Tv-oorlog: Linda moet ‘kindje’ Weet Ik Veel kapotmaken

Linda de Mol zal het televisieseizoen 2020/2021 met gemengde gevoelens beginnen op haar thuishonk SBS 6. Haar tv-hit Postcode Loterij: Miljoenenjacht komt voor het eerst récht tegenover haar kindje Weet Ik Veel te staan, de door haar zelf bedachte spelshow die ze met pijn in het hart moest achterlaten bij RTL 4 en nu wordt gepresenteerd door Beau van Erven Dorens. Het is de eerste keer dat Linda lijnrecht tegenover een van haar bij RTL 4 achtergebleven formules wordt gezet.

Het eerste Linda-loze seizoen van Weet Ik Veel begon afgelopen maart en trok met Beau aan het roer veel minder kijkers. Daar zal Linda vast blij om zijn geweest. Ze was namelijk flink teleurgesteld in haar oud-collega. “Ik hoorde dat via een appje van Beau en dan heb je toch zoiets van: ja, mmmm. Het is niet fijn.

Linda is uit op wraak en hoopt erop dat ze Beau en haar achtergelaten tv-kindje zal decimeren op de zondagavond. Maar misschien hoopt ze er nog wel meer op om RTL 4 op de zaterdagavond naar huis te spelen.

Op de zaterdag komt Linda met Ik Hou Van Holland namelijk recht tegenover Holland’s Got Talent te staan en bij dat programma zit haar aartsrivaal Chantal Janzen in de jury, die er later in het seizoen met Linda’s oude formule Oh Wat Een Jaar vandoor gaat.

Het is geen geheim dat Linda Chantal echt een kreng vindt. Ze neemt het haar kwalijk dat ze haar show steelt. “Het is pijnlijk en het enige wat ik kan zeggen is dat als de situatie omgekeerd was geweest, ik dat niet gedaan had.

De eerste slag in de weekendstrijd tussen RTL 4 en SBS 6 werd vorig jaar gewonnen door Ik Hou Van Holland op zaterdag (ten koste van Dancing with the Stars) en door Expeditie Robinson op zondag (ten koste van Miljoenenjacht).

Weekendstrijd

RTL 4 en SBS 6 gaan dus een felle weekendstrijd met elkaar voeren. Na Holland’s Got Talent zet RTL 4 BankGiro Miljonairs op het menu en na Ik Hou Van Holland komt SBS 6 met het nieuwe Hit The Road.

Op zondag zet RTL 4 na Weet Ik Veel het serieuze programma Ontvoerd van John van den Heuvel, terwijl SBS 6 na Miljoenenjacht met de nieuwe Rolf Wouters-show Split Screen komt.

Septemberschema’s

De kijker wordt vanaf eind augustus getrakteerd op veel nieuwe programma’s. Het septemberschema van RTL 4 vindt u hier, het septemberschema van SBS 6 hier.

Foto: RTL, Talpa

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen