Wilfred Genee heeft geen corona: ‘Test was negatief’

Geplaatst op za 11 jul 2020 om 9:50

Wilfred Genee heeft niet het gevreesde coronavirus onder de leden. Hoewel hij geen symptomen heeft, heeft hij een test laten doen en die is negatief gebleken. Dat heeft de Veronica-ster gezegd op BNR Nieuwsradio. Vlak voor zijn radio-uitzending kreeg Wilfred te horen dat hij geen corona heeft en daar is hij heel erg blij mee, hoewel hij geen klachten had. “Ik heb donderdag een test laten doen en ik heb zojuist de uitslag gekregen: ik heb geen corona. Anders had ik hier ook niet gezeten.”

Wilfred had ook geen last van lichte symptomen. “Nee, totaal niet. Ik dacht: laat ik me maar eens testen. Nou, eigenlijk omdat we vandaag een bedrijfsfeestje hebben en iedereen zich heeft laten testen. Ha ha ha. Daarom heb ik het ook gedaan en ik bleek niets te hebben, dus daarom mag ik langskomen.”

Hoe ging de test precies bij Wilfred? “Je krijgt een bekertje met een drankje, daar gorgel je een seconde of dertig in, dan spuug je het terug en dan is het klaar.”

Over die test hebben we nog niet veel gehoord. Op het nieuws zien we steeds mensen die een soort horrorwattenstaafje in hun neus geduwd krijgen.

Werkt die test van Wilfred wel goed? Tv-viroloog Ab Osterhaus: “Deze test is wel betrouwbaar. Je hebt ook met staafjes die de neus ingaan, maar mijn kleinzoon heeft het gehad en hij is er nog boos over.”

Lees ook: Dokter schrijft Wilfred Genee fexofenadine voor: ‘Heftig’ (23 april)

Foto: RTL
37 Reacties op “Wilfred Genee heeft geen corona: ‘Test was negatief’”


 1. floki

  wel jammer eigenlijk dat ie negatief is getest. ik had m wel een paar weken IC gegund.

 2. Dirk

  @floki: stoer zeg, zo’n opmerking! Echt respect. Ben je nu trots op jezelf?

 3. Joop

  Die tests zijn zo onbetrouwbaar dat het niets zegt. En daarbij draagt iedereen al een bepaald coronavirus met zich mee omdat deze al heel lang bestaan. En mocht je de covid 19 variant al hebben dan hoeft het niet eens wat te doen. Het is nu bekend dat de dodelijkheid overeenkomt met de griep een paar jaar terug.

 4. Curryworst

  Wilfred heeft last van het Deugvirus.
  Daarmee heeft hij vervolgens heel VI in quarantaine geplaatst.

 5. Walter

  Goed om te horen Wilfred.

  Als je op vakantie gaat, fijne vakantie en tot augustus. Ik verhoog me al op de VI uitzendingen in het najaar met of zonder Derksen en vdGijp.

 6. Erwin

  Corona heeft hij niet want zelfs dat virus wil niks met Wilfred zijn ego te maken hebben.

 7. Willie

  En wat moeten wij hier mee om dit te weten. Misschien heeft wel Syfilis hij naait nog wel eens maten.

 8. raam

  wel een gescheiden man

 9. John Trump

  Wilfred heeft absoluut geen corona maar wel het Judas symptooma!

 10. Jaap Aap

  Walter wil graag met z’n hoofd zo diep in Genee dat ie er vanboven weer uitkomt. Slijmbal 2.0!

  Interessant Genee, kun je nu in de vergetelheid geraken? Bvd!

 11. Denk Na

  Die testen kloppen van geen kant daarom zijn er nu weer veel besmettingen waar beleid op wordt gemaakt, in Amerika b.v. gaan hele staten op slot door falende testen en moeten weer op slot. Je krijgt heel veel false positives bij deze testen, mensen die geen symptomen hebben en dat ook niet meer zullen krijgen maar nog wel virusdeeltjes van corona of een ander virus met zich mee dragen en daar door krijg je dus een false positive. Nee geweldig allemaal.

 12. Hi

  Jammer!

 13. Noah Kraan

  Had gehoopt dat judas het zou krijgen maar helaas

 14. Irene van Ballegooien

  Aandachtszieke kerel – ga de luwte in – alles werkt tegen je nu

 15. Rotterdammer

  Jammer zeg! Had het hem wel gegund in de hoop dat hij ook andere deuggutmenschen zoals Arie Boomsma zou aansteken. Hoe sneller Nederland verlost is van dit soort farizeeërs hoe beter!

 16. anonymous

  Waarom een test doen als je geen klachten hebt?
  Natuurlijk is de uitdlag dan negatief, Genee.

 17. Sjaak

  Hier heb je toch een hoop gekkies.

 18. Captain Caveman

  Hoeft niet. Zonder symptomen kan men het (griep) virus bij zich dragen. Nu wordt dat corona genoemd om eventjes snel de bevolking en het land te hervormen(-)
  3 jaar geleden had ik zelf de exacte klachten zoals omschreven. Volgens de huisarts was het een ordinaire griep. 3 weken ziek geweest, 9 kilo afgevallen toen. Omlangsvin ziekenhuis getest op corona en ziekenhuisbacterie, negatief. Volgens de arts zijn mensen die regelmatig alcohol drinken, roken veel meer vatbaarder voor het virus dan normaal. Dat zag hij terug in de praktijk. Vooral omdat longen van niet rokers sterker en weerbaarder zijn dan doorrookte longen daar waar de besmetting nr1 verder het lichaam binnendringt. Ik rook en drink jiet en dat is al een hele plus volgens de geneesheren!

 19. Daan

  @anonymous

  Weer zo’n dombo die niet weet hoe het precies in elkaar zit. Hier dan nogmaals: JE KUNT BESMET ZIJN MET HET CORONA VIRUS, OOK ALS JE GEEN KLACHTEN HEBT!!!! Dat is juist nu het probleem met dit virus. Dus (jonge) mensen die nog steeds denken: ik word niet zo snel ziek door corona, kunnen het wel onder de leden hebben en dus wel anderen (kwetsbaren) besmetten! Blijft zo moeilijk voor sommige mensen…🤨

 20. Captain Caveman

  Jiet is geen wiet maar Niet!

 21. Captain Caveman

  Nee, lezen wat er staat voordat je begint te krijsen. Bijna Iedereen heeft het virus in zijn lijf. Jij ook anoniempje !! Door de lichamelijke conditie die je bezit wordt bepaald if het virus zich kan handhaven of dat het lichaam in staat is om het zelf te klaren. Het lijf doet niet anders de hele dag. Nu ontkom je niet aan besmetting zodra je ergens naartoe gaat. Alleen met gesloten systemen zoals perslucht maskers helpen. De lieve winnie the pooh mondkapjes gemaakt van oma’s onderbroek in de trein helpt… niets!! Besmet zijn en ziek worden zijn eigenlijk 2 aparte cases. Besmetting vind veelal plaats via aanraken en vieze handen die lekker een buis pringles als ontbijt naar binnen proppen!😆

 22. Woordenadviseur

  Gek dat bepaalde mensen bij de reacties niet worden uitgescholden met: Krijg de crona!
  Niet te verwarren met de munt Krona.

 23. Captain Caveman

  Dus denk daaraan mensen die vanmiddag hun 2e pakje sigaretten open maken of om half twaalf de eerste fles ontkurken! U bent een grote risicogroep. Indien er een evaluatie is voor een riskante operatie van zware rokers en/ of drinkers, wordt het een stuk moeilijker om zoiets uit voeren ivm hevige complicaties enz.. met alle gevolgen van dien.
  Ikzelf heb dit ook aan de hand gehad maar ik was/ben fit en sterk genoeg om 4 (-) zware operaties te kunnen ondergaan binnen afzienbare tijd met goed resultaat! Arts benadrukten later dat als ik dronk en rookte dit absoluut niet plaats kon vinden zonder complicaties of erger!! Zelf kan je veel dien. Dasr hebben ee die osterhus niet voor nodig!

 24. Frisse lucht

  @Captain Caveman
  Ik ga even de coronacrisis in het juiste kader plaatsen. Er zijn ruim 500.000 mensen wereldwijd overleden met en door corona.
  Alleen al door MEEroken sterven er jaarlijks bijna 900.000 mensen die gemiddeld jonger zijn dan de coronaslachtoffers. Je kunt daarom beter terrassen en parken rookvrij maken en de anderhalve meter buiten loslaten.

 25. Vakantietijd.

  Ik moet Genee niet meer, voor mij is het een grote klootzak.

 26. Captain Caveman

  @Frisse Lucht. Zo kan het ook als maatregel. Veel mensen roken niet (meer). Dat voelen de autoriteiten. Daarom kost een pakkie shag al een tientje met 40 ipv 50 gram tabak. Alcohol? Wordt op tv heerlijk gepromoot. Reality series die in bijna elke scene alcohol naar binnen gieten, die rare hollandse fransman , gorter, spuugt er ook niet in tijdens zijn tv show. Kan amper die 2CV eend op de weg houden met 15km/u. Haha! Talkshows waar de wijnbellen altijd leeg zijn. Helaas hebben heel veel BN’rs last van drugs en alcohol. Die nemen we niet al te serieus, dat scheelt!

 27. Gordon AA

  Ik heb ook met corona te maken gehad. Ik ga daarover een alles onthullend interview laten afnemen. Het zal exclusief te zien zien zijn bij SBS. Daarna heb ik het er nooit meer over! De analisten in de studio zijn René Froger en Angela de Jong. Komt dus helemaal goed.

 28. Frisse lucht

  @General Caveman
  Daarom moet onder meer alcoholreclame verboden worden. Doordat commerciële zenders voor een heel groot deel draaien op alcoholreclamegeld, betekent dit meteen het einde of een drastische vermindering van het aantal commerciële zenders. Heerlijk.

 29. Logicus

  Dus hij kan nog besmet worden. Nog een reden om ver van hem vandaan te blijven, behalve als je zelf besmet bent natuurlijk.

 30. DeBaron

  Nee dat virus kijkt wel uit!

 31. Laat

  Wat goooeeed…….oh nee toch niet jammer

 32. Nw

  Nee maar je ben wel een nsb ,er

 33. Joost

  Je mag het niet zeggen maar je eerste gedacht is toch….jammer

 34. Harry

  Ja, dûh….

  Alles waarmee Genee tegenwoordig

  in het nieuws komt is toch negatief?!…

 35. Annoniemus

  Wilfried Genee heeft zich zelf in de strop gehangen , en de stoel er onder weg geschopt !

 36. The Fi x

  Zijn gezicht doet me denken aan J.R. Ewing van de toenmalige soap serie Dallas. Vals

 37. Karel

  Genee is ziek omdat zijn carrière is afgelopen, Genee gaat alleen nog lage noten spelen en verdwijnt van de tv en later ook van de radio. Genee is zelf te grijs om alleen een show of programma te maken dan wel te dragen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.