman

  In het zo bewierookte en geroemde afrika krijgt deze beroepsklager en onbekende repper als dank voor zijn woordkunst geen applaus van alleenstaande lesbo’s en bakviswijven, onbeperkt dreigen met geweld onder auspicien van onze juichende media, maar een mooie brandende autoband om zijn kippenekkie. Met zijn negervriendjes straks kleine kinderen bang maken? Kijk er niet gek van op als de betreffende woedende ouders hem naar de ic meppen voor een paar maanden.

 38. gtstfites

  @Saskia
  RTL maakt altijd zijn eigen media. NOS Journaal: dat blijkt naar onderzoek van het RTL nieuws.

  Akwasi moet opgenomen worden samen met Sylvana Simons.

 39. De dooie hond van rapper Lil.Kleijn

  Ik zeg: Zand erover en keihard ontkennen.

 40. Boy[cot] George

  Wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in! Oh nee, wacht….dat graven laat hij doen door anderen, dat zit in zijn DNA.
  Ennieweej; niemand zit te wachten op een nieuwe Hitler.
  Genoeg is genoeg met het clubje gekleurde racistische oproerkraaiers!

  Een oproep tot boycotten van eender welk mediakanaal dat de nieuwe Hitlers zoals S. Simons, Airfryer en Kwasimodo ruimte geven om hun haat tegen NL en hun volk te verspreiden zal een mooi begin zijn. Helemaal klaar met deze geestezieken!!!!!!!

 41. Annoniemus

  Laten we hopen dat er een partij komt voor gekleurden , ik kan niet wachten op de reacties uit de samenleving en dat er dan eens massaal geprobeerd word om al die mislukkelingen Nederland uit te jurken !!!!!!

 42. Ome Cor

  Dus de woorden die meneertje het volk toeroept op de Dam moeten we niet letterlijk opvatten, want geuit door een woordkunstenaar, en hetgeen geschiedkundig bekend is over zijn Ashanti-voorvaderen moeten we ook niet letterlijk opvatten, want slechts opgeschreven en niet bij hem bekend.
  Tuurlijk joh.
  Bij de FvD zit er ook zo eentje en in Amerika hebben ze er zo eentje president laten worden.
  Als het niet zo triest zou zijn, zou je je er om bescheuren van het lachen.

 43. Diederik Desktop

  Als er een partij voor gekleurden komt dan ga ik voor de partij van de honden kiezen. Woof

 44. Fikkie

  Ach gut, Akwasi is weer eens boos. Als je niet tegen de waarheid kunt en je zoekt keer op keer zelf de media op, ga dan aub niet als een klein verwend figuur door een porceleinen kast stampen en geef je ongelijk een keer toe, als een echte man. Maar ja dat laatste is en blijft een twijfelgeval.

 45. Harry

  Het is heel simpel:

  Dat deze mijnheer nu

  aquasi verongelijkt reageert

  omdat rechtse media zijn

  zo fraai geformuleerde be-

  woordingen verdraaien, is

  niet terecht. Dit heerschap,

  dat onlangs zijn carrière als

  ritmische babbelaar eigen-

  handig om zeep heeft gehol-

  pen moet eerst de balk uit

  z’n eigen oog verwijderen

  alvorens hij de splinter uit

  die van derden wil halen

  want zolang deze voorma-

  lige woordenbrijer in één on-

  frisse adem rept van ‘Spread

  Love’ en ‘Zwarte piet in zijn

  gezicht trappen’, zit er iets

  niet helemaal goed bij deze

  ex-boodschapper. Ergo: zijn

  gehuiliehuilie en hieraan ge-

  relateerde blindheid -zo’n balk

  in het oog is ook niet niks- voor

  eigen fouten maakt dat deze

  volksmenner voor altijd met

  hoongelach zal worden aan-

  schouwd alvorens hij -met

  zijn boodschappentas vol

  verwijten- voorgoed richting

  vergetelheid wordt gekata-

  pulteerd…

 46. Fikkie

  Er zijn zat partijen, te veel als je het mij vraagt, die wel voor de gekleurde medemens willen opkomen. PvdA, GroenLink(s) en D66 zijn de knuffel partijen voor de allochtonen in dit land. En zie wat het ons heeft gebracht. We hebben daardoor Sylvana S, Akwasi, gebedsheren in lange jurken en vreemde hoedjes….en ze willen ons allemaal vertellen en vervolgens eisen hoe wij, de autochtoon, ons moeten gedragen. Je begrijpt dat zullen “echte” Nederlanders nooit accepteren.

 47. Captain Caveman

  Blanke rechtse autochtonen staan toch ook niet te zeiken over besnijdenissen met botte scharen en glasscherven van jonge meisjes door debiele ouwe 110 jarige oma’s in die apenlanden! Omdat dat nu eenmaal HÚN cultuur is?

 48. Dries Roel Vink

  Saskia is net zo dom als Akwasi.

 49. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Kan deze man niet eens opflikkeren, wordt een beetje saai om te lezen dat hij iedere keer boos is. Kan hij nog iets anders dan boos zijn?

  En ik dacht dat de media links was? Tis maar net hoe het uitkomt zie ik nu, wat een in en in triest land is Nederland toch met verveelde mensen die maar klagen en boos zijn om alles omdat ze het gewoon te goed hebben.

  Bah bah bah

 50. Janus

  Akwasi (de “woordkunstenaar” die zwarte piet voor zijn hoofd wil schoppen) is ook weer bezig. In het interview in Het Parool bestrijdt hij dat zijn voorouders (de Ashanti) slavenhouders en -handelaars zijn geweest. De waarheid is anders: de Ashanti waren zelfs van de ergste soort; ze verhandelden en misbruikten hun eigen volk! Het wordt tijd dat Akwasi zélfs eens excuses aanbiedt aan de nakomelingen van slaven voor wat zijn voorouders hen hebben aangedaan…

 51. klaas

  Ik lees “Rapper Akwasi”

  Maar Akwasi is vastgoed miljonair. Dus waarom word hij niet aangekondigt als ” vastgoed miljonair Akwasi”?

  Overigens, als hij het zo slecht vind in Nederland en constant loopt te jammeren en klagen over Nederland en wat er 150 jaar terug heeft plaatsgevonden waarom gaat hij dan niet terug naar het land van herkomst?

 52. Ome Cor

  @Janus
  Akwasi belde me net op en zei dat hij boos is op de reacties van de mensen hier op MC.
  Verder zei hij dat dat van de Ashanti volledig uit zijn verband is gerukt en hij voegde eraan toe om met 1 levende getuige te komen. Ook vond hij het tijd om weer terug te gaan naar de kern van de discussie t.w. BLM (in de Westerse wereld dan hè, geldt niet voor bv Afrika) en Zwarte Piet.
  Als laatste merkte hij op dat het ongekunstelde woord ‘excuses’ (hij heeft het echt opgezocht) niet in het Ashanti-woordenboek staat, dus helaas.

 53. Xavier

  @Saskia
  Nee, die gasten hebben koffie gemorst op hun hemd. Eerst een vergelijking maken en dan terugkrabbelen, doe eens uitleggen.

 54. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Klaas, zijn land van herkomst is Nederland.

  Waarom moet iedereen altijd maar weer terug als men het niet eens is met de grote blanke Nederlandse man? Komt dicht in de buurt van een soort racistisch facisme; zo’n gedachte gang.

  Je mag dus kennelijk enkel “iets vinden” als je blank en Nederlands bent…

 55. Akwasi

  “Er zit wel een Partij voor de Dieren in het parlement, maar geen partij voor mensen van kleur. Golden retrievers zijn in de Tweede Kamer beter vertegenwoordigd dan mensen van kleur.”

 56. Mappy

  Als je steeds beweert dat je woorden verdraaid worden moet je duidelijker
  formuleren, woordkunstenaar.
  Je bent gewoon een laf ventje en hebt nooit ook maar iets van slavernij meegemaakt.Als ik in een vreemd land zou gaan wonen zou ik me aanpassen aan de cultuur en gewoontes in plaats van de boel afzeiken.
  Je hoeft niet overal aan mee te doen hoor. Wil je geen Sinterklaas dan doe je toch gewoon niet mee aan dit feest. Akwazig je bent echt niet goed bezig en je verpest het voor de mensen die zich wel aanpassen . Ga eens 5 jaar op vakantie naar Timboektoe daar knap je van op

 57. Klaas Flink

  Er is geen enkele politieke partij exclusief voor welke kleur dan ook, maar goed; dit krijg je er van als je als rapper en zelfbenoemd woordkunstenaar gaat praten over zaken die boven je IQ uitgaan. Dan komt er allemaal dommigheid uit. Is dat erg, nee. Niet erg, laat die jongen toch, alleen geen aandacht aan schenken

 58. Groene Piet

  Akwasi
  zo 09 aug 2020 om 10:27
  Dat komt omdat golden retrievers wel iets bijdragen aan deze maatschappij

 59. Groene Piet

  Suckerpunch, de enige en de ekte!
  zo 09 aug 2020 om 10:24
  aanpassen en anders retour , dat is de regel die in elk ander land geldt behalve hier.
  Als je iets vindt moet je het afgeven bij gevonden voorwerpen

 60. klaas

  Rapper Akwasi in 2017: ‘Ik ben Ashanti, die verkochten arme Ghanezen als slaven aan de Nederlanders’

  In 2017 gaf Akwasi een interview aan De Volkskrant. En in dat interview gaf hij aan totaal niet te geloven in de (racistische) erfzonde. Sterker nog, gaf hij toe, zijn eigen voorouders waren rijk in Ghana en verkochten árme Ghanezen aan Nederlandse slavenhandelaren. Als iemand daar iets van wilde zeggen zou hij woest reageren.

  Wat? Ja. Echt waar.

  “Een paar van mijn beste vrienden zijn Surinaams, ik ben met ze opgegroeid,” aldus Akwasi toen. “Bijna alle Ghanezen in Nederland zijn Ashanti, de bekendste en rijkste stam. In Ghana is weer verschil tussen ons en de arme Ghanezen uit het noorden, die door de Ashanti als slaven zijn verkocht aan de Nederlanders.”

  Wat? Jawel: Ashanti’s — Akwasi’s voorouders — hebben grof geld verdiend aan de slavenhandel. Ze hebben hun eigen mede-Ghanezen gewoon verkocht. Want die waren arm, en verdienden dus niet beter.

  Maar Akwasi was nog niet klaar. “Nee, een Surinamer heeft daar nog nooit tegen mij iets over gezegd,” ging hij verder. “Dat moesten ze durven. Het zou gek zijn als mijn beste vriend me kwalijk ging nemen wat er in het verleden is gebeurd. Grappig zou het wel zijn, een mooie scène.”

 61. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Groene piet, die regel bestaat helemaal niet, er zijn gewoon wetten waar je je aan moet houden en dat heeft niks met “aanpassen” te maken.

  Dat “aanpassen”waar u het over heeft heet “culturele assimilatie” en is een vorm van racisme; maar dat zal volgens u wel weer heuleumoal geen woar zijn, toch?

  En wat doen wij met roomblanke Nederlandse jongens en meisjes die zich niet aan de wet houden? Terugsturen naar Nederland?

 62. Pàkme van Agteren

  Wel typisch dat de westerse/blanke cultuur niet meer van deze tijd zou zijn en alle minderheden gerepresenteerd moeten worden in de politiek, terwijl we geen kritiek mogen hebben op Aziatische of Afrikaanse culturen. Toppunt van een dubbele standaard.

 63. Leesadvies

  Akwasi, rapper en zakenman te Amsterdam, is misnoegd over zijn landgenoten. Het lijkt wel of zij allemaal historici zijn, zegt hij tegen Het Parool. Iedereen lult maar dat de Asante in Ghana van die slavenhandelaren waren terwijl ze daar geen enkel bewijs voor hebben. Akwasi stamt zelf uit dat volk. Vandaar.

 64. Trudy

  Och wat zielig… is hij weer boos?..,
  Hahaha

 65. maatje te groot

  ‘De speech waarin Akwasi aangaf Zwarte Piet in zijn gezicht te gaan trappen werd met ‘lof, respect en bewondering’ ontvangen, tótdat de ‘rechtse media’ zich ermee gingen bemoeien, stelt hij.
  Ga maar lekker door idioot. Je zorgt ervoor dat de weldenkende mensen een steeds grotere hekel krijgen aan die racistenachterlijke BLM- roepers. Dank je wel hiervoor.

 66. Karin

  hup en weer de slachtoffer rol in…loser.

 67. Gerda

  OMG De grote Akwasi is weer boos…Je zou er de bibbers van krijgen..
  Iedereen op de Dam had stront in de ogen en hun oren stonden verkeerd afgesteld, want ook al zei Akwasi het wél, de ‘witten’ interpreteerde verkeerd? Een verkapt excuus? “ik heb het zo niet bedoeld?” Of het was in de verkeerde context geplaatst, of zo…En nu blijkt de woordenkunstenaar ook nog een leugenkunstenaar..Ashanti’s waren braveriken…Nou dan is het rondje gemaakt..De VOC mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat hij nu in Nederland schatrijk is. Maar nee, de ‘witten’ laten zich niet intimideren, bedreigen Akwasi…

 68. Tina van Koolhoven

  Akwasi heeft een GHANEES bord voor zijn kop in zijn soepjurk.

 69. Analyticus

  Akwasi en zijn slaafse nitwitaanhangers willen boeken verbieden, woorden verbieden, kunst verbieden en apartheid invoeren. Nu is hij ook ashantislavenhandelaarsontkenner, dus een massamoordontkenner. Hij en zijn aanhang doen precies hetzelfde als de racistische fascisten in de jaren dertig en veertig.

 70. CB

  Mag ik ff een teiltje?

 71. Dries Roel Vink

  Advies voor Akwasi: optyfen naar die bananenrepubliek en nooit weer terug!

 72. Anke Van Heeckeren

  Wat een ziellepoot is het toch!!!!!
  Is hij aandacht geil of zo!!!!!

 73. JAME

  Ik heb echt een hekel aan afrikanen gekregen, alsof wij hun maar ook iets verontschuldigd zijn. Ghana is veilig, ga maar terug. Vraag jezelf maar af: waarom wil je zo graag tussen de witte meerderheid wonen?

 74. Nitwit/ niet-wit

  @jamie

  Wat bedoel je met het racistische woord wit? Blank of autochtoon?

 75. Ben

  Hij oogst wat hij zaait. En zoals altijd blijkt het gewoon een zielige jankerd te zijn. Alle falen van dit ventje wordt door hem uitgelegd als rascisme. Als er iets mus is met nederland waarom dan niet lekker terug naar huis. Oeps…dat is waar ook uitkering en subsidie bestaan daar niet. En de “woordkunstenaars” daar zitten in de gevangenis.
  Vlgs akwaasietje niets mis mee.

 76. Trudy

  Deze man bereikt enkel het tegenovergestelde.. en hij heeft het zelf niet door…

 77. Leo knots

  Akwasi is in de Sinterklaas periode toch ook in te huren als Zwarte Piet? Eentje die cool de Sinterklassliedjes rapt. Go Akwasi

 78. Geilneef

  Feiten doen er niet toe,weer een reden om racisme te roepen,rookgordijn optrekken,verdienmodel

 79. Fikkie

  Ik ga dit keer gewoon weer, zoals het hoort, in de eerste week van December als ZWARTE PIET door het leven in Amsterdam en niemand die mij kan tegenhouden, zelf Akwasi niet. Ik ben donkergekleurd en vind de traditie die Nederland al heel lang heeft, prima. Als je hier naar toe komt neem je de lusten en lasten over. De lusten zijn o.a. de vrijheid die Nederland kent en de prima voorzieningen waar ook Akwasi ge(mis)bruikt en de lasten zijn o.a. het Sinterklaasfeest.

 80. Fikkie

  @Nitwit/ niet-wit……blank en/of autochtoon heeft niets met racisme van doen.

  @JAME…zo langzamerhand heb ik ook mijn buik vol van dergelijke figuren, maar ook die uit het middelandse zee gebied die mij, ons gaan vertellen hoe wij moeten leven. Die figuren hebben geen enkel ontzag voor onze wetten, wetgevers en diegene die de wet willen handhaven. Ik heb helemaal niets, njente, nada met dat volk, de graaiers en de uitbuiters binnen onze samenleving. Zijn deze uitspraken racisme? Neen, mijn recht omdat het de waarheid is en heel veel mensen bang zijn dit te uiten. Nou, ik niet.

 81. Gerda

  Soms denk je: Hebben we in wezen het paard van Troje binnengehaald?
  Het ontwrichten van de Nederlandse samenleving..en staan we dat toe??
  Ghanezen kwamen in Nederland uit economische motieven en werden ‘stille migranten’genoemd..(Lees Wikipedia over Ghana)
  Het anti zwarte Piet gedoe komt uit de Ghanezen 2e/3e generatie

 82. Zwarte Piet

  Nooit zal ik buigen voor deze neger die haat en verdeeldheid zaait en oproept tot gebruik van geweld.

 83. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Fikkie jij spreekt niet names alle mensen, zwarte piet is gewoon fout, het is een Nederlandse variant op blackface.

  Lekker voor al die mensen die “vol trots” lachend op de foto gingen als zwarte piet en nu dus “viral” gaan op de socials van oa Kim Kardashian, cnn, al-jazeera, bbc, FOX; dat zijn echt geen kleine mediums. Ohh wat staan ze voor lul zeg!

  Voor altijd en eeuwig staan die fotos nu dus in de cache van google als je “dutch racism”, “black pete” of “dutch blackface” intypt.

 84. Piet

  Nooit zal ik buigen voor deze n*g*r die ha at en ver dee ldheid zaait en oproept tot gebruik van g w eld.

 85. Anti-racist

  Winti is de Surinaamse variant van de racistische whiteface. Zwarte Piet is anti-racistisch en heeft niets te maken met de in het verleden grotendeels anti-racistische blackface.

 86. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Winti is een religie; geen theatershow, blackface / minstrel shows waren een fenomeen om zo donker gekleurde mensen belachelijk te maken.

  Iets waar zwarte piet raakvlakken mee heeft; naief, onhandig, hulpbehoevend, bruin geschminkt (dus niet ZWART), grote rode lippen en kroeshaar. Ik wist niet dat als je als blanke de schoorsteen inging je aan de andere kant eruit komt als een blackface

 87. Teuntje

  De stumperd is weer boos je leest niet anders mss een anti agressie cursus gaan volgen awkwardie

 88. Hipster

  En hij krijgt WEER een dag een podium

 89. Momo

  @Suckerpunch

  Lol, wat is religie anders dan een sprookje met wat toneelstukjes er omheen???

 90. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Daar gaat het niet om momo, winti maakt geen andere “rassen” belachelijk. Blackface wel.

  De opmerking dat winti een whiteface variant is gaat dus niet op, want dat is het gewoonweg niet.

 91. Geronimo

  Akwasi heeft weinig zelfreflectie en hij kan ook niet met macht en vrijheid omgaan. Wat ik echter kwalijker vind is dat de media hem maar op het schild blijven hijsen.

 92. Anti-racist

  Zwarte Piet is intelligent, vrolijk, vrijgevig, chique gekleed en lijkt niet op een Afrikaan of slaaf. Bovendien hebben blanken rode lippen.
  Winti en clowns zijn racistische whitefaces. Zij doen agressief dansen raar of doen dom. Clowns hebben bovendien (blanke) rode lippen en rode neus, stomme kleren aan en rare schoenen. Black face had veel anti-racistische kenmerken, maar die wil jij ook niet zien.

 93. Harde werker

  Winti is nog erger. Zij maken hun hele lichaam wit, zij dansen raar en slaken debiele kreten uit. Bij mijnwerkers is vooral hun gezicht zwart. Is net als Zwarte Piet ook geen black face.

 94. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Van werken in de mijn (en het afdalen door een schoorsteen) krijg je geen kroeshaar, en zwarte piet is BRUIN en niet ZWART. En waarom worden de LIPPEN zo BENADRUKT? Kan iemand mij dat uitleggen?

  Het is gewoon niet goed te praten, zwarte piet is weldegelijk een racistische stereotype.

 95. Cultuurhistoricus

  @Suckerp…
  Je hebt geen kennis van zaken. Zwarte Piet en blackface worden, werden regelmatig zwart geschminkt. Omdat van Kooten en de Bie een zwart geschminkte ZP racistisch vonden, is dat later wat verminderd.
  Voor nog meer nuance: lees over ‘blackface’ Shirley Temple die een anti-racistische blackfacerol speelde en onterecht heel haar leven daarop aangesproken werd.

 96. Harde werker

  Je hebt nooit in de spiegel goed naar je eigen lippen gekeken.
  Google ‘Zwarte Piet’ klik op afbeeldingen en je ziet dat bij intochten ZP vrijwel nooit extra dikke lippen heeft. Tussen de honderden afbeeldingen zie je slechts twee meiden met dikkere lippen die dat van nature hebben. Een ervan geeft Afrikaanse wortels.

 97. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Harde werker, ik heb in de spiegel gekeken en ik heb best wel dikke lippen, maar vrouwen houden daar van.

  Maar even ontopic… Sinds wanner krijg je kroes of krulhaar van mijnwerken of afdalen in een schoorsteen. En roet is ZWART, waarom wordt zwarte piet dan bruin geschminkt? Waarom blijven zijn lippen zo rood?

  Waarom is zwarte piet net zo onhandig en naief als in al die Amerikaanse blackface
  minstrel shows?

 98. Logicus

  @Suckerpunch
  Kroeshaar? De meeste Pieten hebben krullend haar en lijken daarom meer op Noord-Afrikaanse Moren. Afrikanen in westerse landen scheren meestal hun hoofd kaal na hun veertigste en Afrikaanse vrouwen ontkroezen massaal hun mooie haar. Die vrouwen zijn steeds meer blank aan het worden met hun rode lippenstift en oorringen. Nu nog een rode neus opzetten en ze zijn helemaal clownesk. Voor de ene dombo zijn ze dan een blackface en voor de ander een whiteface. Allemaal even bekrompen.

 99. Harde werker

  Al jouw vragen zijn al beantwoord door andere personen.

 100. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Nee dat zijn ze niet, ik heb nog steeds geen antwoord op “wanneer je kroes of krulhaar krijgt”, “waarom de lippen rood blijven als men afdaalt in een vieze schoorsteen” en “waarom zwarte piet BRUIN is behalve zijn lippen, roet is zwart en niet bruin”.

 101. Peter

  Beter zo dan die linkse propaganda media, die mensen bang maken de waarheden verdraaien en zogenaamd onderzoeken doen die nooit kloppen en dan geen sorry zeggen.
  Was toen dat de NOS onderzocht had dat wij geen IC bedden genoeg hadden omdat ze onderzocht hadden dat er meer dan 35000 mensen daarop terecht kwamen en gelukkig niet gebeurd, maar zeiden sorry dst wij het mis hadden.
  Nee dus dit is onze linkse media

 102. Harde werker

  Zie cultuurhistoricus

 103. Anti-racist

  @Suckerpunch
  Dat zijn vragen van een kind van acht jaar. Als je uit de schoorsteen komt heb je dorst en drink je wat water en krijgen de lippen weer hun natuurlijke stereotypische blanke lippenkleur rood.

 104. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Nou dat is alvast een vraag die beantwoord is; ookal lees ik daar niks over terug in de historie van het zwaar racistische kinder feest genaamd sinterklaas.

 105. Reiger

  Ik vind het opmerkelijk dat zo’n dom iemand vastgoed van een paar miljoen heeft.
  De politie zou hier eens in moeten duiken.

 106. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Harde werker, cultuurhistoricus geeft niet echt antwoord maar verwijst naar zaken die ik vervolgens zelf mag gaan uitzoeken.

  Ik weet de antwoorden uiteraard allang, enkel weten de meeste Nederlanders het nog niet, of willen ze het niet weten omdat ze keihard gehersenspoelt zijn met dat het een “traditie” is…

  Zwarte mensen lynchen en belachelijk maken was in de VS ook heel lang een traditie….. Maar dat maakt het niet minder racistisch!

 107. Ome Cor

  @Suckerpunch
  Het gaat ook om het accentueren van een moor voor kinderen, in gedrag, kleding en hoe iemand eruit ziet. Denk aan Moriaantje zo zwart als roet. Alles wordt uitvergroot; ‘n boef/slechterik ziet er in oude films, strips ook uit als een echte boef met vieze kleren, ongeschoren tronie en een gemeen uiterlijk terwijl we wel beter weten.
  Je kunt als volwassene niet kijken met een kinderblik.

 108. Dubbelbloed

  Je snapt het niet. Zwarte Piet is anti-racistisch. Dat er in de VS ooit mensen zijn gelyncht heeft niets met Zwarte Piet of Nederland te maken. Als jij denkt dat in Nederland veel blanken vinden dat Zwarte Piet een negroïde uiterlijk heeft, creëert dat juist een nog positiever beeld van de Afrikanen. Jammer dat je gehersenspoeld wordt door racistische VS-activisten met hun eenzijdige associaties. Het is helemaal ronduit dom als je elke blackface buiten de VS als racistisch beschouwt en nog steeds niet inziet dat Zwarte Piet aardig is en intelligent overkomt. Jezelf negatief ‘zwart’ noemen terwijl je bruin bent, dat is pas racistisch. Zwart is een racistisch woord uit de de middeleeuwen en koloniale tijd toen Afrikanen voor driekwart mens werden beschouwd.

 109. Corry Jankbal

  De HoofdPiet, de HulpPiet, welnee, het is de ZEURPiet!

 110. Natasha H

  Zo is het dubbelbloed. Als alle gekleurdere mensen hun kinderen eindelijk eens gaan uitleggen dat het een enorme eer is om voor Zwarte Piet te worden uitgemaakt, is iedereen tevreden. Als Afrikanen zichzelf niet meer negatief zwart noemen, wordt die kans natuurlijk wel iets kleiner.

 111. dd

  De zwarte Afrikaan kawazie maakt de sfeer in dit land er niet beter op.
  Denk alleen maar in eigen belangen, man rot toch op naar een land waar het beter is.

 112. Robert

  Laten we het prettig houden maar laat akwasie zo snel mogelijk gaan waar die vandaan komt.

  Een burgemeester zei ooit “rot op als het hier niet bevalt”

 113. Natasha H

  …..dat ze positief voor Zwarte Piet worden uitgemaakt.

 114. Flits Bom

  Meneer Akwasi is in mijn ogen zelf iemand die racisme aanwakkert.
  Waarom maken we zwarte piet niet blauw? Dat scheelt een hoop subsidie en geklaag van die klagers. En laten we het ook meteen strafbaar maken als ze ons voor Makambas Bakkras of Tattas uitmaken.

 115. Taalkundige

  @Flits
  Dat accepteren de Indische mensen en de Indonesiërs zoals de Maleiers niet. Zij werden en worden voor blauwen uitgemaakt. Zwart geschminkte Pieten en eventueel wat wit geschminkte Pieten is het beste. Want wit en zwart zijn geen huidskleuren.

 116. Kwebbeldick

  Zin in kruidnoten nu.

 117. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Ja, volgens de beroepsslachtoffers en racismeroepers is het altijd de schuld van anderen. Eigen verantwoordelijkheid kennen dit soort types, die niks aan de maatschappij toevoegen en ongevraagd hierheen zijn gekomen, niet.

 118. Job

  Akwasi komt op deze manier niet aan rapper toe veel te druk met andere dingen, iemand nog zin in een negerzoen

 119. Job

  Op deze manier komt akwasi niet toe aan rappen veelte druk met andere dingen,iemand nog zin in een negerzoen ik heb een hele doos vol

 120. Jacoba

  Boze zwarte b reppert

 121. Momo

  @Suckerpunch

  Het gaat ook niet om “blackface”, want Zwarte Piet maakt geen andere rassen belachelijk. Het is gewoon een personage dat toevallig zwart is. Jouw argument is gewoon een vals argument.

 122. Hans

  Hij blijft maar racistische uitspraken doen en preken met geweld. Dit kan echt niet meer

 123. Jaapww

  Mijnheer A stelt in een interview dat Nedrland als laatste de slavernij afschafte en dat is een feit volgens A. A leer eens de echte feiten! En stel niet in een interview dat je uit een volk van slaven handelaren komt en in volgende interview stellen dat anderen zijn volk onterecht als slavenhandelaren neer zet. A wat zijn de feiten…?..

 124. Beate

  @Momo
  Suckerpunch heeft het denk ik opgegeven.
  Die wil apartheid: alleen blanke roetveegpieten.
  Ik heb ook veel geleerd van de vele andere reacties.

 125. Ger

  Dag allemaal even een correctie de meeste ghanesen daar hoor je nooit wat van over het algemeen harde werkers etc het is alleen Akwasi en Jeffrey afri die het nieuws belichten met veel blabla en het gaat ze allebei goed af ze verdienen allebei er mee de Jeffrey geeft voor lichting op scholen krijgt er dik voor betaals en Akwasi is een schreeuwlelijker die vandaag uit spraken doet wat hij morgrn niet meer weet hij schteewd om aandacht etc laat voor de rest die andere ghanese mensen er buiten en doe zosls sommigen uitspraken over hun kleding dat is niet correct daar kun je niet een heel volk op af rekenen wat 2 ghanesen zeggen voor de rest strken ze alle geld in hun eigen zakken deze 2. En waarim komen ze elke keer. Met een dubbel gezicht in programma’s door blanken gemaakt om dat ze schreeuwen om aandacht voor de rest Ajwasi weet ook dat veel andere ghanesen een hekel hebben aan ashanti clan zoals de Fanti en etc

 126. anti-racist

  @Ger
  Jeffrey A. geeft voorlichting……? Dit is een eufemisme voor geschiedsvervalsing en racistische demagogie.

 127. Hallo Zwarte Mensen

  Akwasi is een puto pendejo, veel plezier met je 95% vrouwelijke activisten en airfryer.

 128. De Blije Belg

  Wat een woordkunstenaar! :-)

 129. Ger

  Akwasi heeft hier wel een punt.
  Rechts verdraait altijd alles.
  Jokken en pikken is door rechts uitgevonden.

 130. Roelof

  Suckerpunch, je bent een dwaas.
  Jouw bijdragen zijn altijd van niveau 0 !
  In en in triest.

 131. Echt links

  @Ger
  Nee Ger, dit klopt niet. Heb je nooit van communistische (linkse) en fascistische (nationaal socialistische) regimes gehoord? Het huidige intolerante ‘links’ wil nu woorden, schrijvers, en kunst ‘cancelen’ verbieden. Feitelijk zitten we wat dat betreft nu in de jaren dertig en veertig van Hitler Duitsland.

 132. Shadow1100

  “In Zweden is de cultuur verrijkt met de komst van een rapper uit Nigeria met de naam Jesse Ekene Nweke Conable.

  Deze rapper heeft nu een video gemaakt waarin hij oproept blanke mensen dood te schieten of ze te gebruiken als slaven.

  “Wij zwarten zullen nummer één worden en de witten over nemen”, aldus Conable. “Zoals de blanken ons als slaven gebruikten, zo zullen wij hen als slaven nemen en hen nog slechter behandelen”.

  “Wij pakken hun bitches en zullen hun geld pakken. Om helemaal eerlijk te zijn, wij zijn het beste ras ooit. Wij zijn de Afrikaanse strijders, ze staan bij lange na niet op ons niveau. Dit is pas het begin van Black Power”.”
  Meneer Wolders vroeg alleen maar of we meer of minder wilden hebben…….

 133. Jiyani

  Of de ashanti’s nou wel niet hun eigen mensen hebben verkocht aan de witte Nederlands, feit is wel dat deze witte Nederlanders de wreedste slavendrijvers waren. Voor het aanbieden van excuses aan de nazaten van de slaven wordt als smoes gebruikt dat niet de huidige generatie witte Nederlanders zich aan die wreedheid hebben gezondigd.

  Akwasi behoort ook tot de nieuwe generatie nazaten van de Ashanti’s, maar hem worden wel de zonden van zijn voorouders verweten. Witte Nederlanders willen nooit op hun fouten gewezen worden, des te meer willen de gekleurde mensen oo hun fouten wijzen.
  Witte Nederlanders, raar volk, die wel de tradities van andere volkeren veranderd willen zien, maar hun racistische Zwarte Piet traditie willen behouden.
  Witte Nederlanders zien wel de splinter in de ogen van anderen, maar de balk in eigen ogen niet.

 134. DonaldDuuk

  Rappers kunnen hun rijmpjes veelal niet eens op papier zetten.
  In het beste geval dyslexie, meestal analfabeet.

 135. Veel geblaat weinig wol

  Jiyani, jij weet het?
  Feit is dat grootste slavenhandel in Afrika zelf was, Arabieren en Turken hadden daarna het grootste aandeel.
  Witte Nederlanders hadden simpelweg grote schepen en het vermogen om te navigeren.
  Dat praat het niet goed.
  Verder is het ook het tijdsbeeld.
  In plaats van ons te compenseren voor het Romeinse leed gaat er veel geld naar Italië.

 136. Gon vd Zande

  @Shadow1100
  ma 10 aug 2020 om 11:57

  Onnozele opruier. Met leugens proberen de grote jongen uit te hangen.

  Op 10 augustus 2020 kom je aankakken met:
  Deze rapper heeft NU een video gemaakt waarin enz., terwijl deze video al op 11 september 2019 is verschenen.

  Een welgemeende raad: Ga lekker met je legoblokjes spelen en laat de rest aan de grote mensen over.

 137. William Raaf

  Zonder de blanken was slavernij nog schering en inslag.
  Alleen al de Engelsen offerden 30.000 zeemannen op om de verderfelijke Ottomanen en moslims van de Barbarijse Staten te dwingen slavernij op te geven.
  De moslims en de zwarte bevolking (ondermeer de wrede Ashanti’s maar feitelijke alle West-Afrikaanse kustvolkeren) boden gigantische weerstand.

  het laatste land waar slavernij officieel werd afgeschaft (jaren zeventig) was Liberia waar bevrijde slaven vaniut Amerika naartoe trokken en er meteen een slavenstaat van maakten en de volkeren van de binnenlanden vervolgende, uitroeide en in slavernij dwong).

  Hedentendage bestaat er slavernij: in de moslimwereld. Zelfs kindbruidjes (kinderen zwanger op hun twaalfde) worden geduld door onze ‘tolerante’ regering. Net als besnijdenis. Cultuur and all that.
  En de Kaaskop blijft erop stemmen.

  In elke stad, en in elk dorp zou een standbeeld moeten staan van een blanke abolitionist. De krijgers die ervoor zorgden dat slavernij (grotendeels) uit de wereld gebannen werd tegen de wil van de moslims en West-Afrikaanse bevolking in.

  En het wordt tijd dat de wrede west-Afrikaanse volkeren (mn. de uiterst wrede Ashanti) herstelbetalingen gaan doen aan de blanken. We hebben talrijke zeemannen en mariniers om dit kwaad uit te bannen. Tijd dat Nederland beloond wordt. Gaarne herstelbetalingen van de racist Akwasi

  Akwasi wil kinderen die geschminkt zijn het hoofd aan gruzzlementen trappen.
  In Nederland mag je dat kennelijk zeggen.
  Je mag niet zeggen dat het in Nederland best wel druk is.

 138. Sem

  William, wat typ je veel vandaag.

  Goede teksten, maar houd het kort en bondig, maak het behapbaar voor de wat minder ontwikkelde mens.

 139. driewerf

  @pegode,

  Daar dacht ik ook aan, een hersentumor. Hij is regelrecht verward.

 140. iver

  Hij verpest het met zijn geschifte draaingen en ontkenningen, regelrechte leugens, volkomen onterechte verontwaardiging, kortom totale onbetrouwbaarheid en idiote uitspraken, totaal voor de BLM zaak.

  Dit is een idioot.

 141. Zwarte Piet us ant-racistisch

  @jiyani
  Je bent een nitwit De Afrikaanse Surinamers stammen allemaal af van meestal niet-Nederlandse blanke slavenhouders én Afrikaanse slavenhouders en -handelaars. Nederland bestond toen niet en blanken in Nederland stammen voor ruim 99 procent niet af van slavenhouders. Sterker nog; hun voorouders woonden meestal niet in Amsterdam waar de elite ook hun eigen volk discrimmineerde.
  Samengevat: Gekleurdere mensen hebben vrijwel allemaal slavenhoudersvoorouders en de blanken hebben slavernij afgeschaft en waren zelf slachtoffer van slavernij.
  Dus spreek de Afrikanen hierop aan en noem jezelf voortaan niet racistisch zwart.

 142. Zwarte Piet is anti-racistisch

  @jiyani
  Verder is het oerdom en discriminerend om het neutrale woord blank in te ruilen voor het positieve woord ‘wit’. Je bent daarom vermoedelijk een blanke racist die alleen blanke (roetveeg)pieten wil.

 143. Rob

  Al die zwarte en arabische apen terug sturen naar de woestijn waar ze vandaan komen. Hebben alleen maar een grote bek hand ophouden stelen en verder niets doen

 144. Caro911

  Wat een Looser…blijf het moeilijk vinden om respect te voelen bij wat hij zegt….geen enkel respect van hem voor anders denkenden…

 145. Margriet

  Wat heeft Trump de wereld geleerd? Alles wat tegen je werkt, glashard ontkennen, liegen, luidkeels verkondigen dat je woorden verdraaid zijn, dat het fakenews is.

 146. Piet Jansen

  Trump is de beste leider die de wereld ooit heeft gehad. Kan die akwasie een puntje aan zuigen met zijn verschrikkelijke linkse gebral

 147. Zo zit het

  Trump en Awkwasi zijn allebei even erg. Ze verdraaien allebei feiten en liegen er op los. Neen, het zouden wapenbroeders kunnen zijn, maar ja ze staan recht tegenover elkaar. Hopelijk zijn we vanaf november van beiden verlost……………….

 148. Momo

  @jiyani

  Ben jij nou echt zo dom? Niemand verwijt Akwasi de zonden van zijn voorouders, men wijst op zijn hypocrisie. En welke tradities van andere volken willen blanke Nederlanders zo graag veranderd zien????

 149. u

  Akwasi is een domme tok kip, die vrolijk doortokt, terwijl de media doen of het God zelf is die het woord voert. Over iemand op het schild hijsen gesproken. Uiterst domme, luie , leugenachtige tok-lul.

 150. Gemeente Amsterdam

  @U,

  Ja die Akwasi heeft heel wat meerderwaardigheids complexen. Een messias-complex, een waanachtig ´ik ben een Uebermensch´ complex, alles gelardeerd met echt volledig overwaardige beelden van zijn eigen geweldigheid. Psychiatrisch patient. Hij praat ook regelrecht verward soms. En oproepen om mensen in hun gezicht te trappen…Dat hij nog een podium krijgt. Bizar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.