Rob Goossens uit kritiek op kijkcijferflop Kees Tol

Geplaatst op wo 29 jul 2020 om 10:00

Rob Goossens vindt dat De Hit Kwis, de nieuwe dagelijkse zomerquiz van NPO 1, geen programma is voor de publieke omroep. Het heeft geen publieke waarde. Dat zei de tv-kenner gisterenavond in RTL Boulevard. De Hit Kwis van het presentatieduo Kees Tol en Romy Monteiro begon maandag, maar is nu al één van de grootste vooravondflops ooit op NPO 1. Door heel Nederland zappen massa’s kijkers weg als de gemaakt gezellige quiz in beeld komt: het is een enorm fiasco.

Rob vindt het sowieso niet bij de publieke omroep passen. “Ik was echt een beetje verbaasd door De Hit Kwis, omdat het eigenlijk niet echt een publieke-omroep-programma is, vond ik om heel eerlijk te zijn.”

Voor Kees is het drama op drama, want hij werd vorige maand nog uit de vooravond van SBS 6 gehaald vanwege lage kijkcijfers. Maar ook voor Romy is het moeilijk, stelt Rob.

Met Romy wil het óók maar niet lukken, legt hij uit. “Ik heb toch een beetje medelijden met Romy Monteiro, die het ene na het andere avontuur toch een beetje ziet mislukken. Ze wilde de nieuwe Whitney Houston worden, maar toen kwam Glennis Grace. Daarna mislukte DanceSing, de theatertour in Nederland ook en dit ook.”

Ik hoop dat het voor haar nog wat gaat worden.”

Lees ook: Kijkcijferhorror Kees Tol: SBS 6 hijgt NPO 1 in de nek (vandaag)

Foto: RTL
31 Reacties op “Rob Goossens uit kritiek op kijkcijferflop Kees Tol”


 1. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Het is me ook van een ontstellend laag niveau.

  Ophoepelen met dit soort rommel, NPO.

 2. Peter de Koning

  Goed zo Rob, mee eens vooral Tol is 3 keer nix.

 3. René

  Vind Romy een heel leuke vrouw maar het programma is erg rommelig. Er is zelfs een ronde waarbij de kandidaten over de muziek heen titel en artiest moeten noemen. Ze worden daarbij audiotechnisch niet versterkt t.o.v. de muziek. Totaal onverstaanbaar dus.

 4. Hilke

  Kees is nog leuk, maar Romy doet zo gemaakt gezellig, vreselijk.. Ze ziet er ook nog eens uit alsof ze oververmoeid is.

 5. Wilfred Gemeen

  Als Romy Monteiro iedere keer een sexy jurkje aantrekt ga ik kijken. Prachtige vrouw!

 6. Dikkie Dik

  En ineens kan Romy Monteiro ook presenteren?
  Ze is al net zo’n grote flop als Kees Tol!

 7. Wendy's dealertje

  Romy moet gewoon gaan solliciteren bij de plaatselijke super, al het andere is gedoemd te mislukken.

 8. Nana Mouskouri

  Romy is vooral erg blij met zichzelf

 9. René

  Weet Rob meer over Romy’s theatertour die opeens mysterieus werd afgelast?

 10. Curryworst

  Dat die quiz zo gemaakt gezellig is komt omdat alles aan Romy Monteiro zo gemaakt is.
  Met haar eeuwige plastic grijns en blije toontje.

 11. Lilly Labiamus

  Breedbekkikkertje Romy en die roze paling zijn meer iets voor de daluurtjes van SBS.

 12. Theo

  Als ik Robje Goossens zijn kleuterklas stemmetje hoor zap ik weg.

 13. Curryworst

  maar wie ben ik om te oordelen ik ben zelf zo nep dat gordon een heilige lijkt vergeleken met mij

 14. Max

  Romy heeft al eerder een quiz gehad met Jan Smit, dat was ook een drama! Waarom krijgt dat mens een podium? Het is een slecht voorbeeld van de autocue generatie, ophoepelen dus!

 15. Matthijs Zelf.

  Kind.

 16. man pan

  Onzin, diegene die dit programma naar een hoger niveau kan tillen moet de Nobel prijs krijgen. Idee, concept en uitvoering van programma is te dom voor woorden.
  Dat disco decor, beetje met de kont wiebelen als ze de vragen stellen, wtf heeft dit bedacht…

 17. Guttegut

  Alleen wegzappen en kritiek hebben op Romy omdat ze een kleurtje heeft hè!

 18. ton

  Ik vind Romy d’r moeder mooier!

 19. Adonis

  Vraag me echt af WIE zijn goedkeuring heeft gegeven om die Hitkwis op deze manier wekenlang te gaan programmeren op NPO1?? Zag al na enkele minuten dat deze zwaar overdreven geforceerde vrolijkheid (net zoals altijd ook bij The Big Music Quiz) alleen maar averechts gaat werken voor de gunst vd kijkers. Is er geen pilot door de producent vooraf gemaakt welke wordt beoordeeld?? In de basis ligt ’t niet eens zozeer aan Kees & Romy (al heeft dit laatste “ideale schoondochter”-type helaas niet altijd door dat ze ditmaal geen programma voor uitsluitend kinderen maakt).

  Echt heel jammer want naar ’n “normale, volwassen, authentieke” muziekquiz (zoals bv Top 2000 a GoGo) zou ik, en waarschijnlijk vele anderen, echt met heel veel plezier gaan kijken! In mijn ogen kan NPO1 dit tijdslot de komende weken nu veel beter benutten door ’t uitzenden van programma’s die eerder op NPO2 & 3 met veel waardering zijn uitgezonden en alsnog ’n groter publiek verdienen. Denk hier bv ook aan “Brieven aan Andalusië”. Juist door ’t Spaanse sfeertje uiterst geschikt voor deze periode & won dit jaar zelfs de Nipkowschijf.

  Ook vond ik ’t maandag echt de omgekeerde wereld te zien dat op SBS ’t zeer mooi oprecht gemaakte programma “Het zal me ’n zorg zijn” werd uitgezonden & de Hitkwis op NPO1. Als Angela de Jong niet op vakantie was geweest, weet ik vrij zeker dat ze in haar column direct had gepleit dit zo snel mogelijk om te draaien (wat praktisch uiteraard dus niet gaat lukken :-) Hoe dan ook “Het zal me ’n zorg zijn” verdiend mijn inziens echt ’n groter publiek en had veel beter gepast bij de NPO ipv die HitKwis(in deze vorm).

 20. Gerda

  Max
  wo 29 jul 2020 om 10:28 Al die jongelui, zijn net sprekende poppen..dik in de make-up en elke week naar de mond-hygiënist..Eenheidsworst..

 21. Gerda

  Fijn dat DSM er nog is. Maarten en Phillip hebben geen onzin nodig, dat zijn gewoon vaklui

 22. aammehoela

  De hitkwis is ontstaan omdat de Olympische Zomerspelen zijn uitgesteld. Anders zaten we middenin de Spelen en waren enkel de Spelen en nabeschouwingen geweest. Vanwege het tijdverschil zaten we in de vooravond waarschijnlijk opgescheept met veel bla-bla over de Nederlandse medailles. Hoe dan ook, een vervolg lijkt me uitgesloten. Toch ook wel typisch dat een programma over grote gezinnen hoger scoort dan “betweter M” en de Hitkwis.

 23. Arie B

  Uit de Kast met Kees Stol lijkt mij enig. Ik boycot het wel.

 24. Gerard

  Ze gaan nu ook, net als bij de commerciële, vreselijk veel lachten. Vooral vrolijk zijn en om de meest lullige dingen bijna blauw aanlopen van het lachen. Als het maar vrolijkheid uitstraalt.
  Bah……..

 25. Bert

  Kerst sTol en Romige Monzarella

 26. Stefie

  Ja Gerrard, helemaal mee eens. Daarom kijk ik nooit naar die commerciële troep.

 27. Teuntje

  Tol is shit die engerd kan niks niet zingen niet dansen niet presenteren en vind zichzelf enorm geestig

 28. John

  Gelukkig dat boulevard zoveel waarde heeft!!!
  Maar dan wel voor de roddelaars.

 29. kick out gerrit

  Vind uberhaupt bij al die quizjes opvallend veel donkere mensen zitten bij kandidaten. Worden we opeens “woke” ?

 30. Andrew

  Het format is van de BBC en is daar in eigen land redelijk goed ontvangen, al was het daar wekelijks op de vroege zaterdagavond te zien.

 31. Paal met Haar

  Rob Goossens echte naam is Drol met Haar (geen familie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.