Sander Schimmel: ‘Albert Verlinde is volksmenner’

Albert Verlinde is een volksmenner. Hij probeert zijn Tokkie-doelgroep tegen hem op te hitsen. Dat zegt Sander Schimmelpenninck in zijn schandaalpodcast, waarin hij prinses Alexia een ‘lekker’ prinsesje noemde. Een week geleden uitte Albert forse kritiek op de manier waarop Sander de coronaregels ontwijkt, waarna de Quote- en Op1-ster hard uithaalde naar Albert en zijn ‘kutprogramma’ Shownieuws. Sander is echter nog stééds boos en blijft morren tegen de showkoning.

Sander wordt helemaal misselijk van Albert. “Albert Verlinde, ons nationale geweten, was het er niet mee eens. Hij zei: ‘Ik heb die column gelezen van die Sander Schimmelpenninck en hij denkt dan dat hij slim is door in Denemarken af te spreken, maar ik vind eigenlijk gewoon dat hij thuis moet blijven.’”

Wat een zak hooi, vindt Sander. “Albert Verlinde is gewoon een volksmenner. Hij weet dat Tokkies die naar zijn campingzender kijken en naar zijn kútmusicals komen, dat die mij niet leuk vinden.”

Collega Jaap Reesema: “Het zit je hoog, hè?

Sander woest: “Natuurlijk zit het mij hoog dat zo’n boerenlul mij gaat aanvallen omdat ik gewoon mijn vriendin wil zien. Dat slaat toch helemaal nergens op? Ik hou me aan de regels en dan moet zo’n man om zijn campingpubliek te bedienen mij gaan afzeiken. Het mag gewoon.”

Haatcampagne

Shownieuws voert een haatcampagne tegen hem, denkt Sander. “Dat Shownieuws moet altijd iets te zeiken hebben over mij. Die zitten gewoon op de redactie van: goh, kunnen we Sander Schimmelpenninck behandelen op een negatieve manier, want die roept altijd dat hij ons een stom programma vindt?

Dan gaan ze gewoon iets verzinnen en dan kijken ze op Facebook of er nog een paar Tokkies lopen te mopperen over mij en dan gaan ze dat opbakken tot een item. Dan laat Albert Verlinde, een man van bijna 60 met toch een staat van dienst, zich daarvoor lenen.”

Lees ook: Albert Verlinde: ‘Sander Schimmel is schreeuwlelijk’ (volgende bericht)

Foto: NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen