Sanne Wallis: ‘Jeroen, Fidan, vraag Rutte naar cultuur!’

Sanne Wallis de Vries wil dat Jeroen Pauw en Fidan Ekiz zondagavond in hun extra uitzending van Op1 ook het drama in de kunst- en cultuursector onder de aandacht brengen bij hun gast Mark Rutte. Dat laat de cabaretière weten op Twitter. Sanne Wallis vindt dat Rutte niet genoeg aandacht besteedt aan haar cultuursector en pusht Jeroen en Fidan nu om de duimschroeven aan te draaien bij de premier. Ze vestigt haar hoop op een kritische ondervraging door het talkshowduo.

De cabaretière wil serieus dat Rutte hier wat over gaat zeggen. “Vraag ‘m ook even naar de grote kwestie kunst en cultuur, naar de theatersector, met name de kleine podia die geen steun krijgen, ook niet alsnog, vraag ‘m of hij er überhaupt van weet, wat ie ervan vindt en of hij net als Merkel vindt dat de boel niet verloren mag gaan.”

Ze wordt volop gesteund door Huub Stapel. Hij laat weten: “Heel graag de vraag van Sanne… waarom Mark als verklaard cultuur liefhebber zo weinig doet voor cultuur en wat dat te maken heeft met (politieke) angst voor PVV en FVD??

Het bericht van Sanne is geretweet door Cornald Maas, die zich sowieso altijd al achtergesteld voelt.

Albert Verlinde liet recentelijk nog weten dat klaag-BN’ers als Sanne Wallis de Vries juist averechts zouden werken. “De minister denkt: ‘Als wij dat geven, dan staan ze er morgen weer, want het is toch nooit genoeg.’

Foto: NPO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen