Talpa-directie legt bal bij mannen van VI

De directie van Talpa Network legt de bal bij de mannen van Veronica Inside. Zij beslissen over de toekomst van hun programma en niet de zenderleiding. Dat heeft Talpa-bobo Paul Römer gezegd op NPO Radio 1. René van der Gijp heeft gezegd dat er sowieso geen nieuw seizoen van VI meer komt, omdat Wilfred Genee het programma zou hebben opgeblazen, maar Römer lijkt dat met een korrel zout te nemen. Hij wijst erop dat de heren nog steeds met z’n drieën in gesprek moeten.

Römer wacht het rustig af. “Dat is een beslissing die de drie mannen met elkaar moeten maken. Zij moeten het met elkaar willen. Ik vind dat ze die discussie met elkaar moeten voeren in een kamertje met de deur dicht en niet over de pagina’s van de kranten en de radio en tv.”

Zelf wil Talpa gewoon door met Veronica Inside, zegt Römer. “Ik denk dat als zij het met elkaar weer goed kunnen vinden dat het prima mogelijk is om dat programma weer terug te brengen.”

Gijp staat wél open voor een dagelijkse SBS 6-talkshow waar over gesproken is. Hij zei gisteren: “Ik weet niet hoe het daar nu mee staat, ik heb er niets meer van gehoord. Misschien heb ik zelf roet in het eten gegooid. Ik heb gezegd dat ik ook wel een of twee avonden thuis wil zijn voor m’n zoon waar ik voor moet zorgen. Dat begrepen ze ook wel.

Hoe zit het met die plannen? Romer: “Ik heb van Rutte geleerd dat je op wat-als-vragen niet al te veel antwoord moet geven, dus ik zou het graag in volgorde willen doen. Ik wil eerst de heren met z’n drieën de tijd geven of ze het met elkaar willen blijven doen en vervolgens gaan we dan kijken hoe we het gaan invullen.”

Liggen de plannen voor die daily er nog? “Op dit moment niet.”

Johan Derksen beklaagde zich er eerder over dat de directie van Talpa zich op de vlakte hield na de rel rondom zijn zwartepietgrapje. Hij verweet Römer ‘notoir opportunisme‘.

Gisteren kwamen de drie mannen van VI voor het eerst weer samen op de bruiloft van René van der Gijp.

Foto: SBS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen