Viola kijkt altijd volle maan: ‘Tenzij er goede film is’

Viola Holt kijkt als het volle maan is de hele nacht naar de sterrenhemel. Tenzij er een goede film op televisie is. Dat heeft de televisiedino laten weten op NPO Radio 1. De natuur is volgens Viola het allerbelangrijkste voor mensen. “De natuur lost alles op. Kijk naar boven, kijk naar die hemel. Stap even uit de gekte waar we in zitten, stap er even uit. Doe het met muziek, met kaarsen, maar voor mij is het ’s nachts naar buiten kijken. Ik ga pas om 1.30 uur slapen“, aldus de 5 Uur Show-ster.

Vooral bij zons- en maansverduisteringen gaat Viola er helemaal voor zitten. “Het is magisch allemaal.”

Wanneer keek ze het laatst heel aandachtig naar de maan? “Vorige week nog. Volle maan toen, maar ook bij nieuwe maan, ik kijk altijd.

Tenzij er dus iets leuks op tv is. “Als het te druk wordt of als er een heel goede film is, blijf ik binnen, maar meestal zit ik ’s nachts wel buiten ja.”

Het kijken naar de sterrenhemel doet Viola nietig voelen en dat vindt ze fijn. Wanneer is die hobby ontstaan? “In Mexico was er een ster die voor het eerst in 2000 jaar aan de hemel kwam. Die zag ik toen. Het feit dat je iets ziet dat 2000 jaar geleden eigenlijk weg is gegaan en dat het licht er nog is. Dat was echt een aha-erlebnis.”

Het kan overigens nog veel gekker. Sylvana Simons denkt dat de sterrenhemel haar hele leven beïnvloedt. In de lente van 2016 werd haar laptop gesaboteerd door de planeet Mercurius.

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen