Albert Verlinde: ‘Sander Schimmel is schreeuwlelijk’

Albert Verlinde vindt dat Sander Schimmelpenninck een schreeuwlelijk en de slechtste presentator van Op1 is. Dat heeft hij laten weten als deskundige van Shownieuws. Sander ligt overhoop met heel veel van zijn collega-BN’ers, omdat hij iedereen uitscheldt voor Tokkie of domrechts. Zo heeft hij ook het hele programma Shownieuws afgeschreven, omdat het ‘Tokkie-tv’ zou zijn. Hij wilde de showrubriek gisteren, in tegenstelling tot Boulevard, ook niet te woord staan over zijn Op1-exit.

Presentatrice Airen Mylene: “We hebben Sander vandaag even gebeld, maar hij wil niet toelichten bij ons waarom hij vertrekt.”

Weekend-baas Bart Ettekoven: “Nou, wat een verrassing.”

Albert: “Nee, wat de Quote is bij rijke mensen, dat zijn wij eigenlijk bij Sander Schimmelpenninck. Wij zijn een soort luis in zijn pels, waarvan hij elke keer denkt: verdikkie, daar is Shownieuws weer.

Hij verbaast zich niet over Sanders Op1-exit. “Ik denk dat het een ongeluk was dat er aan zat te komen. Hij zat niet lekker in zijn vel in dat programma, dat kon iedereen vanaf de allereerste uitzending zien, terwijl het op papier een goede keuze was.”

Slechtste presentator

Albert vond Sander het slechtst bij Op1 passen. “Hij is de enige bij wie het niet goed uitgepakt is. Dat is dan een beetje balen. Je zag het ook aan hem. Hij zat er een beetje ongelukkig te kijken. Je zag Welmoed Sijtsma, die veel uren gedraaid heeft in de ochtend, veel sterker zijn dan hij. Dat is niet lekker voor hem om te zien.

Bart: “Ik vind niet dat hij niet goed was, maar je ging je op een gegeven moment afvragen – zeker de afgelopen weken toen hij zo enorm fel van leer trok op Twitter over de prinsesjes enzo – wie de echte Sander is. Is het die brave meneer in dat keurige pak aan die talkshowtabfel bij Op1 of is het die schreeuwlelijk op Twitter?

Schreeuwlelijk

Albert: “Ik denk dat het die schreeuwlelijk is.”

Waarom denkt Albert dat? “Ik heb vandaag een beetje rondgebeld en hij heeft voor de zomer gezegd dat hij ermee stopt. Eigenlijk zijn die grote rellen ook de afgelopen weken naar buiten gekomen, alsof hij zó in een keurslijf zat, dat hij dacht: ik moet wel laten zien wie ik bellen. Dat is inderdaad een Sander die graag schreeuwt en tegen dingen aan trapt. Dat past niet bij die rol die hij bij Op1 had.

Hij wijst erop dat Sander ook al ruzie aan het maken is met Op1-collega Tijs van den Brink. “Toen ik dat las, dacht ik: hoe kun je dat nou doen? Je neemt afscheid van een programma waar je met z’n allen aan hebt gewerkt, je bent er blijkbaar niet zo happy bij en vervolgens ga je een beetje af zitten geven aan je collega’s dat het ja-knikkers zijn, alsof het een kunstje is.”

Trap na

Airen: “Hij geeft gewoon een trap na.”

Albert: “Tijs van den Brink, een van die collega’s, heeft ook gezegd: ‘Ja hallo zeg, wat ben je hier aan het doen? Je gaat een beetje je collega’s op deze manier wegzetten.’”

Lees ook: Sander Schimmel: ‘Albert Verlinde is volksmenner’ (vorige bericht)

Foto: SBS, NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen