Wilfred Genee heeft geen corona: ‘Test was negatief’

Wilfred Genee heeft niet het gevreesde coronavirus onder de leden. Hoewel hij geen symptomen heeft, heeft hij een test laten doen en die is negatief gebleken. Dat heeft de Veronica-ster gezegd op BNR Nieuwsradio. Vlak voor zijn radio-uitzending kreeg Wilfred te horen dat hij geen corona heeft en daar is hij heel erg blij mee, hoewel hij geen klachten had. “Ik heb donderdag een test laten doen en ik heb zojuist de uitslag gekregen: ik heb geen corona. Anders had ik hier ook niet gezeten.”

Wilfred had ook geen last van lichte symptomen. “Nee, totaal niet. Ik dacht: laat ik me maar eens testen. Nou, eigenlijk omdat we vandaag een bedrijfsfeestje hebben en iedereen zich heeft laten testen. Ha ha ha. Daarom heb ik het ook gedaan en ik bleek niets te hebben, dus daarom mag ik langskomen.”

Hoe ging de test precies bij Wilfred? “Je krijgt een bekertje met een drankje, daar gorgel je een seconde of dertig in, dan spuug je het terug en dan is het klaar.”

Over die test hebben we nog niet veel gehoord. Op het nieuws zien we steeds mensen die een soort horrorwattenstaafje in hun neus geduwd krijgen.

Werkt die test van Wilfred wel goed? Tv-viroloog Ab Osterhaus: “Deze test is wel betrouwbaar. Je hebt ook met staafjes die de neus ingaan, maar mijn kleinzoon heeft het gehad en hij is er nog boos over.”

Lees ook: Dokter schrijft Wilfred Genee fexofenadine voor: ‘Heftig’ (23 april)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen