‘Homofoben als Johan Derksen gewoon op tv laten’

Cabaretier Johan Goossens vindt dat we mensen met een homofobe mening zoals Johan Derksen gewoon op televisie moeten houden, zodat de discussie gevoerd kan worden. Dat laat hij weten aan het AD. Johan is de afgelopen jaren regelmatig in het nieuws geweest met homo-onvriendelijke uitspraken en die zijn ook aangekomen bij de homoseksuele komediant. Toch schaart hij zich niet achter het Arie Boomsma-kamp. “Ik heb altijd een zwak gehad voor Johan Derksen.

Johan vindt de voetbal-Johan eigenlijk best sympathiek. “Hij is zeker kortzichtig, maar ik vind het fijn dat die man geen gemakkelijke excuses aanbiedt.”

Met Arie heeft hij minder op. “Als je een discussie over homofobie wilt voeren, wat volgens mij heel zinnig is, moet je mensen met homofobe meningen nooit monddood willen maken. Dan heb je geen discussie.”

Het is juist goed om afwijkende meningen een podium te geven, vindt Johan. “Dat dingen niet meer gezegd worden, betekent zelden dat het onderliggende sentiment verdwijnt. De dialoog is van levens­belang.

Johan is één van de BN’ers die het coronavirus heeft gehad, al is de cabaretier wel gewend aan overdraagbare aandoeningen. “Ik rook niks, ik proefde niks en, dat lees je nergens, ik had totaal geen libido meer. Doodeng. Al mochten we van premier Rutte toch niet neuken.

Foto: KRO-NCRV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen