Talpa niet om tafel met VI-mannen: gesprek afgelast

Geplaatst op vr 31 jul 2020 om 11:30

Het Talpa Network van John de Mol gaat op deze zomerse vrijdag tóch niet om tafel met de mannen van Veronica Inside. Er vindt geen gesprek plaats met Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee. Dat heeft Johan zojuist laten weten aan RTL Boulevard. Veel mensen gingen er vanuit dat er na vandaag duidelijkheid zou komen over de toekomst van VI, maar de voetbaltalkshow blijft dus bungelen aan een zijden draadje. Gaan de heren straks vrolijk verder of is het over en uit?

De drie heren kwamen gisteren al samen in een Van der Valk-hotel in Zwollen, maar kwamen er toen niet uit. Vandaag zou een gesprek met Talpa plaatsvinden, maar dat gaat ook niet gebeuren. “Het was wel de bedoeling.

Het is voorlopig van de baan, meent Johan. “We hebben geen gesprek. Dat gesprek is afgelast en ik ga er verder helemaal niet op in. Ik ga er niet mee in de publiciteit. Gister was iedereen er, maar ik ga er niet op terugkomen.

Er komt volgens Johan ‘ongetwijfeld’ alsnog een vergadering maar Talpa, maar dus nog niet vandaag. Wat is er nu aan de hand? “We hebben drie mensen en dat zijn drie meningen en ik kan niet namens die andere mensen praten.

Wat wil hij zelf? “Ik heb er geen zin meer in, maar wat die andere mensen doen, die moeten hun eigen beslissing nemen.

Foto: SBS
52 Reacties op “Talpa niet om tafel met VI-mannen: gesprek afgelast”


 1. Walter

  Ze wilde vrijheid en die hebben ze gekregen.

  Problemen moeten ze dus ook zelf oplossen.

 2. Ron

  Vreemd verhaal dit weer. Pff, wat een toneelstuk blijft dit toch.

 3. Guttegut

  Het begint zo langzamerhand wel een beetje over the top te gaan qua aandacht. Alsof Trump een meeting heeft met Kim Yong Un of zo!

 4. Curryworst

  Ben benieuwd hoe mediaspecialist en gezaghebbend tv-kenner Rob Goossens dit nieuws gaat duiden voor ons leken.

 5. Johan

  Denk dat Talpa meer tijd wil nemen om na te denken hoe met deze kwestie om te gaan. Het programma is voor hun te belangrijk om te laten schieten.

 6. bjornrdam

  Ze waren er gisteren allang uit.

  Gaan gewoon door met de huidige bezetting. Gaan nu alleen nog om de tafel zitten met Talpa voor een dagelijkse talkshow en extra loon wat ze hier voor willen hebben.

 7. Boris

  Ik ga er niet mee in de publiciteit.

  Hahaahhahahaha.

 8. JOLLA

  Er is nooit ruzie geweest, is gewoon om de kijkcijfers op te schroeven

 9. Mono

  @ Curryworst, “Het kan beide kanten op. Of ze gaan door of ze stoppen ermee. Het ligt nu nog volledig open. Het is aan de heren en Talpa om het te beslissen.”

 10. Ron

  Dit klopt ook van geen kant. Talpa heeft al laten weten gewoon door te gaan met VI, alleen moesten ze daar zelf uit komen en op welke manier. Dat hebben ze gisteren besproken, dus het is nu aan Talpa. Maar waarom die nu ineens weer moeilijk doen, geen idee. Misschien dat iemand van de directie verhinderd is waardoor het nu een paar dagen wordt uitgesteld. Dat lijkt me de meest logische reden.

 11. J.P.

  Stuur die zeiksnor met pensioen en zet Wim Kieft daar neer. Klaar.

 12. Peter

  John de mol doet dit wel slim. Even de cl avonden aankijken. Als gijpie of derksen weer helemaal los gaan. Dan weet de mol genoeg. We gaan ze aan hun contract houden. Is het heel ongemakkelijk om te kijken. Dan is het exit vi. Helaas. Terwijl ik nog altijd niet begrijp, waar derksen nu zo boos over is en wat ze bedoelen met het programma opgeblazen. Die laatste uitzending had helemaal niets met vi te maken. Dat staat er volledig los van, dat ging over een racisme debat. Omdat de adverteerders zich hadden teruggetrokken. Dat moet je proberen te herstellen. Dat zou derksen toch ook wel begrijpen.

 13. age

  Spannend !!

 14. Philips de Goede

  Kan best zijn dat JdM de poot stijf houdt in relatie tot Wilfred G. Want ja, de multi miljardair heeft torenhoge ambities met de zenders, en de werknemers moeten zich daarnaar voegen toch?

 15. Johan

  @ Peter, helemaal eens. Ik zie ook niet in waarom het programma is opgeblazen en ongeloofwaardig is gemaakt. De heren hadden een meningsverschil. Dat mag in een vrij land. Dan kan het programma nog steeds gewoon verder. Zolang de heren alle drie maar eerlijk hun mening kunnen blijven geven.

 16. Jantien Visser

  Het zal mij allemaal de r**t roesten!
  Aangezien er toch geen enkel onvertogen woord op grapje meer kan, wordt dit programma bij voortzetting toch alleen maar een zoetsappige uitzending. Wat keuvelen over het weer en ‘wat zit je haar leuk’
  Laat maar weg dus!

 17. Zozo

  Het zijn volwassen mensen, laat ze zich zo gedragen.

 18. ikweethetbeter

  PUBERS ZIJN WIJZER !!!!!!!!

 19. Cillie Dartelrok

  Wat een gedoe voor 6 uur per week. Denk uiteindelijk dat het een vette rel is een Gordonnetje in het kwadraat.

 20. azijnzeiker

  Het kan nog altijd, dat ze in de huidige samenstelling niet door gaan, en waar zijn de mensen die gisteren Derksen naar beneden haalde?, tot nu toe blijft hij bij zijn bewering. Ik zeg niet dat hij dat blijft doen, tot nu toe.

 21. Otto Normal

  Johan de Wijze , Gijp de hinnerkerd ,en Wilfred de achterbakse zuigerd ?
  Dit kan nooit meer wat worden. Talpa: maak er maar een pornozender van; iedere avond van de pot gerukt vermaak!

 22. Jiyani

  Derksen en van der Gijp hebben zelf het programma opgeblazen. Als door een bij wesp gestoken zijn ze tekeer gegaan.

  Wim Kieft er in, de vieze snor er uit. Probleem opgelost. Het enige nadeel voor Talpa
  zal zijn dat ze Derksen 2 jaar zijn bovenmaatse salaris moet betalen. Talpa ziet liever dat Derksen die 2 jaar zijn werk gewoon doet. Nou ja werk, roddelen en ongenuanceerde uitspraken doen. Wordt hij daarop aangesproken, dan hangt hij de zielenpoot uit. Derksen past niet meer in VI. Hij is degene die negatieve stemming creëert.

 23. Van Egmond

  Ik ga rijk worden. Het boekje over deze soap is al 200 pagina’s (met lettertype 25 en na elke zin een witregel)! Ook ga ik de NS publieksprijs winnen met dit boekje!

 24. MolTalk

  Kan Sander Schimmelpiemel het niet gaan presenteren en dan wekelijks een leuk rubriekje waarin ie minderjarige turnsters beoordeeld of ze wel lekker genoeg zijn?

 25. Teuntje

  Ze blijven maar doorzeiken

 26. WEST*

  RTL is maar wat jaloers op deze stunt, bijna elke dag in het nieuws, wat wil je nog meer , ook kent iedereen nu SBS6, een mooiere soapserie kan je niet wensen
  Dit doet het beter dan GTST en VI zal scoren als ooit daarvoor

  goed bezig jongen, nog even volhouden!

 27. mike

  Talpa is dus tijd aan het kopen. Zoveel is duidelijk.

 28. Poehee

  Wat een goed uitgedacht en strategisch plan hebben JdM en deze heren bedacht. Echt klasse.

 29. anymous1

  En dat zijn 3 volwassen kerels, wat een poppenkast.

  Duurt nog wel even, “goede reclame”.

 30. Matthijs Zelf.

  Weg met die met VI-mannen.

 31. Hansworst

  Veel vaste kijkers van vi hebben het afgelopen half jaar kunnen zien dat Johan aan het voorsorteren was op een rel… en daarmee een afscheid… hij ging steeds verder met kleine provocaties … en nu schuift hij de schuld weer weg naar Genee… zoals ie altijd gedaan heeft in het verleden… wees gewoon principeel en stap op als je geen zin meer hebt… maar dat kost je 6 ton per seizoen… en dat mag niet van mevrouw Derksen…

 32. Mappy

  Allemaal voorop gezet spel door ome John.
  Die gaan gewoon op de oude manier door en dat is prima.

 33. Maria

  Ik hou het nog steeds op een toneelstukje en dat of VI doorgaat of een avondprogramma.Maar het begint toch nu wel een lachertje te worden.Ik vind vooral Derksen en vd Gijp sneue figuren.Nee ik zal echt niet meer naar zulke randdebielen kijken.

 34. AxelF

  zet back to the future er maar weer op ;-)

  dank je John ;-) v8

 35. dylan

  Het lijkt me duidelijk dat Derksen niet meer terugkomt. Die kan ook niet meer terug. Nu kan Talpa gewoon de stekker eruit trekken (contractueel vastgelegd) of Kieft inbrengen ipv Derksen. Op dit moment ga ik uit van die laatste optie. Gijp laat dat geld echt niet liggen…..

 36. rob

  Kieft erin. hoeven slechte slapers geen slaappil meer in te nemen. de man is oer en oersaai

 37. By the way

  Talpa hoeft niks te doen. Pas als echt duidelijk wordt dat de VI-heren (of een deel ervan) niet meer komen opdagen, is het tijd voor Talpa om actie te ondernemen.
  Voor die tijd gaat de werk- of opdrachtgever ervan uit dat de geldende afspraken worden nagekomen en dat iedereen zijn werk doet zoals afgesproken.

  We gaan t.z.t. wel zien wat er gebeurt, nu wordt er veel gepraat maar ogenschijnlijk niks gezegd.

 38. Klaas Flink

  Gijp komt wel weer. Zo’n bruiloft kost paar centen en een huwelijk nog meer. Zie hem niet weer in zaaltjes tegen afdelingschefjes vertellen dat ze zich niet zo druk moeten maken “laat gaan, wat kan jou het schelen, hahahaha”, en vervolgens zelf depressief aan de pillen. Voor de rest, stop er ook maar mee. Ging toch al bijna nooit over voetbal, meeste tijd was slap gelul en boekpromotie voor de uitgeverij van zijn dochter. Laat genee maar onderbroeken verkopen online, nadat de vuole was buiten hing kan die nou in een zakje naar zijn klantjes

 39. CB

  Ze zijn in ieder geval NIET in de septemberprogrammering meer opgenomen!

 40. robb

  John zit nog in Portugal als hij terug is gaan ze praten ,ze hebben alleen respect voor John en doen alles wat hij wil.

 41. Mark

  Aan deze cliffhanger kan GTST nog een puntje zuigen…

  Beste promocampagne die VI ooit heeft gehad.

 42. Iris van de Blafhond

  Wat een Shakespeare drama maar dan met krokettenvolk in één voetbalkantine.

 43. ikweethetbeter

  UIT DE TELEGRAAF ZE GAAN MET Z’N DRIE.EN DOOR !!!!!!!!

 44. Simpele Zielen

  Heerlijk al die simpele zielen hierboven, die wel hun domme meninkje geven, maar nooit kijken.

  Hallo wakker worden…. VI gaat gewoon door..gelukkig.!!!!

 45. Mousse

  15.38u ja inderdaad, zojuist gelezen.

  Al dat gedoe, alleen om de publiciteit en kijkcijfers, dat is nu wel duidelijk.
  BAH.!!! 🤭

 46. robb

  Hij heeft al ingegrepen ze komen terug.

 47. Walter

  John de Mol grijpt in: Veronica Inside gaat gewoon door

  UPDATE
  John de Mol grijpt in en zorgt ervoor dat Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp vanaf 11 september gewoon weer met zijn drieën terugkeren op televisie. Nadat de overleggen tussen het drietal eerder in een impasse raakte, heeft nu de hoogste Talpa-baas zelf ingegrepen en ervoor gezorgd dat het programma toch doorgaat.

 48. Peter Ruigoord

  Commerciële zooi ipv principes die mannen vallen flink door het ijs op de warmste dag van het jaar.

 49. Ron

  Boem! Told you so!

 50. Tom

  Hahaha. Met de kennis van nu alle berichten van voor 15:38 teruglezen. Stelletje alles weters!!! 😂😂

 51. Mousse

  Vallen alle 3 van hun voetstuk. Een hoop bombarie om niets dus. De Mol heeft ze aan hun contract gehouden.
  Zal mij benieuwen hoe de sfeer aan tafel zal zijn. Wordt zo gemaakt, of een groot toneelspel.

 52. Tom

  @mousse. Dat wordt geen toneelspel. Wat moet dat moet en dan kan alles best opzij gezet worden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.