Sanne Wallis: ‘Jeroen, Fidan, vraag Rutte naar cultuur!’

Geplaatst op vr 10 jul 2020 om 11:45

Sanne Wallis de Vries wil dat Jeroen Pauw en Fidan Ekiz zondagavond in hun extra uitzending van Op1 ook het drama in de kunst- en cultuursector onder de aandacht brengen bij hun gast Mark Rutte. Dat laat de cabaretière weten op Twitter. Sanne Wallis vindt dat Rutte niet genoeg aandacht besteedt aan haar cultuursector en pusht Jeroen en Fidan nu om de duimschroeven aan te draaien bij de premier. Ze vestigt haar hoop op een kritische ondervraging door het talkshowduo.

De cabaretière wil serieus dat Rutte hier wat over gaat zeggen. “Vraag ‘m ook even naar de grote kwestie kunst en cultuur, naar de theatersector, met name de kleine podia die geen steun krijgen, ook niet alsnog, vraag ‘m of hij er überhaupt van weet, wat ie ervan vindt en of hij net als Merkel vindt dat de boel niet verloren mag gaan.”

Ze wordt volop gesteund door Huub Stapel. Hij laat weten: “Heel graag de vraag van Sanne… waarom Mark als verklaard cultuur liefhebber zo weinig doet voor cultuur en wat dat te maken heeft met (politieke) angst voor PVV en FVD??

Het bericht van Sanne is geretweet door Cornald Maas, die zich sowieso altijd al achtergesteld voelt.

Albert Verlinde liet recentelijk nog weten dat klaag-BN’ers als Sanne Wallis de Vries juist averechts zouden werken. “De minister denkt: ‘Als wij dat geven, dan staan ze er morgen weer, want het is toch nooit genoeg.’

Foto: NPO
40 Reacties op “Sanne Wallis: ‘Jeroen, Fidan, vraag Rutte naar cultuur!’”


 1. ed

  sanne….leer een vak en ga gewoon werken

 2. ome H

  100 jaar geleden was er de Spaanse griep en ook geen ‘cultuur’ voor Jan Modaal, zijn we er nu slechter aan toe dan toen?

 3. chris?

  Ben benieuwd, in ieder geval wacht ons een interessant interview door een sterk duo

 4. Bart

  Geen geld geven; zo selecteert dit zichzelf en blijven de goeie over

 5. Don John

  Deze treurwilg denkt dat haar flauwe voorstellinkjes belangrijker zijn dan brood op tafel bij mensen die geen werk meer hebben vanwege Corona. Ivoren toren gelul vanuit dure grachtenpanden.

 6. Guttegut

  Sanne Wallis de Vries is echt gruwelijk lelijk. Jezus wat een foto!

 7. MolTalk

  Cultuur, schmultuur! Overschatte bende… Vinden zich zelf heel wat.

 8. Captain Caveman

  Ooh wat een foto. Ik zag haar een keer in artis zitten bij een koffietent. Ik heb haar toen goed bekeken. Viel
  Wel mee, gewone vrouw. Thuis kwam ik erachter dat ik mijn roze bril nog ophad onder mijn laskap

 9. Captain Caveman

  En dat Amsterdamse cabaret gaat toch alleen over pro islam, blm en anti wilders, trump en baudet! Mist de gewone man niets aan!

 10. Klaas

  Kan die lelijke verlopen deuger Sanne Walis de Vries niet een bijbaan zoeken? Deze lelijke J*denh*ter boycot ik.

  Ik vind dat de subsidie grotendeels moet stoppen zeker voor dit soort geniepige hypocrieten als Sanne Wallis de Vries, Halina Reijn, Claudia Paardenbek, Erik NSB van Muiswinkel enz.

 11. B100

  Vraag ook eens of hij weleens een offer heeft gebracht aan Moloch.

 12. Viola

  Ik denk dat cultuur nu op de laatste plaats komt. Help eerst de detailhandel, horeca e.d.
  Cultuur is nu niet het belangrijkste.
  Misschien nu tijd voor een schifting onder cabaretiers en volkszangers.Dat de goeden overblijven.Die gaan het wel redden.

 13. Roos

  Ik verwacht er niet veel van. Rutte laveert gladjes tussen alle eventuele kritische vragen door, of praat er overheen.

 14. Huismaker

  En komen er ook gezond-verstand mensen aan bod ? Of is het weer nationaal “éénrichtingsverkeer” waarbij we allemaal moeten worden bekeerd ? Ook aandacht over het Marxistische BLM ? Sprekers ? Durf eens Prof Van Wolferen, Mr Sven Hulleman of Ton Zwitser (zie de Youtube kanalen) te vragen.
  Natuurlijk is het weer het zelfde verhaaltje en zal ik met steeds meer mensen afstemmen over de alternatieve Youtube kanalen. “Het nieuws van alle kanten”.

 15. ruben

  Als Sanne het mag

  mag ik het ook

  Jeroen en Fidan

  Vraag aan Mark om een onderzoek te doen naar mijn ontslag bij parool en waarom ik niet mag praten over mijn ontslag en waarom nrc niet reageerd op hoor en weder hoor.

 16. Ben

  Rutte komt daar niet om te geven maar om te nemen. Vrijheid, poen,meningen en dat soort dingen.

 17. chris?

  Wat een smerige reacties. Waarom blokkeren jullie deze lieden niet M.C.

 18. Jannie Venijnig

  Hihihi, weer 1 of ander minderwaardigheidscomplexje lijdende zuurlinkse gek onder een steen weggekropen, sanne wallis? nooit van gehoord dus weg ermee.

 19. Paul

  @Ed..
  Ik herhaal graag jouw reactie: sanne….leer een vak en ga gewoon werken
  Want B artiesten moeten geen misbruik maken van financiële hulp.

 20. Wendy's dealertje

  Neem een krantenwijk Sanne

 21. Ron

  Vergeet het maar dat het hier over zal gaan. Het wordt de grote Rutte propaganda show, daar is dan geen plaats voor kritiek, zelfs niet bij een vaak kritische Pauw, maar tegen Rutte durft hij dat niet of is hij ingefluisterd hem niet hard aan te pakken…

 22. By the way

  Gewoon je vragen aan de juiste minister stellen.

 23. Juraj

  Ze krijgen hier teveel naast de Corona vergoeding
  Ook nog k€ 350

  Dat is veel meer dan in Duitsland
  Waar Sanne zo hoog van op geeft!

 24. Teuntje

  Linkse TRuus moet haar bek houden

 25. Garry glamour

  Sanne , is dat niet die zuurpruim die intellectueel links moet plezieren ?.
  Doe zelf eens een keer iets voor de kunst , ipv een ander de kastanjes uit het vuur te laten halen .
  Neem een voorbeeld aan Kwalbert en Jon van Eerd.

 26. Yogi bear

  Ik heb nooit om haar kunnen lachen, nu wel!!!

 27. Walter

  Er gaan honderden miljoenen euro’s naar minister Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) om haar dalende begroting deels te compenseren.

  Niets voor dalende inkomsten cultuur. Die mogen van Rutte naar de voedselbank

 28. Nando

  De tеring wat een verlepte kop!

 29. arie

  Sanne je stelt niks voor je bent een C of D artieste.

  Je menikng is een schreeuw voor aandacht voor jezelf !

 30. Arie

  Weer vragen na cultuur, dat hebben ze in elke talkshow al gedaan. Ook met de minister of staatssecretaris aan tafel om deze voor het blok en onder druk te zetten.

  Vraag liever naar vreemde uitzonderingen, bijvoorbeeld wel de pretparken open maar niet de kermis.
  Waarom wel handhaven van de regels m.b.t. de horeca maar niet bij massale bijeenkomsten op de dam of elders. Of selectief toepassen wel demonstraties toestaan de welgevallig zijn, maar de ongevallige direct verbieden.

 31. Wessel

  Cultuur die zichzelf financieel niet kan bedruipen is waardeloze nepcultuur.

 32. bp

  Zoals hierboven al gezegd, Wallis de Vries is een hypocriete deugster die dankzij vele kruiwagens uberhaupt op het podium is gekomen. Daarnaast een antisemiet, zwaar egocentrisch en nogal gestoord. Ze wil blijkbaar weer in de kijker komen, dus roept ze dit, overigens geheel ten profijte van haarzelf. Schijnt zwaar aan de drank te zijn. Blijf eens weg uit de media, engerd.

 33. Kick van der Krik

  Helaas voel ik mezelf niet aangetrokken tot deze dame. Vindt het wel stoer dat ze toch weer niet zichzelf belangrijk vindt. Het is voor links toch geweldig dat er weer miljoenen richting Afrika worden overgemaakt, de bodemloze put in. Daar staat links toch altijd voor op de barricades te strijden? Dat de linkse subsidiemagneten daardoor misgrijpen noemt links toch ‘barmhartigheid? Ik vind het geweldig dat ze nu op een houtje bijten om hun broeders en BLM sisters in Afrika te steunen. Top👌🏿Haha!

 34. Meindert Kramp

  Vraag ‘m ook even naar de grote kwestie kunst en cultuur, naar de theatersector, met name de kleine podia die geen steun krijgen, ook niet alsnog, vraag ‘m of hij er überhaupt van weet, wat ie ervan vindt en of hij net als Merkel vindt dat de boel niet verloren mag gaan.”

  Zeg tegen Mark dat hij Merkel gerust stelt. “Angela, meid, maak je niet ongerust, je krijgt er zoveel moois voor terug. Al die culturen uit Syrië en Afrika. En hun straattheater, ze doen het helemaal voor niets.”

 35. Leo knots

  Ah gut… minder subsidie potjes om in te graaien. Laat ze eerst zorgen dat de normale man / vrouw zijn hoofd boven water kan houden. Dat enge linkse grachtengordel kliekje, te akelig voor woorden

 36. Jaap Aap

  Kan E.T. haar irritante kwek houden?

  Dit mens vindt zichzelf zo ongelooflijk grappig, en dat is ze dus totaal niet. Typetjes spelen kan ze overigens ook niet. Engerd!

 37. Anoniem

  Er komt een tweede Corona golf en dan zijn alle bioscopen, evenementendingen, theaters, OV bedrijven, eetgelegenheden, koffietentjes allemaal door de lockdown failliet gegaan. Dat wil Rutte toch? Moet je niet mauwen dat het niet zo is.
  Behalve de supermarkten, want die vinden we kennelijk dat die nog niet genoeg hebben. En maar klagen als supermarktdirecteur dat je het zo slecht hebt en te weinig verdient. Man je hebt het helemaal niet zo slecht. Dan doe je toch iets verkeerd.

 38. Pullekie

  Moet dat wijf met die lelijke ouwe kop zich ook weer mee bemoeien?

 39. Paul Lamote

  Sanne kan ook bij de Jumbo gaan werken.

 40. Helena

  Nee hoor Rutte komt niet voor cultuur,die komt vertellen dat Sigrid Kaag 20 miljoen heeft overgemaakt naar de Palestijnen de vriendin van Jasser Arafat!
  En hoeveel geld hij nu overmaakt naar de Italianen waarvan hij tot voor kort nog zei dit niet te zullen doen!
  En dat de blm altijd toestemming zullen krijgen om te demonstreren omdat George er 33 miljoen voor heeft
  geinvesteerd!!!!!
  En dat de mensen nu bij de voedselbank nu elke week standaard in hun pakket pasta en italiaanse olijfolie en olijven en mortadella salami parmaham op hun boterham zullen krijgen zodat zij en hun kinderen ook een keer fatsoendelijk te eten hebben !
  Omdat het zo niet langer kan in onze welvaartstaat!!!!!!!!!!
  En dat we niet gaan knielen omdat dat racisme is !!!
  En dat vadertje Drees niet is weggehaald uit het Canon onder het mom van diversiteit maar dat vadertje toen al heeft gewaarschuuwt voor massamigratie en kijk is waat er nu aan de hand is in ons eens zo mooie Nederland!
  Dat komt Mark Rutte vertellen gewoon heel eerlijk ten overstaan aaan het Nederlandse volk die daar recht op heeft! Dat zou toch eens president waardig zijn!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.